Alpe d'Huez - hiihtokeskus
 • Alpe d'Huez maisemat
  Alpe d'Huez Poutran
  Alpe d'Huez rinteet
  Alpe d'Huez Clos Giraud lift
  Alpe d'Huez chair lift
 • Alpe d'Huez Oz en Oisans
  Alpe d'Huez village
  Alpe d'Huez mountain
  Alpe d'Huez Plat des Marmottes
  Alpe d'Huez ski area
 • Alpe d'Huez Hotel les Centianes
  Alpe d'Huez hiihtokeskus
  Alpe d'Huez church
  Alpe d'Huez hiihtokeskus
  Alpe d'Huez Vaujany kylä
 • Alpe d'Huez majoitus kylä
  Alpe d'Huez kylä aamupala
  Alpe d'Huez ala-asema ostoskeskus
  alpe d'huez Pic Blanc top
  alpe d'huez off piste
 • alpe d'huez view
  alpe d'huez village-resort
  alpe d'huez village outside pool
  alpe d'huez sunset
  alpe d'huez village fireworks
 • alpe d'huez night skiing
  alpe d'huez lights
  alpe d'huez swimming pool
  alpe d'huez fondue restaurant
  alpe d'huez nightlife

Alpe d’Huez – Aurinkosaari vuorilla

Alpe d'Huez on vanha ranskalainen kylä, jossa aurinko paistaa lähes joka päivä. Hiihtoalue on laaja ja se yhdistää Alpe d'Huezin kylään viisi pienempää vuoristokylää. Laskettavaa on yhteensä 250 kilometriä. Korkein hissiasema on 3 330 metrissä sijaitseva Pic Blanc joka tarjoaa komeat maisemat ja näkymät kohti Mont Blancia, Mont Cerviniä ja Meijeä.

Alpe d’Huezin hiihtoalue kerää paljon aurinkoa joka lämmittää ihanasti jo talven kylmimpään aikaan. Rinteistä monet ovat etelänsuuntaisia ja loppukeväästä parhaimpia laskuja saa nousta hakemaan ylhäältä vuorelta.

Hyvin suunniteltu hiihtoalue soveltuu kaikentasoisille laskijoille ja sen sisään jää viisi perinteistä vuoristokylää: Auris en Oisans, Villard Reculas, Oz en Oisans, Vaujany ja La Garde. Lapsille ja vasta-alkajille helppoa laskettavaa on myös runsaasti.

Laaja hiihtoalue

Alpe d’Huezin kylän ympäriltä nousee mukava määrä myös vauhdikkaampia leveitä rinteitä. Signal-rinteet ovat valaistuja ja niissä on iltamäki. Hissiasemien 2300 ja 2700 yläpuolella kaikki etelänsuuntaiset rinteet ovat haastavia. Ylimmältä hissiasemalta Pic de Blancilta (3 330 m) lähtee myös musta rinne etelän suuntaan. Sen yläosa on louhittu kallioon ja rinne menee tunnelissa.

Toinen mainitsemisen arvoinen on Euroopan pisin musta rinne Sarrene, joka on 18,75 kilometriä pitkä ja korkeuseroa on 1 820 metriä. Ylhäällä on myös sinisiä ja punaisia rinteitä ja erityisesti kevätkelien lämmetessä ylhäällä pääsee vielä laskemaan mukavia mäkiä. Marmottes III -kabiini kuljettaa ylös ja takaisin.

Auris en Oisansiin mennään jännittävällä tuolihissillä, joka laskee ensin jyrkästi alaspäin Alpe d’Huezin kylästä itään ennenkuin nostaa laskukansaa ylöspäin. Auris en Oisansin rinteiltä voi poiketa myös piskuiseen La Garden kylään.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Villard Reculas on kylä Alpe d’Huezin länsipuolella ja sinne noustaan Signal 2115 -hissiaseman kautta. Rinteet eivät kerää yhtä paljon lämpöä kuin muut eivätkä ole aamuisin jäässä. Kylään vievän Villard-rinteen jyrkkä yläosa muuttuu usein kumpareikoksi iltapäivän aikana, mutta se on mahdollista kiertää käyttämällä rinnekarttaan merkittyä sinistä reittiä.

Päiväkahvit naapurissa

Oz en Oisansiin pääsee 2100-hissiaseman kautta. Rinteitä kylään ei ole oikeastaan kuin kaksi. Vaujanyn kylä (1 250 m) on kaikkein alimpana eikä alas kylään laske kuin yksi siirtymä / rinne. Vaujany on kuitenkin erinomainen paikka nauttia päiväkahvit auringossa.

Vaujanyn kylästä voi nousta hiljaiselle Montfraisen rinnealueelle 1 650 metriin. Rinnealueella on mukavan leppoista laskettavaa ja usein rauhallista sen syrjäisen sijainnin vuoksi. Jos tuntuu etteivät laskumestat vieläkään riitä, voi samalla hissikortilla käydä katsastamassa Les 2 Alpesin keskuksen.

Alpe d’Huezin kiemuraiset kadut

Alpe d’Huezin kylässä on paljon majoitustarjontaa ja ruokapaikkoja. Railakasta after skitä ei käytännössä ole vaikka kemiallisen venyttelyn antimia tarjoavia baareja löytyykin. Kylä koostuu vanhan kaupungin kiemurtelevista pikkukaduista ja puu- ja kiviverhoilluista taloista sekä uudemmasta osasta, jossa on hotelleja, kauppoja ja ravintoloita.

Plussat

 • Aurinkoiset eteläsuuntaiset rinteet
 • Laskettavaa runsaasti ja Les 2 Alpes saman lipun takana
 • Lyhyet matkat majoituksesta rinteeseen

Miinukset

 • Ruuhkautumisvaara
 • Hiljainen after ski
 • Vähän metsäisiä rinteitä, säiden armoilla