Madonna di Campiglio -hiihtokeskus
 • Madonna di Campiglio laskettelu laskijat rinne
  Madonna di Campiglio tanssit after ski juhla
  Madonna di Campiglio rinteet hiihtokeskus valaistu
  Madonna di Campiglio lumilautailu parkki dolomiitit
  Madonna di Campiglio keskusta shoppailu alppikylä hiihtokylä
 • Madonna di Campiglio dolomiitit laskettelu offpiste
  Madonna di Campiglio keskusta hiihtokylä alppikylä shoppailu kauppakatu
  Madonna di Campiglio joulu after ski markkinat hiihtokylä alppikylä
  Madonna di Campiglio hotelli Bio Hermitage after ski
  Madonna di Campiglio Groste alppimaisema
 • Madonna di Campiglio Hotelli Alpen Suite uima-allas after ski
  Madonna di Campiglio hotelli Alpen Suite hieronta after ski
  Madonna di Campiglio Dolomiitit alppimaisema
  Madonna di Campiglio summer center
  Madonna di Campiglio summer Chalet Fiat reception
 • Madonna di Campiglio summer Chalet Fiat cafe
  Madonna di Campiglio summer Chalet Fiat
  Madonna di Campiglio summer Rifugio Graffer
  Madonna di Campiglio klassinen after ski tanssi juhlinta
  Madonna di Campiglio summer mountain biking
 • Madonna di Campiglio Groste laskettelu off piste rinne
  Madonna di Campiglio summer gondola
  Madonna di Campiglio summer Chalet Fiat cafeteria
  Madonna di Campiglio summer slopes
  Madonna di Campiglio summer

Madonna di Campiglio – Italialaista tyylikkyyttä

Italian ehdottomiin suosikkikohteisiin lukeutuva Madonna di Campiglio sijaitsee vaikeahkon matkan päässä lentokentiltä. Trentinon alueen ylpeys on kuitenkin toimiva laskupaikka, jossa vierailu on ehdottomasti vaivan arvoinen.

Dolomiitit, kaunis kylä ja hyvä italialainen ruoka ovat Madonnan valttikortteja, mutta unohtaa ei sovi myöskään katukuvassa vilahtelevaa turkiskansaa ja monipuolista hiihtoaluetta. Madonna di Campiglio on suosittu myös kesäkohteena, sillä häikäisevät Dolomiitit ja toimiva vaellusverkosto kutsuvat vaeltajia nauttimaan kesän lämmöstä upeissa alppimaisemissa.

Tomban tykityspaikka

Alppihiihdon maailmancupin menestyjiin lukeutunut Alberto Tomba harjoitteli aikoinaan Madonnassa ja mieltyi kylän ilmapiiriin. Alppihiihtosuuruuden voi edelleen bongata suosikkikohteestaan ja muutenkin kylä toimii silmäätekevien näyttäytymispaikkana. Tomba ei ole ainoa Madonna di Campiglioon tykästynyt vauhtiveikko, sillä esimerkiksi Ferrarin formulakuskeja on voinut bongata säännöllisesti hiihtokeskuksessa.

Madonnan rinne- ja hissiverkosto on kokeneelle harrastajalle ihanteellinen. Vauhdikkaita laskuja on joka puolella aluetta ja italialaiseen tapaan lounaat vievät aikaa. Hyvällä säällä ruokailu on italialaisille jopa laskemista tärkeämpää.

Viisi hiihtoaluetta on yhdistetty hisseillä toisiinsa ja kaudelle 2012 avattu Pinzolon yhteys toi 150 rinnekilometriä lisää. Madonnan kyläkorkeus, 1 550 metriä, takaa lumivarmuuden ja on oivallinen lähtöpiste päivän hiihtoseikkailuille.

Rinteitä mestareille ja nautiskelijoille

Tomban vanavedessä vauhdin hurmaan päässyt laskija suuntaa Cinque Laghin Canalone Miramontelle. Kyseinen maailmancupin rinne kannattaa käydä ehdottomasti laskemassa mikäli omat taidot sallivat. Jos rinne on jäinen, on suositeltavaa edetä pienellä liekillä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Monte Spinalen musta rinne 25 puolestaan on huikaiseva koko matkan ylhäältä alas ja vauhti taattu. Passo Grosten alueella puolestaan nautiskellaan helpommissa rinteissä ja paistatellaan aurinkoa.

Madonna di Campiglion erinomainen hissijärjestelmä

Madonna di Campiglion hissijärjestelmä on erittäin hyvä. Ala-asemilta pääsee ylös nopeasti eikä jonoja ole. Eri hiihtoalueiden väliset hissiyhteydet on rakennettu toimiviksi ja ainoastaan Marillevan puolelta voi joskus olla pieni jonotus Madonnaan pyrkiville. Marilleva kuuluu jo Val di Solen laaksoon, mutta kertonee hissiyhteytensä ansiosta myös sen, että liikkumaan pääsee laajalla alueella.

Kannattaa siis ehdottomasti satsata laajennettuun hissilippuun, Super Skiramaan. Halutessaan voi ilman hissiyhteyttä pistäytyä aina Ponte di Legnossa saakka.

Taitureille hyvät paikat

Lumisateen jälkeen Madonnassa on mahtava painella pitkin metsikköjä, tosin italialaiset eivät kiirehdi itse mäkeen. Tilaa siis riittää ja jälkiä pääsee piirtämään aivan kaikessa rauhassa. Passo Grosten jättimäinen Funpark vetää lautailijoita puoleensa ja monet ammattilaiset harjoittelevatkin juuri täällä. Myös freestylelaskijat ovat löytäneet Madonnasta mieluisat harjoitusolosuhteet.

Madonna on enemmän urheilullisten ja taitavien laskijoiden paikka kuin perheiden hiihtokeskus. Rinnepäivän jälkeen kylä täyttyy after ski -laskukansasta, mikä ei ole lainkaan huono asia. Afteri on italialaisittain hyvä, mutta Itävaltaan verrattuna vaisu. Yöelämä on sen sijaan vilkasta.

Plussat

 • Erinomainen hissijärjestelmä
 • Vauhdikas hiihtoalue
 • Viihtyisä kylä

Miinukset

 • Etäisyys lentokentiltä
 • Lapsiperheille vaativa keskus
 • Italialaisittain hintataso korkea