Advertoriaali, Tapahtumat, Testi, Varusteet, Yleinen

Elan Snowtour tarjoaa suksitestejä koko talvikauden

Testipäivät rinnekeskuksissa tarjoavat oivallisen tilaisuuden tutustua after skissä puhuttaviin talven uutuussuksiin. Elanin testipäivässä pääsee kätevästi itse testaamaan ja vertailemaan suksia ja näin on helppo varmistaa sopivien välineiden hankinta.

Elanin kokeneet kiertuemestarit Eski ja Teemu ovat koko talvikauden esittelemässä suksia laskettelukeskuksissa järjestettävällä testikiertueella. Aamuhämärässä karavaani suuntaa rinteen juurelle. Iloinen tiimi on valmiina testauttamaan asiakkailla Elanin uutuussuksia sekä jo legendoiksi muodostuneita kestohittejä. Perille saavutaan hissien pyöriessä vasta lämmittely- ja tarkistuskierrosta.

Pakettiauton ovet aukeavat ja touhuaminen alkaa. Näyttää siltä, kuin kahden muurahaisen lauma olisi päässyt karkuun sirkuksesta. Teltta nousee paikalleen. Elanin mustat ja Bollén punaiset liput viestittävät päivän teemasta, joka sisältää suksien testaamista ja jutustelua. Sukset järjestyvät rivakasti suksitelineeseen, Bollén laskettelulasit omaansa ja päivän puristus voi alkaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Perinteikäs Elan Snow Tour saa testaajien kiitokset

Hissiportit avataan, pakkasta on mukavat 6 astetta ja odotettavissa aktiivinen testauspäivä. Päivän ensimmäisenä teltalle uskaltautuu isä, joka huomaa säätöpöydän ja tulee kysymään voisiko pikku Eemelin sukset säätää joulupukin tuomille uusille monoille. Ilokseen isä huomaa telineessä kirkkaan väriset sukset, joita on kuullut kehuttavan. Hän lupaa tulla testilaskemaan leveät Ripstick-sukset parin avausmäen jälkeen. Aina hyväntuulinen Teemu kaivaa ruuvimeisselin repustaan, säätää Eemelin siteet ja esitelmöi samalla leveästä, rinteeseenkin hyvin sopivasta, nautinnollisesta uutuussuksesta. Päivän ensimmäinen asiakas on tyytyväinen ja peli siis avattu.

Pian teltalle saapuu innokkaita testaajia jonoksi asti. Juttua riittää aina säästä Elanin Slovenian tehtaisiin ja Ingemar Stenmarkiin asti. Ajan kulua ei huomaa, kun on kädet täynnä töitä. Teemun suuta alkaa kuivaa, onhan hän paasannut kuin visailujuontaja. Käsi kulkeutuu reppuun, vain huomatakseen, että limppari on jäätynyt. Tauko on paikallaan, joten sujahdetaan pikaisesti kahvilaan. Oman kahvinsa Teemu nauttii matkalla takaisin ja tietenkin tuo Eskillekin kupposen kuumaa. Yhden kahvihuikan ehtii nauttimaan lämpimänä ja loput jäähtyneenä. Sukkela etelä-karjalalainen Teemu virnistää Eskille kylmän kahvin taioista.

Ampparit alle ja laskemaan

Porukkaa tulee teltalle ja palaa rinteeseen. Elan Snowtour on jo vuosikymmenen ilostuttanut laskettelukeskuksissa. Eski näkee tutuksi tulleen hurmaavan rouvan, joka pari vuotta aiemmin oli löytänyt testipäivästä itselleen mitä mieluisimman suksiparin. Tälläkin kertaa telineessä odottaa rouvalle oivallinen testisuksi, vaikka lähes kaikki sukset ovat käytössä – mikä tuuri. Ympärillemme kokoontuu muitakin laskijoita kuuntelemaan tarinaa ja ihastelemaan naisten suksimallia, joka on koristeltu Svarowskin ”timanteilla”. Nämä ovat naisten suunnittelemia suksia naisille.

Teemu on tarkkasilmäisenä saanut tehtäväkseen tihrustaa monon ulkokuoren millimetrimitan, jotta siteen saa säädettyä sopivaksi. Teemu kysyy rouvan painoa. Uskaltaa tehdä sen pelkäämättä saavansa korvilleen, koska on kaksi ammattikuntaa, jotka saavat kysyä naisten painoa: lääkäri ja suksensäätäjä. Turvallisuus ennen kaikkea.

Siteiden säätämisessä on hyvä syke. Innovatiivisen suksivalmistaja Elanin suksien sidejärjestelmä on helppo ja nopea säätää monoon sopivaksi, joten kaikki sujuu jouhevasti. Testiin lähtee taas suksia, rinnesukset vaihdetaan allmountain-suksiin ja tauon jälkeen palataan suorittamaan taas pari testilaskua. Ohiliukuja huikkaa sivusta “Onko ne Ampparit Elanin suksia?” ja Teemu rientää esittelemään Elanin ainutlaatuista Amphibio-tekniikkaa. Ideana on, että oikean ja vasemman jalan suksien rakenne on keskenään erilainen, mikä helpottaa suksen kääntämistä ja maksimoi suksen pitoa.

Testipäivä lähenee loppua ja kaverukset sopivat, ettei enää anneta suksia mäkeen, vaan aletaan valmistelemaan lähtöä ja siirtymistä seuraavaan paikkaan. Nyt on sopiva hetki napata puhelimella pari kuvaa ja suorittaa päivän sometus. Nimittäin suksien tekniikan lisäksi myös Instagram ja Facebook ovat pojilla hallussa.

Sukset kyytiin ja matka jatkuu

Kun sukset on inventoitu, voi testikeskuksen purkaminen alkaa. Liput ja teltta läjään, strapit suksien ympärille, sukset olalle ja kantamaan autoon. Onnistunut testipäivä takana, toteavat kaverukset terve puna poskillaan. Moni rinteessäkävijä pääsi testilaskemaan suosittuja allmountain-suksia, jäykkää ratasuksea ja muita kauden uutuuksia. Myös Telemark-siteellä varustettu suksi oli ahkerassa käytössä. Päivän mittaan on ratkaistu useampikin laskijoita askarruttanut pulma, koskien vaikka laskettelulasien sopivuutta eri keleille tai suksien väpätystä.

Shown tähdet Eski ja Teemu poistuvat suksineen rinteen juurelta. Testikausi on alkanut mukavissa merkeissä. Keli suosi, tuli naurettua, kuunneltiin ja kerrottiin tarinoita ja olihan noita pieniä hassuja sattumuksiakin. Tällä reissulla oli lauha keli, mutta jos satut paikalle paukkupakkasilla, niin saatat päästä näkemään myös Elanin lämmittelytanssin.

Suksitestit ovat parhaita tilanteita tehdä onnistuneita päätöksiä tuleville hankinnoille ja löytää uusia ulottuvuuksia laskemisen parissa. Pääset kokeilemaan erityyppisiä suksia asiantuntijoiden neuvomana. Kun oikea pari löytyy, sinut ohjataan lähimmän Elanin myyjän luo.

Katso missä Elan Snowtourin testikiertue milloinkin menee ja tule rohkeasti moikkaamaan poikia!

Teksti ja kuvat: Jori Tamminen


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Elan Snowtour tarjoaa suksitestejä koko talvikauden
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,33/5 - 12 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.