Montafon - hiihtokeskus
 • Montafon hiihtokeskus vuoret
  Montafon maastohiihto
  Montafon laskettelija
  Montafon hissiasema
  Silvretta Nova,Sankt Gallenkirch,Montafon,Vorarlberg,Austria,Skipisten
 • Montafon laskettelija
  Montafon offari
  Montafon ravintola
  Montafon lautailija maisemat
  Montafon laskijat
 • montafon hiihtokeskus parkki
  montafon hiihtokeskus hiihtokeskus
  montafon hiihtokeskus laskettelu
  montafon hiihtokeskus rinteet
  montafon hiihtokeskus rinneravintolat

Montafon – Piilossa massoilta

Montafonin laakso sijaitsee Itävallan länsilaidalla Vorarlbergissä. Yhteensä alueella on laskettavaa 246 km ja rinteitä löytyy laidasta laitaan kaikentasoisille laskijoille. Montafonia ympäröi kolme vuoristoa, Rätikön kalkkikiviset seinämät, Silvrettan jäätiköt ja yli 3 000 metrin vuoret sekä Verwallin vuoret joiden toisella puolella on St. Anton. On helppo ymmärtää, että alueella sataa vuosittain runsaasti lunta.

Montafon kattaa neljä erillistä hiihtoaluetta Silvretta Montafonin, Golmin, Gargellen ja näitä pienemmän Kristbergin sekä Silvretta Bielerhöhen vaellushiihto-alueen. Hissijärjestelmä on moderni ja nopea eikä ruuhkassa tarvitse jonotella. Lisäksi alueella on sata kilometriä maastohiihtolatuja.

Silvretta Montafon

Silvretta Montafon on Montafonin laakson suurin hiihtoalue. Rinteitä on yhteensä 155 kilometrin verran. Äskettäin valmistunut Grasjochin kabiini yhdistää nyt aiemmin erilliset alueet, Silvretta Novan, Grasjochin hiihtoalueeseen St. Gallenkirchin -kylän kautta.

Rinteet pidetään hyvässä kunnossa ja alueen parkki NovaPark on Itävallan suurin snow park ja saa vuosittain kehuja uudistumisesta ja hyvästä ylläpidosta. NovaParkin alueella on erilliset obstaakkelit aloittelijoille ja isommat hyndat ja boxit isompaan ilmaan. NovaParkissa on myös 120-metrinen halfpipe.

Isoja lasten leikki- ja hiihtoalueita on kaksi: Grasjochin alueella Dreamland ja Bella Bambini Novan puolella. Rinteet ovat punaisia ja sinisiä ja sopivat hyvin harrastajille. Hochjochin erikoisuus, 476 metriä pitkä hiihtotunneli, on maailman pisin.

Golm

Golmin hiihtoalueelle toivotetaan tervetulleeksi koko perhe. Alueen rinteistä suurin osa on punaisia ja sinisiä. Lastenalue on erillinen ja perheen pienimpien touhuja on mukava seurata Panorama Restaurant Gruneckin aurinkoiselta terassilta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Gargellen

Gargellen on Montafonin korkeimmalla sijaitseva vuoristokylä ja sen yläpuolella on Schafbergin hiihtoalue. Alue sopii aloittelijoille ja keskitason laskijoille.

Experteille alueelta löytyy viisi jyrkempää ski route -reittiä, joita ei ajeta rinnekoneilla. Täältä lähtee myös suosittu Madrisan hiihtovaellusreitti, joka käy Sveitsin puolella ja palaa takaisin Itävaltaan Madrisan (2770m) toista puolta. Alueella on viisi viihtyisää rinneravintolaa.

Kristberg

Kristberg on pieni ja rauhallinen lapsiperheille soveltuva keskus, jonne noustaan Silbertalin kylästä.

Silvretta Bielerhöhe

Silvrettan patojärven rannalla sijaitseva Bielerhöhe toimii lähtöpaikkana monille hiihtovaellusreiteille. Vuoret nousevat ympärillä yli 3 000 metrin, joten useimpien reittien vaeltamiseen ja laskemiseen tarvitaan jäätikkövarusteet. Reittejä on päivämatkoista pidempiin reitteihin jolloin voi majoittua reitin varrella olevissa vuoristomajoissa.

Bielerhöhenissä on yksi lyhyt hiihtohissi ja maastohiihtolatuja korkeanpaikan harjoitteluun. Alueen korkein huippu Piz Buin (3312 m) komistaa maisemaa muiden kolmetonnisten palvellessa ympärillä ylväästi. Maisemia voisi ihastella ikuisuuden.

Montafonin kylät

Montafonin neljässä kylässä tunnelma on rauhallinen tunnelma on rauhallinen ja alueella tapaa lähinnä vain paikallisia. Turistibussejakaan ei ole ruuhkaksi asti.

Suurin ja eläväisin kylistä on Schruns, jota voisi kutsua enemmänkin kaupungiksi. Schrunsin palvelut ovat kaupunkimaiset ja keskustassa on majoitusta, kauppoja, ravintoloita ja baareja runsaasti. Hotel Tauben vieraana -20 luvulla oli Ernest Hemmingway.

Rinteisiin pääsee Schrunsin lisäksi hyvin myös Gaschurnista ja St. Gallenkirchistä. Gaschurn on huomattavasti viehättävämpi kuin lähinnä isoa parkkipaikkaa muistuttava St. Gallenkirch.

Partenen kylästä pääsee Silvretta Bielerhöhen hiihtovaellusalueelle. Muita Montafonin kyliä ovat St. Anton im Montafon, Bartholomäberg, Vandans, Tschagguns, Silbertal, Gortipohl ja Gargellen. Missä tahansa kylässä pääasiallinen majoitus onkaan, palvelee ilmainen hiihtobussi yhteyksillä toisiin kyliin.

Plussat

 • Suuri ja rauhallinen
 • Uudistuva
 • Hyviä rinteitä kaikille

Miinukset

 • Valtaosa rinteistä lyhyitä
 • Hiihtobusseja on pakko käyttää jotta voi hyödyntää koko alueen
 • Afterin vilkkaus vaihtelee päivästä toiseen