slopestyle SM2017 miehet levi voittajat
Ajankohtaista, Freestyle, Lumilautailu

Partanen ja Suitiala slopestylen suomenmestareiksi

Järjestyksessään kolmannetkymmenennet lumilautailun SM-kisat huipentuivat lauantaina Levillä slopestyleen. Kisassa miesten sarjan voitti eilisen big airin voittanut Aleksi Partanen ja naisten sarjan Ella Suitiala. Rookieissa voiton veivät Ida Räisänen ja Emppu Väisänen ja gromeissa Guo Junyan Kiinasta ja miesten sarjan voittajan veli Aatu Partanen.

Miehissä käytiin todella tiukkaa kisaa. Partanen voitti pistein 366, toiseksi tullut Kalle Järvilehto sai pisteet 349 ja kolmanneksi laskenut Roope Tonteri 319 pistettä. Taso oli erittäin kova, ja varsinkin Partasen voittolasku (frontflip polejamista, tupla frontside rodeo 1080, tupla backside rodeo, switch tupla bäkkirodeo, backside 270 boardslide) oli tällä sloperadalla uskomaton suoritus. Kaikki laskijat saivat kisassa kolme laskua, joista paras jäi voimaan. Draaman kaari kilpailussa oli melkoinen, kun Partasen paras lasku tuli kisan viimeisenä. Kisassa oli hienosti jopa lähes 90 osallistujaa.

– Fiilikset on aika älyttömät. Mietin, että suomenmestaruudet on tältä erää jäänyt keräämättä, niin pitäisi ne käydä voittamassa. Tänne lähdettiin, ja eilen ja tänään vedettiin täysillä. On aika uskomaton fiilis, että miten tämä päivä meni pakettiin. Jäi viimeiselle ranille kaikki tässä skabassa, ja jotenkin se sieltä tuli, Partanen kommentoi.

slopestyle sm 2017 naiset Levi Ella Suitiala

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Naisissa voittoon eilisessä big airissa ja torstain crossissa laskenut Kristiina Nisula ei pystynyt tänään ottamaan osaa slopestyleen, joten Ella Suitialan kovin kilpakumppani oli poissa. Suitiala voitti pistein 305, kun toiseksi tullut Malla Partanen sai pisteet 234 ja kolmanneksi laskenut Kiinan Li Donguy pisteet 155. Nisulan poisjäänti vaikutti Suitialan mukaan hänen laskunsa temppujen valintaan:

slopestyle SM2017 naiset levi voittaja

– Rata oli tosi hyvä, ja kun Krisse ei laskenut, niin ei tarvinnut tehdä kovinta. Tein tosi iisin ranin. Tein tokalla laskulla seiskat, mutta en saanut vauhtia hyppyreihin. Reilikisa oli tosi hauska eilen, mutta siihen loppui voimat kun haikkasi niin paljon. Tänään väsytti aika paljon, ja mulla tuli nestehukka kisan jälkeen. Meinasin pyörtyä, enkä saanut doping-testiin mitään tavaraa ulos. Olin Dextrassa vähän aikaa ja nyt tolpillani. Tästä yritän toeta ja sitten lasken Rukalla loppukauden, Suitiala kommentoi.

Kokonaiskilpailun voiton veivät avoimessa sarjassa sisarukset Aleksi Partanen ja Malla Partanen, ja grom-poikien overall-voitto meni vielä heidän pikkuveljelleen Aatu Partaselle.

– Hyvät on fiilikset. Viime vuonna en näihin karkeloihin päässytkään mukaan, kun olin loukkaantuneena. Nyt tuli kisa-comeback ja hyvinhän se meni, kun podiumilla olin kaikissa mihin osallistuin. Temputkin sain kohtalaisesti tehtyä. Voitto meni ansaitusti sinne minne kuuluikin, Malla Partanen kommentoi.

– Kyllä on tosi hyvät fiilikset, että pääsin tänne Leville laskemaan. Hyvin meni omasta mielestä. Olisi voinut vielä vähän parantaa, mutta näillä mennään, Aatu Partanen kertoo.

TULOKSET SLOPESTYLE

Lähde: Suomen Lumilautaliitto
Kuvat: Jani Kärppä/Kota Collective ja Lumilautaliitto


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Partanen ja Suitiala slopestylen suomenmestareiksi slopestyle SM2017 miehet levi voittajat
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.