pyhä kevät 2017 pääsiäinen
Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Lappi, SHKY

Pääsiäinen on laskettelun huippuaikaa

Yli puolet suomalaisista hiihtokeskuksista on auki vielä ainakin pääsiäisen yli. Laskemaan pääsee koko maassa etelän Sappeelta Lapin hiihtokeskuksiin. Kevään supersesonki kruunaa keskusten kauden ja on myös laskettelijoiden mielestä paras hetki suunnata rinteeseen.

Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n (SHKY) mukaan kevät on monen laskettelua ja lautailua harrastaville ylivoimaisesti mieluisin vuodenaika. Pitenevät päivät ja auringossa kimmeltävä hanki houkuttelevat rinteisiin. Aurinkoa ja pikkupakkasta on luvassa tänä pääsiäisenä koko maahan, joten laskemaan kannattaa suunnata niin lähikeskukseen kuin pidemmällekin rinnelomalle. Monessa hiihtokeskuksessa on luvassa erikoistarjouksia ja keväisiä tapahtumia.

Laskemaan pääsee lähes maassa

Katupöly ja sulava maa ovat merkkejä kevään tulosta. Hiihtokeskuksissa kevät tarkoittaa aurinkoisia rinteitä ja reipasta ulkoilua.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Alkutalven vahva lumetustyö takaa hiihtokeskuksien lumivarmuuden pitkälle kevääseen, jopa toukokuulle asti. Lunta onkin edelleen koko maassa etelästä pohjoiseen, kertoo SHKY:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors.

Etelä-Suomen keskuksista Pälkäneellä sijaitseva Sappee on auki vielä pääsiäisen yli. Keski-Suomessa avoinna olevia rinteitä löytyy koko maan leveydeltä. Pohjois-Suomessa nautitaan kevään lumiriemuista vielä pääsiäisen jälkeenkin.

Kaikkien hiihtokeskusten lumitilanteen ja aukioloajat voi tarkistaa Lumipallon hiihtokeskushausta

Lähde ja kuvat: Suomen Hiihtokeskusyhdistys


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Pääsiäinen on laskettelun huippuaikaa pyhä kevät 2017 pääsiäinen
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.