Ajankohtaista, Freestyle

Slopestylen maailmancup starttaa Cardronasta 24.-28.8.2017

Suomen freeskimaajoukkue aloittaa kautensa jo 24.-28.8.2017 Uudesta-Seelannista slopestylen ensimmäisellä maailmancupin osakilpailulla. Suomen edustajat Cardronan parkissa ovat Anni Kärävä, Joona Kangas, Elias Syrjä ja Eetu Rintamaa, lisäksi maajoukkuetta täydentävät Miika Virkki ja Daniel Antell. Olympiapaikkojen metsästys on kuumimmillaan ja joukkue avaa kautensa hyvällä tsempillä.

Slopestylen maailmancup alkaa 26.8. laskettavilla karsinnoilla ja sunnuntain finaaleissa jaetaan jo ensimmäiset maailmancup-pisteet. Uuden-Seelannin Cardronassa Suomea edustaa kaikkiaan kuusi laskijaa, jotka tavoittelevat pisteiden lisäksi olympiapaikkoja helmikuussa laskettavissa Etelä-Korean PeyongChangin talvikisoissa. Naisten sarjassa edustajana on Anni Kärävä. Miehiä mukana on maajoukkueesta Joona Kangas, Elias Syrjä, Eetu Rintamaa ja maajoukkuetta täydentävät laskijat Miika Virkki ja Daniel Antell.

– On ollut mahtavaa laskea täällä Uudessa-Seelannissa ja kisarunikin alkaa olla kasassa, toteaa hyväntuulinen feeskilaskija Joona Kangas ensimmäisen kilpailutreenipäivän jälkeen.

Kangas sijoittui viime kaudella slopestylen kokonaiscupissa kuudenneksitoista ja kuuluu OKM:n tukiurhelijoihin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Toivottavasti säät suosii sopivasti, toivoo Kangas Cardronan kisaviikonlopulta.

Freestylehiihdon maailmancupin avauskilpailu on koonnut freeskimaailman Uuteen-Seelantiin miltei koko elokuuksi ja olympiavuoteen valmistautuvat laskijat ovat harjoitelleet useampia viikkoja täydessä talvessa.

– Sääolot ovat olleet haastavia, hyppyjä ei ole päästy treenaamaan kuin muutamina päivinä, mutta reilipainotteisuus hyvissä puitteissa on silti taannut onnistuneen kisavalmistautumisen. Laskutasossa on päästy jo siihen mihin viime kaudella jäätiin ja tahti on nyt eteenpäin. Joukkuehenkikin on erinomainen, summaa maajoukkueen päävalmentaja Tomi Uuniemi.

– Keli näyttää olevan todella hurja viikonloppuna ennusteiden mukaan, mutta se on mitä on, jatkaa Uuniemi.

Katso Lisätietoja kilpailusta


Avainsanat:
, , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Slopestylen maailmancup starttaa Cardronasta 24.-28.8.2017
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.