Schladming - hiihtokeskus
 • Schladming laskettelijat alpit
  Schladming yläasema hiihtohissi
  Schladming silta maisema
  Scladming Superpark
  Schladming
 • Schladming maisema hiihtokylä
  Schladming hiihtohissi
  Schladming ihmiset laskettelijat
  Schladming laskettelija alpit
  Schladming lapset taikamatto
 • Schladming kabiinihissi hiihtohissi näköalatasanne
  Schladming hiihtokeskus kisamäki
  Schladming alpit maisema
  Schladming after ski ravintola
  Ilta alppikylä

Schladming – Kisakarnevaalien näyttämö

Schladming tunnetaan parhaiten Schladming-Dachsteinin hiihtoalueen yhdeksästä kohteesta. Schladmingin neljä hiihtokeskusta: Hauser Kaibling, Reiteralm, Planai ja Hochwurzen on yhdistetty toisiinsa niin että laskettavaa on yhteensä noin 170 kilometriä.

Neljän tärkeimmän hiihtokeskuksen lisäksi lisäksi Schladming-Dachsteinin alueella on pienempiä perhekeskuksia; Galsterbergalm, Fageralm, Stoderzinken; maastohiihtoon erikoistunut Ramsau ja Dachsteinin ympärivuoden auki oleva jäätikkö. Schladmingin kylä sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Salzburgin lentoasemalta. Sen keskustaan ei pääse autolla ja vilkkaalla kävelykadulla on paljon liikkeitä, ravintoloita, baareja ja pubeja.

Kävelykadulta kabiiniin ja neljään keskukseen

Kylän keskustassa sijaitsevan Planaistadionin luota lähtevä kabiini nostaa hiihtoväen kylästä ylös vuorille. Kaikki rinteet ovat lumetuksen piirissä, joten kausi jatkuu pitkälle kevääseen. Planailla on vauhdikkaita ja leveitä keskivaikeita rinteitä, joilla on ilo laskea. Alueelta löytyy myös metsälaskua jos näkyvyys puurajan yläpuolella on heikko.

Planailla on myös helppo harjoittelualue laskettelun ja lautailun ensikertalaisille. Hauser Kaiblingin alueella on helpompia rinteitä kuin Planailla, mutta haasteita haluavankaan ei kannata jättää aluetta väliin. Skiroute 9 vie varmasti voimat vahvoistakin jaloista.

Rinteistä osa on puurajan ylä- ja osa sen alapuolella. Reiteralm ja Hochwurzen sijaitsevat metsän suojissa ja niiden rinteet ovat suurilta osin leveitä ja soveltuvat hyvin kaikentasoisille laskijoille. Hochwurzenilla on myös iltamäki, joka pidentää laskupäivää iltakymmeneen.

Schladmingin neljällä vuorella on puolensataa rinneravintolaa, joista kuuluisin ja legendaarisin on Onkel Willy’s Hütte Planailla. Schladmingissa on kolme snowparkkia, yksi Planailla ja kaksi Hochwurzenin alueella. Lisäksi Dachsteinin jäätiköllä on nimensä mukainen Superpark, jossa kesällä voi nähdä maailman huippujen harjoittelevan uusia temppuja.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hiihdon jälkeen Schladmingissa

Harrastusmahdollisuuksia Schladmingissa on runsauteen asti: kelkkaradat, vesipuisto, uimahalli, tennis- ja squashkentät tekevät urheilijan loman; monet leipomot, kahvilat ja ravintolat herkkuttelijan loman. Ruokapaikkoja on runsaasti, tanssipaikkojakin jokunen ja after ski hoituu itävaltalaisen iloisesti, mutta hiljakseen.

Planaistadion on kuuluisa tammikuussa pidettävästä alppihiihdon maailmancupin iltapujottelusta ja karnevaalia on luvassa jatkossakin. Vuoden 2013 alppihiihdon MM-kisat laskettiin helmikuussa Scladmingissa.

Plussat

 • Reilusti laskettavaa etenkin harrastajatasoisille
 • Kabiini suoraan kylästä rinteille
 • Runsaasti oheistekemistä laskettelun lisäksi

Miinukset

 • Ei sovellu maastoltaan aloittelijoille
 • Ei hyviä hissi/laskuyhteyksiä keskusten välillä
 • After ski painottuu rauhalliseen