lumilautailun SM crossi Suur-Hamari Nisula 2017
Ajankohtaista, Freestyle

Suur-Hamari ja Nisula crossin suomenmestareiksi

Levillä lumilautailun SM-kisoissa Matti Suur-Hamari ja Kristiina Nisula ovat voittaneet crossin Suomen-mestaruudet. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun paralumilautailija on voittanut lumilautailussa SM-kisoissa.

Gromeissa voiton veivät Aatu Partanen ja myös aikalaskut voittanut Telma Särkipaju ja rookieissa Saska Halmes ja niin ikään aikalaskut vienyt Sirja Niemi.

Aikalaskuissa miesten sarjan nopein oli Peetu Piiroinen Suur-Hamarin ollessa toinen. Aikalaskujen nopein naisten sarjassa oli Emilia Kuosmanen Nisulan ollessa kuudes. Aikalaskut gromeissa voittivat Telma Särkipaju ja Elias Hämäläinen sekä rookieissa Sirja Niemi ja Emppu Väisänen.

Kaaviolaskuissa eli heateissa miehissä finaaliin pääsivät Suur-Hamarin lisäksi freetylelajeja pääasiassa laskevat Peetu Piiroinen ja Janne Korpi sekä halfpipeä laskeva Markus Malin. Tiukan väännön jälkeen Suur-Hamari otti voiton, Piiroinen hopeaa ja Korpi pronssia.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Tunnelmat on katossa. Oli hieno crossipäivä tänään. Aamusta oli vähän enemmänkin vauhdin tunnelmaa, kun oli aika rapsakka tuo rata, mutta päivän pidemmälle mennessä se vähän pehmeni ja saatiin hyvä rata. Meillä oli jätkien kanssa hauskaa läpi päivän ja tosi siisti meininki. Aikalaskuissa tein yhden speedcheckin, kun katsoin, miten linja bänkkiin meni ja Peetu ei sitä hidastusta tehnyt, niin aikalaskuissa kakkoseksi jäin. Heatit oli hauskoja, jokainen oli tasainen. Finaalissahan oli jätkien kanssa tosi siistiä päästä laskemaan. Taisi ekassa kurvissa pientä kolarointia käydä jätkillä, niin pääsin pienoiselle karkumatkalle ja sen turvin voittoon. Laji toi kaikki puolensa tänään esiin. Kevät jatkuu minulla Rukalla. Wappulounas ja Spring Break tulee, ja toivottavasti pääsen myös AnttisWorld Cupiin Pyhälle tuikkaamaan Banked Slalom Tourin päätöksessä, Matti Suur-Hamari kommentoi.

Naisissa finaaliin laskivat Nisulan lisäksi aikalaskut voittanut Emilia Kuosmanen, entinen maajoukkuelaskija Malla Partanen sekä tälläkin hetkellä maajoukkueessa laskeva Ella Suitiala. Nisula liukui lopulta voittoon, Kuosmanen oli toinen ja Partanen kolmas.

– Yllättävä tapahtuma. Mä en ollut ottanut kuin muutaman laskun tällä Matin (Suur-Hamari) hienolla, hiotulla Apexilla (crossiin erikoistunut lautamerkki), joten mua jännitti aika paljon, että miten tämä kääntyy ja miten tätä täytyy kuljettaa. Ilmeisesti se meni hyvin. Kiitos sään, että vähän pehmeni. Se vain tapahtui, keskityin vain omaan suoritukseen. Lopussa tunsin vähän sellaista pientä, että joku on lähellä mua, niin koitin vaan painaa loppurutistuksen jaloista. Vielä olisi päiviä täällä SM-kisoissa jäljellä. Tietysti Wappulounas ja Spring Break on sen jälkeen tässä ohjelmassa ja vähän vielä snoukkaa, Kristiina Nisula kommentoi.

Järjestyksessään kolmannetkymmenennet lumilautailun SM-kisat jatkuvat Levillä huomenna big airilla ja reileillä. Lauantaina lasketaan slopestylen suomenmestaruuksista. Laitevikojen vuoksi halfpipe jouduttiin Levillä perumaan.

TULOKSET SBX

Kuva ja tiedot: Suomen Lumilautaliitto


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suur-Hamari ja Nisula crossin suomenmestareiksi lumilautailun SM crossi Suur-Hamari Nisula 2017
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.