Lumilautailu, Tapahtumat

Tahkolla lasketaan historian ensimmäiset lumilautailun banked slalomin SM-tittelit

Suomen Lumilautaliitto täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja juhlan kunniaksi SM-debyytin tekee kovassa nousussa oleva perinteikäs laji, banked slalom. Historian ensimmäiset banked slalomin SM-kilpailut lasketaan Tahkolla 13.-14.4.2018.

Kaksipäiväinen tapahtuma jaksottuu perjantai-iltana laskettavaan, retroteemaiseen joukkuekisaan ja lauantain yksilökilpailuun, jossa Open, Junior ja Adaptive -sarjat.

Kevätkurvailua hyvässä hengessä

Banked slalom on kallistetuista kurveista koostuvalla radalla laskettu kisa, jossa aika ratkaisee. Verrattuna crossiin radalla laskee vain yksi laskija kerrallaan ja toisin kuin pujottelussa, banked slalomin kurveissa on lumesta muodostetut vallit, joiden ansiosta kurvailu muistuttaa surffausta.

”Banked Slalom SM sopii todella hyvin juhlavuoteen. Lajissa on pitkät perinteet: se on ensimmäisiä lajeja, joissa lumilautailussa on kilpailtu. Mt. Bakerin legendaarinen banked slalom -kisa on pidetty joka vuosi vuodesta 1985 lähtien. Banked slalom -tapahtumissa on todella hyvä fiilis. Rentoa meininkiä höystettynä hyvällä kisameiningillä niin itseään kuin kavereita vastaan, ja laji sopii kaikille junnuista vaariin. Uskommekin, että paikalle saapuvat niin vanhat ketut kuin junnutkin. Uutena sarjana on lisäksi Adaptive liikuntarajoitteisille, joten todellakin kaikki pääsevät mukaan. Tourin sijasta haluamme panostaa tällä kaudella yhteen tapahtumaan, joka on kaksipäiväinen ja mukana on lisäksi iltaohjelmaa”, kertoo kotimaan tapahtumavastaava Juha Guttorm Lumilautaliitolta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lumilautaliitto on järjestänyt kahtena kautena Banked Slalom Touria, jossa kiertueella on ollut useampi erillinen tapahtuma. Tapahtumissa on usein ollut osallistujia ruuhkaksi asti, kun laskijoita on tullut parhaimmillaan lähes sata. Mukaan on tullut väkeä laidasta laitaan; kisassa on ollut mukana kaikkia pienistä lapsista kokeneisiin konkareihin. Osallistujalistasta on voitu nähdä niin uusia aloittelijoita kuin entisiä ja nykyisiäkin ammattilaisia.

Myös Tahkolle odotetaan innokasta väkeä runsaasti, sillä SM-tittelit odotetusti kiinnostavat. Tilaisuuden luonteesta huolimatta luvassa on rento ja kannustava tapahtuma, jossa lajin luonne säilyy: odotettavissa on hyvää henkeä, itsensä haastamista ja mukavaa kevätkurvailua. Tahkon kilpailurata rakentuu Syöksyrinteen yläosasta tuolihissin ala-asemalle, eli esimerkiksi tuolihissistä kisatunnelmaa voi seurata aivan paraatipaikalta. Banked Slalomin jatkobileet juhlitaan Ravintola Ukossa, jossa yleisö pääsee seuraamaan myös kaikille avointa palkintojenjakotilaisuutta.

Sarjat ja aikataulut

 • Open naiset (2003 syntyneet ja vanhemmat)
 • Open miehet (2003 syntyneet ja vanhemmat)
 • Junior tytöt (2004 syntyneet ja nuoremmat)
 • Junior pojat (2004 syntyneet ja nuoremmat)
 • Adaptive (liikunta- ja kehitysvammaiset sekä aistirajoitteiset; miehet & naiset)

Perjantai 13.4.2018

 • 16:00-16:50 Harjoitukset
 • 17.00-19.00 Tiimikisa
 • 21.30 Tiimikisan palkintojenjako | Ravintola Ukko

Lauantai 14.4.2018

 • 10:00-10:30 Harjoitukset Juniors
 • 10:45-11:45 Kilpailu Juniors
 • 12:00-13:00 Harjoitukset Open & Adaptive
 • 13.15 – Kilpailu Open & Adaptive
  • Juniors palkintojenjako & Open kukitus kilpailun jälkeen rinteellä
 • 19.30 Open & Adaptive palkintojenjako | Ravintola Ukko
 • 21:00 Banked Slalom SM jälkipuinnit | Ravintola Ukko

Lähde ja kuvat: Suomen Lumilautaliitto


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Tahkolla lasketaan historian ensimmäiset lumilautailun banked slalomin SM-tittelit
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.