Pyhä vuoden hiihtokeskus 2017
Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Kohteet, Yleinen

Vuoden hiihtokeskukset ja hiihtokoulu 2017 on valittu

Vuoden hiihtokeskus, lähikeskus ja hiihtokoulu palkittiin tänään Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Levillä. Vuoden parhaat ovat: Vuoden 2017 hiihtokeskus on Pyhä, Vuoden lähikeskus Kasurila ja Vuoden hiihtokoulu Laajiksen hiihtokoulu. Valinnan teki Visit Finlandin johtama raati.

Pyhän persoonallisuus vakuutti raadin

Pyhä on rakentanut johdonmukaisesti omaa identiteettiä ja keskuksessa onkin kokonaisvaltainen luontoelämys vahvasti läsnä. Hiihtokeskuksen kehitystyön ytimessä on jo vuosia ollut ”ski in – ski out -konsepti”, jonka myötä Pyhästä on muodostunut helposti lähestyttävä ja kodikas lomakohde.

Hiihtokeskuksen rinteet saavat laskijoilta kiitosta monipuolisuudestaan ja hyvästä kunnostaan. Pyhä on tuonut myös uudenlaisen lähestymiskulman lumilautailijoiden ja freestyle-laskijoiden suorituspaikkoihin, kun perinteinen snow park on muokattu rinteen muotoja hyödyntämäksi seikkailualueeksi. Keskuksen juniori-park kerää myös kiitosta.

Kuluttajien Facebook-kyselyn kommentteja:

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

”Pyhällä on nöyrä mutta palvelualtis ja ystävällinen asenne. Ja monipuoliset laskumahdollisuudet.”

”Aito hiihtokeskus, jonne mennään hiihtämään eikä vain juhlimaan.”

”Pyhällä on mahtava henki ja upeat puitteet. Sinne on onni palata.”

Kasurila on monipuolinen kasvattajakeskus

Hyvä lähikeskus on helposti saavutettavissa, tarjoaa monipuolista tekemistä ja hoidettu esimerkillisesti. Näin toimitaan Siilinjärvellä Kasurilassa.

Kasurilassa on esimerkillisesti huomioitu eri tasoiset ja ikäiset laskettelijat. Lisäksi rinteiden kunto ja henkilökunnan ystävällinen asenne keräävät laajalti positiivisia kommentteja. Erityisesti valintaraatia ilahduttaa monipuoliset snow parkit, niistä kun löytyy sopivat suorituspaikat aivan pienimmille aloittelijoille kuin kokeneille freestyle-laskijoille sekä lumilautailijoillekin. Keskuksessa kannustetaan ja innostetaan hienosti tulevaisuuden suksi- ja lautataitureita. Kasurila onkin todellinen kasvattajakeskus.

Facebook-kommentti kiteyttää raadin ajatukset: ”Kasurila on monipuolinen lähikeskus: hyvä parkki, mukavat hyppyrit ja lapsetkin mainiosti huomioitu. Kasurila sopii aloittelijoista kisalaskijoihin.”

Laajiksen hiihtokoulu innostaa uusia harrastajia

Laajiksessa hiihtokoulu on keskeinen osa hiihtokeskuksen toimintaa. Laajiksen hiihtokoulu on tehnyt vahvaa työtä houkutellakseen uusia harrastajia laskettelun ja lumilautailun pariin. Hiihtokoulu on esimerkiksi järjestänyt ilmaisia kokeilutapahtumia sekä säännöllisen harrastamisen mahdollistavia kausikursseja.

Laajiksen hiihtokoulu tekee myös yhteistyötä paikallisten seurojen (JFS ja JHS) kanssa ohjaamalla hiihtokoulun käyneitä mukaan seuratoimintaan. Lisäksi hiihtokoulu on tehnyt yhdessä keskuksen ja Jyväskylän Freestyleseuran kanssa parkkien turvaohjeistuksen.

Kunniamaininta Vuokatille

Valintaraati päätti myöntää kunniamaininnan Vuokatin hiihtokeskukselle hiihtokoulun sekä lasten ja aloittelijoiden suorituspaikkojen kehittämisestä. Hiihtokoulun Hupila-rakennus ja sen edustalle rakennettu hiihtokoulualue tarjoaa lapsiperheille sekä aloittelijoille ensiluokkaisen, helpon ja miellyttävän paikan perehtyä laskettelun ja lumilautailun hienoon maailmaan.

”Valintaraati korosti tänä vuonna pitkäjänteistä, suunnitelmallista ja innovatiivista työtä laskettelijoiden suorituspaikkojen kehittämiseksi. Kaikki palkitut – Pyhä, Kasurila ja Laajiksen hiihtokoulu – ovat vahvasti laskettelijoiden asialla, ja tekevät esimerkillistä työtä niin uusien harrastajien innostamisessa huomioiden kuitenkin kokeneiden laskijoiden tarpeet. Tästä työstä hyötyy koko toimiala”, sanoo Visit Finlandin matkailujohtaja Paavo Virkkunen.

Vuoden hiihtokeskuksen, Vuoden lähikeskuksen ja Vuoden hiihtokoulun valitsi raati, jonka puheenjohtaja oli Finpro Oy:n/Visit Finlandin Anne Lind. Raadissa mediaa edustivat Jussi Ovaskainen ja Jori Tamminen (Lumipallo.fi), lajiliittoja Mika Anderson (FSA) ja Marko Mustonen (Ski Sport Finland), hiihdonopettajia Timo Welsby (SHORY:n pj) sekä matkailu- ja ravintola-alaa Eeva Puhakainen (Haaga-Helia). Raadin työkaluina oli Facebookissa tehty laaja kuluttajakysely sekä hiihtokeskusten johdon äänestystulokset.


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Vuoden hiihtokeskukset ja hiihtokoulu 2017 on valittu Pyhä vuoden hiihtokeskus 2017
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.