Advertoriaali, Lapset, Laskettelu, Vapaalasku, Yleinen

Metsälaskua koko perheelle Sallatunturin erämaamaisemassa

In the middle of snowhere - Sallan erämaassa laskemisen ja lomailun riemu on monipuolista. (Kunnostettujen) Itärinteiden vieressä sijaitseva metsälaskualue on Sallan tämän kauden uutuus, jossa perheen juniorit saavat haasteita ja seikkailuja. Ja kyllä kokeneempikin laskija nauttii käydessään siellä kikkailemassa.

Sallassa on huomioitu laskettelijoiden suuri into lähteä puikkelehtimaan kunnostettujen rinteiden vieressä oleville metsäalueille. Salla on kehittänyt tätä hyödyntämätöntä voimavaraansa, lisäten pieniä hauskoja elementtejä harvametsäiselle alueelle. Laskemaan pääsee luonnon muokkaamalla alustalla lumen peittämien kivien yli tai ympäri. Metsälaskualueelle Itärinteiden vierustalle on rakennettu loivia porrastuksia ja puisia reilejä hauskoiksi virikkeiksi. Näistä mieleenpainuvista seikkailuista riittää juttuja kerrottavaksi saunan lauteilla ja takkatulen ääressä.

Metsälaskua moneen makuun Sallatunturissa

Kesällä Sallan porukka on huolellisesti tutkinut harvakasvuisen metsän ja todennut sen hyväksi alueeksi metsälaskulle. Alue on lumettamaton, eli siis täysin vallitsevien lumiolosuhteiden armoilla. Kuitenkin Sallatunturin metsälaskualue tarkastetaan päivittäin, ja jos havaitaan lumen painumisen takia lumipeitteen alta esiin pilkottavia kiviä, niin ne merkataan. Näin vältytään uuden lumikerroksen sataessa ikäviltä suksen pohjaa riipiviltä kosketuksilta kiviin. Sallatunturin metsälaskualueella viihtyvät yhtä hyvin niin perheet kuin teinit ja kokeneemmatkin laskijat. Aina pääsee valitsemaan taidoilleen ja mieltymyksilleen mukavan reitin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Sallatunturin metsälaskualue on erinomainen paikka hankkia ensikosketusta metsälaskuun. Se on jyrkkyydeltään miellyttävä. Vauhtiin pääsee, mutta ei tarvitse pelätä päätyvänsä jyrkkään kuruun. Metsälasku kulkee rinteen vieressä, joten siitä päätyy aina rinteeseen ja helposti hissille. Hissimatkan aikana voi napauttaa kavereille tuoreet kuvat Instagramiin #skisalla ja kurkata mitä toiset laskijat ovat keksineet temppuilla.

Hallitusti haastavampiin takamaastoihin

Metsälaskukärpäsen pureman saaneille on tarjolla myös haastavammat takamaastot ja metsät. Takamaastossa retkeilevän on hyvä muistaa, että täällä mahdollisia kiviä ei ole merkattu, vaan laskija on omillaan luonnon kanssa. Tunturin puuttomalta laelta puurajalle laskettaessa tulevat vastaan tykkylumiset kuusenoksat, jotka on väistettävä tai alitettava. Täällä voit tunnelmoida 80 vuoden takaista Sallatunturin perustamisen aikaa, jolloin tampparit eivät viimeistelleet rinteitä ja nousuista vastasi oma lihasvoima.

Tämän päivän laskijalla on tekniset asusteet ja turvalaitteet repussa, kun hän lähtee hakemaan koskematonta lunta. Toista oli laskeminen vuonna 1937. Laskemisen tuoma ilo ja nautinto ei varmaan ole muuttunut mihinkään, vaikka jalassa ei olekaan enää nahkamonoja ja sarkahousuja. Takametsiin suuntaavalla on hyvä olla repussaan eväitä ja nestettä, sekä varattuna reippaasti aikaa ja seikkailumieltä. Paluu “sivistyksen” pariin saattaa vaatia loppupinnistyksenä hieman tasamaahiihtoa.

Sallatunturin 15 rinnettä antavat onnistuneeseen laskettelulomaan paljon monipuolista laskettavaa. Hissejä on 6 ja pisin lasku on 1 300 metriä. Metsälaskualueen ja rinteiden lisäksi on parkki ja Wernerin reitti. Alueella on kattava ja monipuolinen latuverkosto. Latujen varsilla on levähdyspaikkoina tunnelmallisia kotia ja koiran kanssa hiihtäville on varattu omia latuja. Tutustu tarkemmin Sallan viikko-ohjelmaan.

Tutustu Sallatunturiin ja suunnittele lomasi.

Katso Sallan rinnekartta. 

Tutustu Sallan hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa.

Teksti: Jori Tamminen
Kuvat: Jussi Ovaskainen


Avainsanat:
, , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Metsälaskua koko perheelle Sallatunturin erämaamaisemassa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,70/5 - 10 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.