Espace Lumiére - hiihtokeskus
 • Sorbier taikamatto laskettelu aloittelijat Pra Loup 1600
  Pra Loup hiihtokyla alppikylä majoitus after ski
  Pra Loup Ubaye Valley maisema alppimaisema
  Pra Loup Molanes gondolihissi hiihtohissi laskettelukeskus hiihtokeskus
  Pra Loup ala-asema laskettelukeskus hiihtokeskus 1600
 • Pra Loup hiihtokylä alppikylä 1600
  Peguieou tuolihissi hiihtohissi laskettelu Ubaye Valley
  Peguieou rinneravintola after ski laskettelu 2400m
  Edouards resto ravintola after ski majoitus
  Hiihtokylä alppikylä Pra Roustan Pra Loup 1500

Espace Lumiére – Perhekohde ja hyviä offareita

Espace Lumiéren hiihtoalue sijaitsee Etelä-Ranskan Meri-Alpeilla ja pitää sisällään kaksi hiihtokeskusta: Pra Loupin ja La Foux d’Allos’n. Ranskalaiset tietävät että alue sopii erityisen hyvin perheille, mutta turistit eivät sitä vielä ole suurin joukoin löytäneet.

Espace Lumiéren keskukset jäävät helposti nimekkäämpien ranskalaiskeskusten varjoon ja tulevat vain harvoin matkaoppaiden sivuilla vastaan. Hiihtoalueen tarjonta etenkin perheille ja vapaalaskijoille pystyy kuitenkin kilpailemaan monien tunnetumpien kohteiden kanssa.

Pra Loup – Ranskalaisten lomasuosikki

Pra Loupin hiihtokeskus jakautuu kahteen osaan, Pra Loupiin (1 600 m) ja Molanesiin (1 500 m). Kummastakin on yhteys Espace Lumiéren Pra Loupin puoleisille rinteille, jotka ovat vaikeudeltaan pääasiassa harrastajatasoisille laskijoille sopivia punaisia.

Pra Loup tunnetaan ranskalaisten keskuudessa perheille sopivana hiihtokeskuksena, jossa pienille lapsille pystytään järjestämään omaa tekemistä henkilökunnan valvonnassa samalla kun vanhemmat suuntaavat haastavampiin rinteisiin. Aloittelijoille ja varttuneemmille lapsille Pra Loupista löytyy sekä leveitä vihreitä rinteitä alkeiden oppimiseen että runsaasti sinisiä varttuneemmille nuorille.

La Foux d’Allos – Hieman kokeneemmille

Aloittelijat viihtyvät hyvin Pra Loupissa, mutta taitavammat laskijat löytävät itselleen vielä paremmin sopivan rinnevalikoiman hissiyhteyden päässä sijaitsevasta La Foux d’Allos’n hiihtokeskuksesta. Keskus itsessään on melko pieni, mutta sen ympäristöstä löytyy mm. 16 ravintolaa sekä runsaasti sinistä ja punaista laskettavaa. Alueella on myös lumiparkki ja half pipe.

Pra Loupin tavoin myös La Foux d’Allos’n asiakaskunta on etupäässä ranskalaista, mutta myös hollantilaiset turistit löytävät toisinaan Meri-Alppien rinteille. After ski on alueen keskuksissa pääsääntöisesti rauhallista ja yöelämää kaipaavan kannattaa hakeutua ensisijaisesti vilkkaampana tunnettuun Pra Loupiin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hissijärjestelmä on tehokas, mutta ruuhkautuu etenkin ranskalaisten lomakausien aikana helposti. Ruuhkat kuitenkin hälvenevät poikkeuksetta viimeistään rinteille saavuttaessa.

Espace Lumiére – offaria keskusten välissä

Sekä Pra Loupin että La Foux d’Allos’n rinnetarjonta jää eksperteille harmillisen vähäiseksi. Kaikista Espace Lumiéren rinteistä vain 6 on väritykseltään mustia ja ne alkavat haasteita etsivälle nopeasti toistamaan itseään. Onneksi hiihtokeskusten välille mahtuu loputtomasti kiinnostavaa ja haastavaa offarimaastoa.

Espace Lumiéren keskusten väliset hiihtohissit on kuin suunniteltu vapaalaskijoille. Yläasemilta on poikkeuksetta mahdollisuus kääntää sukset useampaan kuin yhteen suuntaan ja löytää koskematonta lunta aivan muutaman mutkan takaa.

Rinteiden ulkopuolinen alue jakautuu neljään laaksoon, joista pelkästään suurimmassa, Vallon de Seregnierissä, riittäisi offarilaskijalle tekemistä päiviksi. Maasto laaksoissa on vaihtelevaa, paikoitellen haastavaa ja kauempana rotkoineen jopa vaarallista ja arvaamatonta. Oppaan palkkaamista kannattaa harkita ja vaarallisiksi merkittyjä alueita pyrkiä välttämään.

Artikkelin pääkuva: Manu Molle

Plussat

 • Turistit eivät ole vielä sankoin joukoin löytäneet tänne
 • Lapset otettu alueella hyvin huomioon
 • Hiihtokeskusten välissä kiinnostavaa offarimaastoa

Miinukset

 • Voi ruuhkautua ranskalaisten lomakausina
 • Rinteissä ei paljoa haastavaa maastoa
 • After ski rauhallista eikä kovin kansainvälistä