matti suur-hamari banked slalom
Ajankohtaista, Freestyle, Lumilautailu

Suur-Hamari otti MM-kultaa myös banked slalomissa

Matti Suur-Hamari on voittanut MM-kultaa banked slalomissa Big Whitessa Kanadassa paralumilautailun maailmanmestaruuskisoissa. Suur-Hamari oli aiemmin voittanut kultaa myös crossissa.

– No eihän tämä paljon paremmin voisi mennä. Paalupaikka molemmista kisoista, että on aika huikea fiilis – ei vielä ihan pysty käsittelemään tätä hommaa. Banked slalom ja crossi eroaa toisistaan aika tavalla. Bankedissa mennään tiukkoja käännöksiä, niin käännöstekniikka on kaiken a ja o. Tuntuu, että crossi on mulle selkeä ykkönen, että täällä vaan koittaa kestää mukana. Kyllä se näköjään hyvin onnistuu sekin homma, Suur-Hamari naureskelee.

Suur-Hamarin voitto varmistui vasta viimeisellä laskulla. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen paalulla, mutta toisella kierroksella hän epäonnistui ja Iso-Britannian Owen Pick ja Japanin Gurimu Narita pääsivät menemään hänen ohitseen. Ennen kolmatta laskua Suur-Hamari näytti ottavan viime MM-kisojen tapaan pronssia, mutta viimeisen laskun aika 1:07.82 nosti hänet kärkeen ja voittoon.

– Kyllä se rupesi vähän jännittämään tokalla kierroksella. Siellä pari mustaa hevosta teki aika kovan ajan ja meni minustakin ohi. Alkoi jo miettiä, että kuinkahan tässä nyt käy – pojat vetää aika lujaa. Ekalla ranilla saatiin hyvät pohjat ja toisella oltiin enemmän mahallaan kuin laudan päällä, että se meni vähän siinä. Mutta sitten valmentaja Mikko Wendelinin kanssa käytiin läpi startissa, että miten tämä homma käännetään voitoksi. Mikko kertoi linjat mitkä ajetaan, ja ne mie ajoin, niin tässä nyt ollaan kultamitali kaulassa. Että kyllä Mikolle lähtee isot kiitokset. Mikko on tehnyt huikeaa duunia koko tiimin eteen. Laudat luisti niin kuin pitikin ja Mikko sanoi mitä linjoja lasketaan, niin sillä tuli näköjään hyvä voittoresepti. Että kyllä tämä on samalla tavalla Mikon kultamitali kuin meikänkin. Tämä on selkeä tiimityön tulos.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Matti Suur-Hamari kilpailee alaraaja-amputoitujen sarjassa. Vuonna 2009 hän loukkaantui moottoripyöräonnettomuudessa niillä seurauksilla, että häneltä jouduttiin amputoimaan jalka polvesta alaspäin.

Tulokset:
1. Matti Suur-Hamari, 1:07.82
2. Owen Pick, Iso Britannia, 1:08.23
3. Gurimu Narita, Japani, 1:08.40

Matin videohaastattelu (video: Janne Tapio Media)

Tulokset: https://www.paralympic.org/snowboard/live-results/info-live-results/sbwj17/eng/sb/engsb_snowboard-results-sbmb61-1-03.htm

Lähde: Lumilautaliitto


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suur-Hamari otti MM-kultaa myös banked slalomissa matti suur-hamari banked slalom
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

  • sklep internetowy sanoo:

    Wow, awesome blog structure! How lengthy
    have you been blogging for? you make blogging glance easy.
    The overall look of your website is great, as
    well as the content! You can see similar here sklep

    Vastaa

  • sklep internetowy sanoo:

    Wow, that’s what I was searching for, what a data!

    existing here at this blog, thanks admin of this web site.
    I saw similar here: Sklep online

    Vastaa

  • sklep online sanoo:

    This piece of writing presents clear idea in support of the
    new viewers of blogging, that in fact how to do blogging.
    I saw similar here: Sklep internetowy

    Vastaa

  • Näytä kaikki kommentit (7)

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.