Ajankohtaista, Lumilautailu

Hallitseva maailmanmestari ensimmäisiin kotikisoihinsa Pyhälle

Joulukuussa Pyhällä kilpaillaan kaksi lumilautailun paracrossin maailmancupin kisaa. Mukana kilpailuissa on lajin hallitseva maailmanmestari Matti Suur-Hamari. Pyhän kilpailusta on tavoitteena tehdä jokavuotinen.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävät paracrossin maailmancupin kilpailut järjestetään Pyhällä joulukuun 1. ja 2. päivä. Mukaan kilpailuihin odotetaan lajin kärkilaskijoita, sillä Pyhän kisat ovat viimeisten joukossa ennen Korean paralympialaisia.

Pyhällä kilpailee myös hallitseva paracrossin maailmanmestari Matti Suur-Hamari. Hän lähtee mukaan hyvillä mielin:

– Olen kyllä innoissani, että saatiin kisat Pyhälle tänä vuonna. Monta vuotta olen asiaa miettinyt, että olisi mahtavaa päästä starttaamaan kotiyleisön edessä ja nyt kun se vihdoin tapahtuu, niin onhan se todella hienoa. Taitaapa olla samalla pohjoisin paikka, missä paralumilautakisoja on ylipäätään ikinä järjestetty, Suur-Hamari tuumaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pyhällä on vuosien ajan järjestetty kansainvälisiä crossileirejä, joihin on osallistunut maailman huippulaskijoita, joten kokemusta vauhdikkaiden ratojen rakentamisesta löytyy. Lisäksi viime kaudelle Pyhän crossirata uudistettiin, ja Polar Madness -rata on eri muunnelmineen laskettavissa koko kauden. Myös Suur-Hamari on harjoitellut Pyhän rinteillä.

– Sen lisäksi, että päästään kisaamaan Suomessa, niin on kyllä mahtavaa, että kisapaikkana toimii juuri Pyhätunturi. Siellä ollaan vietetty paljon treenileirejä vuosien saatossa. Voisin lukea Pyhätunturin yhdeksi kotimäistäni ja on hienoa että nyt saan kisata melkeinpä takapihallani. Sinne tulee monipuolinen, kovavauhtinen ja haastava rata mikä on varmasti monen laskijan mieleen. Jos peilaan edellisvuosien treeniratoihin, niin uskoisin, että Pyhän radasta tulee yksi kovavauhtisimmista radoista maailmancup-kiertueella ja sekös meille sopii.

Suur-Hamari voitti viime kaudella lähes kaiken mahdollisen. Alaraaja-amputoitujen sarjassa laskeva Suur-Hamari otti toista kertaa peräkkäin paracrossin maailmanmestaruuden, voitti MM-kultaa myös banked slalomissa sekä lisäksi otti crossin SM-kultaa avoimessa sarjassa, jossa hän oli ainut paralumilautailija.

– Viime kausi kulki todella hyvin joka osa-alueella, mutta toki nälkää jäi rutkasti myös tulevaan kauteen. Koko kesä ollaan saatu treenata terveenä, ja tuntuu, että harjoitukset puree hyvin ja tehoja löytyy. En oikein osaa ottaa menestyspaineita. Meillä sujuu tiiminä tosi hyvin ja tekeminen on joka osa-alueella tosi kovalla tasolla. Tavoitteena on nauttia jokaisesta treenistä ja kisasta – lumilautailusta. Uskon, että se hyvä fiilis välittyy sitten myös sinne tulostaululle, Suur-Hamari toteaa.

Viime kauden menestyksestä huolimatta hänellä on kaudella voitettavaa. Varsinkin Sotshin paralympialaiset olivat Matille pettymys. yhdestoista sija oli kaikkea muuta kuin oli lähdetty hakemaan. Tosin, silloin hän laski ensimmäistä kauttaan maailmancupissa ja pääsi paralympialaisiin villillä kortilla.

– Eihän se Sotshissa ihan nappiin mennyt, mutta sieltä saatiin kyllä hyvä oppikoulu tulevaa varten. Uskon, että neljässä vuodessa on läksyt luettu ja nyt ollaan paljon valmiimpia, kun starttiportti putoaa Etelä-Koreassa, Suur-Hamari kertoo.

Paracrossin maailmancup starttaa 7.-8. marraskuuta Dubaista. Lisäksi Suur-Hamari laskee myös banked slalomin maailmancupia, joka käynnistyy Uudesta-Seelannista syyskuussa. Suur-Hamarin ensimmäinen banked slalom -startti on kuitenkin Hollannissa juuri ennen Pyhän kilpailuja.

Lähde ja kuva: Lumilautaliitto


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Hallitseva maailmanmestari ensimmäisiin kotikisoihinsa Pyhälle
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.