Ajankohtaista, Hiihtokeskukset

Tahkonrinteet investoi 7 miljoonaa uudistuksiin vuosina 2018-2020

Tahkonrinteitä pyörittävä Huippupaikat Oy kehittää toimintojaan runsaasti vuoteen 2020 mennessä. Suurimmat investoinnit kohdistuvat uuteen palvelurakennukseen, lumetusjärjestelmään, uuteen tuolihissiin sekä lastenrinteiden parannuksiin.

Kehittämistoimenpiteet täyteen vauhtiin keväällä 2019

Keväällä 2019 Tahkonrinteillä pyörähtää käyntiin useita mittavia operaatioita.

Lastenrinteitä on tarkoitus loiventaa louhimalla sekä leventämällä järven suuntaan. Samalla lastenrinne ja turistirinteen alaosa sulautetaan yhdeksi suureksi lastenalueeksi. Lastenrinteeseen tulee myös uudet 50 m ja 200 m pitkät katetut mattohissit.

“Panostamme voimakkaasti lastenrinteeseen, koska haluamme parantaa oleellisesti Tahkonrinteiden lasten ja aloittelevien laskettelijoiden suorituspaikkoja. Toivomme, että hyvät olosuhteet helpottavat lajin aloituskynnystä”, kertoo Huippupaikat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Turistirinteen lumetusta parannetaan uudella, rinteen keskelle sijoittuvalla automaattisella lumetusjärjestelmällä. Uutta lumetusjärjestelmää tukemaan tehdään myös uusi pumppaamo.

“Uusi automaattilumetusjärjestelmä varmistaa mahdollisimman varhaisen kauden aloituksen. Näin takaamme omalta osaltamme hyvät olosuhteet alppilukion harjoittelutoiminnalle sekä olemme iskussa joulun ja uudenvuoden lomasesonkiin,” summaa lumetusjärjestelmän parannuksia Tahkonrinteiden liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen.

Keväällä 2019 alkaa myös kauan odotettu uuden palvelurakennuksen rakentaminen Tahkolahden pohjaan nykyisen lipunmyyntirakennuksen tilalle. Uuden rakennuksen koko tulee olemaan 1500 neliötä ja rakennukseen sijoittuvat lipunmyynnin lisäksi suksivuokraamo, sportshop, varustekauppa sekä sosiaali- ja EA-tilat.

Hissikapasiteetin vahvistamista ja nykyaikaistamista jatketaan kaudelle 2020 rakentamalla uusi tuolihissi korpihissin tilalle.

Tällä hetkellä on jo menossa paljon operaatioita. Tärkeimpänä on lupaprosessit, jotka ovat parhaillaan käynnissä. Rinteiden sähköistyksen parantaminen on aloitettu uutta lumetusjärjestelmää silmällä pitäen. Lisäksi lumetuskalustoa lisätään jo tulevalle kaudelle.

Kaiken kaikkiaan vuoteen 2020 mennessä toteutettavaksi aiottujen investointien kokonaissuuruus on 7 miljoonaa euroa.

Lähde ja kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi


Avainsanat:
, , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Tahkonrinteet investoi 7 miljoonaa uudistuksiin vuosina 2018-2020
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

 • bahis siteleri sikis sanoo:

  yandanxvurulmus.rUetHjNns5ZH

  Vastaa

 • waistcoating sanoo:

  xyandanxvurulmus.EBhvakxqtNIj

  Vastaa

 • calorizing sanoo:

  xbunedirloooo.KkHK7P6jm2gY

  Vastaa

 • Näytä kaikki kommentit (27)

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.