Advertoriaali, Laskettelijoille, Vapaalaskijoille, Varusteet

POC:ilta ainutlaatuisen turvallinen SPIN-laskettelukypärä

POC on tuotekehityksen kärkeä kypärämaailmassa. Yhteistyössä lääketieteen ja urheilijoiden kanssa suunnitellut turvalliset ja mukavat kypärät ovat myös alppimaajoukkueiden valinta. POC:in uutuus tulevalle kaudelle 2017/2018 on kansainvälisesti palkittu SPIN-teknologia.

POC:in uusi turvallisuusinnovaatio SPIN on täysin uusi, uniikki ja patentoitu kypäräteknologia, joka on tehty suojaamaan laskijaa vakavilta iskuilta pään alueelle. SPIN-teknologian ideana ovat kypärän sisäpuolella olevat tyynyt, joihin on saatu inspiraatio aivojen omasta, pään iskuja pehmentävästä suojakerroksesta. SPIN teknologia on suunniteltu erityisesti suojaamaan kierteisiä iskuja vastaan (rotational impacts).

POC on turvallisuudesta ja innovaatioista tunnettu ja palkittu

POC on Ruotsissa vuonna 2005 perustettu urheilun suojavälineitä valmistava yritys, joka on alusta alkaen panostanut nimenomaan laskijan turvallisuuteen. POC on luonut oman, uniikin kypärämallistonsa ja parantanut useiden innovaatioidensa avulla mallistonsa turvallisuutta ja mukavuutta. Suunnitelutyö tehdään yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa. Jatkuvan kehitystyön tulosta ovat alan luotettavimmat laskettelu- ja lumilautaulukypärät.

POC:in toimitusjohtaja Jonas Sjögren sanoo: ”Olen erittäin ylpeä siitä, että esittelemme uusia ja kiinnostavia keksintöjä kaudelle 2017/18. Viimeisen kymmenen vuoden aikana POC on tullut tunnetuksi kypäräturvallisuudesta ja uusi SPIN-teknologiamme vie tätä ajatusta vielä pidemmälle.”

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tunnustusta ja palkintoja POC:ille on annettu mm. amerikkalaisen urheiluvälinevalmistajien järjestön SIA:n messuilla sekä ISPO:n talviurheilumessuilla Münchenissä. POC aloittaa myös laajemman yhteistyön US Downhill Teamin kanssa ja tulee tarjoamaan omaa mallistoa myös US Downhill -väreillä.

Kypärä selätti mainospipot – turvallisuus on tyylikästä 2000-luvulla

Palataanpa ajassa 15 vuotta taaksepäin. Kypäriä ei rinteessä näkynyt ja jopa hurjia nopeuksia saavuttaneet kisalaskijat suorittivat laskunsa pelkät pipot pään suojana. Nyttemmin vauhtilajeissa kilpailevilta vaaditaan FIS-turvaluokituksen omaava kypärä.

Kypärä ei ole ainoastaan suojaväline, vaan siitä on tullut tärkeä osa asukokonaisuutta mäessä. Raikkaat ja ajankohtaiset värit kypärissä ovat piste iin päällä. POC-mallistossa on laajasti kypäriä aina kovakorvaisista kisamalleista letkeämpiin harrastajien rinneversioihin asti.

Onneksi nykyään kovapäisen pipopään tapaa harvoin rinteessä. Laskettelukypärät ovat saapuneet kansan pariin ja ilman kypärää laskeva on armottomasti outolintu. Näin ainakin meillä Suomessa, mutta maailmalla ei olla ihan samalla tavalla tiedostettu oman pään arvoa. POC on kuitenkin ansiokkaasti madaltanut kynnystä siirtyä akryylipiposta kypärään. Kypärät ovat anatomisesti hyvin muotoiltuja, joten ne istuvat erinomaisesti päähän ja käyttömukavuutta nostaa kypärien ammattitaidolla valitut materiaalit.

Aikuisille ja lapsille omat erityisturvalliset SPIN-mallit

Kauden 2017/18 mallistosta löytyy omat SPIN-mallit sekä aikuisille että lapsille.

Aikuisten Auric Cut Backcountry SPIN on kevyt laskettelukypärä, joka on ihanteellinen erityisesti parkkilaskuun ja rinteen ulkopuolisiin retkiin. Kypärässä käytetty multi-impact EPP-eriste kun kestää parkkikäytössä tyypillisiä, toistuvia kypärään kohdistuvia iskuja muita materiaaleja paremmin. Lisäksi ABS-kuori antaa lujan rakenteensa ansiosta erinomaisen suojan. Backcountryssä on myös RECCO-peilausominaisuus.

Uudessa lasten POCito Auric Cut SPIN -kypärässä löytyy uuden SPIN-teknologian lisäksi RECCO-peilausominaisuus ja kypärän takaosassa Led-valopaneeli, joka tuo lapselle lisää näkyvyyttä lisäten laskijan turvallisuutta. Vanhemmat löytävät myös helposti oman lapsensa rinteestä. Lasten kypärät valmistetaan lapsille mieluisissa väreissä ja värit myös parantavat perheen pienimpien erottumista rinteessä.

Teksti: Jori Tamminen
Kuvat: POC


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
POC:ilta ainutlaatuisen turvallinen SPIN-laskettelukypärä
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,80/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.