Ajankohtaista, Alppihiihto

Suomen alppimaajoukkue hakee Levin kisoista kokemusta

Suomen joukkue tavoittelee Levin kotikisoista 11.-12.11.2017 menestyksen lisäksi kokemusta.

Toisen kierroksen paikat mahdollisia sekä naisissa että miehissä

Levillä viikonvaihteessa laskettava maailmancup korkkaa kauden miesten puolella tällä tasolla. Itävallan Söldenissä pari viikkoa sitten avaus jäi puolitiehen: naiset laskivat jännittävän suurpujottelun lauantaina, mutta sunnuntain miesten kilpailu jouduttiin perumaan kovan myrskyn vuoksi – ja kotimatkat alkoivat.

Kotikisaan Suomi lähtee hakemaan menestystä ja kokemusta

Päävalmentaja Janne Haarala odottaa, että toisella kierroksella nähdään sinivalkoiset värit sekä lauantaina naisten kisassa että sunnuntaina miehissä. – Tietysti tämä on tavoitteemme.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Naisten nuori joukkue hyökkää kauteen Riikka Honkasen johdolla. – Tämä Levi Black on minulle tuttu rinne ja tykkään laskea siinä. Kauden mittaan painopiste on Eurooppa cupissa. Siellä pitää pystyä parantamaan FIS pisteitä.

Hilla Hannola ja Kia-Emilia Hakala ovat mukana maailmancup-tasolla ensimmäistä kertaa.

Miehissä kaksi kolmikkoa

Miehissä, Suomen joukkueessa trio, Jens Henttinen, Joonas Räsänen ja Victor Malmström, on laskenut maailmancupissa 57 kisassa. Eurooppa Cupissa heillä on listoilla 178 kisaa. Kokemattomampi kolmikko Arttu Niemelä, Teddy Takki ja Robin Bäck lähtee mukaan Niemelän yhdellä maailmancup-startilla ja EC-starttejakin heillä on kasassa vasta 15.

Henttinen ja Räsänen ovat valmistautuneet tähän kauteen maajoukkueen ulkopuolella, Jens ruotsalaisvalmennuksessa Tärnäbyssä. – Siellä pääsin heti hyvin sisään tiimiin ja homma toimii mukavan leppoisassa hengessä. Tykkään olla siellä. Sunnuntain kisa on yksi muiden joukossa – ja maanantaina mennään taas eteen päin.

Joonas Räsänen on harjoitellut omassa ”Sekka-pois” tiimissään paljolti Michael Ankenyn kanssa. Meillä on vähän samanlainen tilanne ja homma Jensin kanssa ja Jens (Henttinen) on minulle eräänlainen ”veli”, olemme niin paljon olleet yhdessä. ”Sekka pois” on edelleen minun mottoni. Teen tätä jatkossakin vuosi kerrallaan. Levin jälkeen vedän Nor-Amia rapakon takana. EC:n puolella on tarkoitus kiivetä podiumille, tiivistää Räsänen.

Victor Malmström tekee paluuta tälle tasolle monen loukkaantumisen jälkeen. Luja luottamus on haistettavissa juuri tällä hetkellä lyhyelläkin nokalla ja niinpä ”Confidence” on hyvinkin ymmärrettävä tiivistys kysymykseen: ”Mikäs on päällimmäisenä tämän hetken valmistautumisessa?” Vauhtia löytyy, vaikka muille jakaa – ja nyt se pitää siirtää radalle numero rinnassa, toteaa Malmström.

Levin maailmancup televisiossa

Naisten pujottelu lauantaina 11.11.

Yle TV2
klo 10:40 – 12:30 1. lasku, selostus Nina Vanhatalo, ruotsiksi Kristian Karlsson
klo 13:45 – 14:55 2. lasku

Eurosport 1
klo 10:45 – 12:00 1. lasku, selostus Julius Vauhkonen ja Sami Uotila
klo 13:45 – 15:00 2. lasku

Miesten pujottelu sunnuntaina 12.11.

Yle TV2
klo 10:40 – 12:30 1. lasku
klo 13:45 – 15:00 2 lasku

Eurosport 1
klo 10:45 – 12:00 1. lasku
klo 13:45 – 15:00 2. lasku

Tulosseuranta, FIS Live Timing

Lähde ja kuvat: Ski Sport Finland


Avainsanat:
, , , , , , , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suomen alppimaajoukkue hakee Levin kisoista kokemusta
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.