Ajankohtaista, Alppihiihto

Levin maailmancuprinne on kisakunnossa

Levin maailmancuprinne on valmis - Lumisäilöjen purku onnistui hyvin

Levin maailmancuprinne Levi Black on nyt kisakunnossa. Keväällä rinteeseen kasatut lumisäilöt on nyt purettu ja lähes 30 000 kuutiota säilöttyä lunta levitetty rinteeseen. Marraskuun 11.-12. lasketaan miesten ja naisten pujottelun maailmancup ensimmäistä kertaa viime talvesta säilötyllä lumella. Rinteessä on lisäksi taivaalta satanutta sekä lumitykeillä ammuttua lunta.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS järjestää Levillä virallisen lumikontrollin 2.11. Kuitenkin jo viikko ennen tarkistuspäivää voi todeta, ettei järjestäjillä ole huolta lumitilanteesta. Kisarinne on jo täysin valmis maailmancuplaskijoita varten.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lähipäivien ajan pakkastilanteen perusteella tehdään päätös, tarvitseeko rinne lisäksi injektointia eli rinteen pinnan jäädytystä vedellä. Säilötty lumi on tuoretta kosteampaa ja pakkasen myötä se voi muuttaa rinteenpintaa kovemmaksi mitä aiempina vuosina.

Alppihiihdon maailmancupjärjestäjien keskuudessa Levi on yksi kolmesta hiihtokeskuksesta, joka on ottanut lumensäilönnän käytäntöön. Levin maailmancupin kilpailunjohtaja Petri Tuomikoski on tyytyväinen uuden järjestelmän lopputulokseen.

– Lumisäilöjen purkaminen on onnistunut hyvin. Lumi on puhdasta ja hyvälaatuista. Säilöttyä ja tykitettyä lunta on levitetty lähes kahden viikon ajan kisarinteeseen ja nyt työ on valmista, Tuomikoski kiittelee Levin hiihtokeskuksen rinnetyöntekijöitä.

Levin innovatiiviset lumisäilöt on huomioitu myös kansainvälisesti. Zürichissä järjestetty FIS:n kalenterikokous tarjosi hyviä uutisia suomalaisille kisajärjestäjille: Levin pujottelun maailmancup on merkittynä kilpailukalentereissa aina 2020 kaudelle saakka.

Lähde: Ski Sport Finland
Kuva: Victor Engström


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Levin maailmancuprinne on kisakunnossa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.