Morzine ja Avoriaz - hiihtokeskus
 • morzine rinteet
  morzine hiihtokeskus
  avoriaz hiihtoalue
  avoriaz kylä
  Avoriaz hotellit
 • avoriaz pääkatu
  Avoriaz arkkitehtuuri
  avoriaz tapahtumat
  avoriaz hissi kylä
  Avoriaz parveke
 • Avoriaz Morzine offarit
  Avoriaz Morzine rinnealue
  Portes-du-soleil-morzine-avoriaz-les-gets-kota-ilta-laskettelijat
  Avoriaz maisema
  Avoriaz offarit lumivyöry
 • Avoriaz hiihtokeskus rinne
  Avoriaz Morzine Les Crosets
  Avoriaz Les Crosets hiihtoalue
  Avoriaz kylä ilta
  Avoriaz auringonlasku hotellit
 • Avoriaz hotellikuljetus
  Avoriaz iltamaisema
  Avoriaz Morgins kylä
  Avoriaz Les Crosets Morgins
  Avoriaz Morgins off-piste
 • Avoriaz Morgins alue
  Avoriaz laskettelija
  Portes-du-soleil-morzine-avoriaz-les-gets-lastenmaa_laskettelu_lapset
  Avoriaz Les Crosets offari
  Avoriaz Swiss wall -rinne

Morzine ja Avoriaz – Auringon valtava portti

Ranskan Alpeilta löytyy upeita kohteita, joihin suomalaiset eivät ole vielä massoin löytäneet. Yksi niistä on Morzine, Portes Du Soleil (auringon portti), joka tarjoaa yli 600 rinnekilometriä niin Ranskan kuin Sveitsinkin puolella. Valtavaan hiiihtoalueeseen tärkeimpinä kuuluvat myös Avoriaz ja Les Gets.

Genevenjärven ja Mont Blancin välissä sijaitsevaan Portes du Soleil -hiihtoalueeseen kuuluu kaikkiaan 12 keskusta. Morzine on alueen suurimpia kyliä n.  3 000 asukkaallaan ja sen palvelutaso on kohdallaan. Viehättävät kadut houkuttelevat pistäytymään ravintolassa tai shoppailemassa ja vaikka ranskalaisten hiihtohotellien laatua ei yleensä ylistetä, tekee Morzine tässä kohtaa mukavan poikkeuksen.

Geneven kentältä pian rinteessä

Ajomatka Morzineen kestää vain noin puolitoista tuntia Geneven lentokentältä, joten itse hiihtoreissulle jää liki maksimaalinen aika. Myös kylässä oleminen on helppoa, sillä hissiasemat ovat melkein joka paikassa kävelymatkan päässä.

Sveitsin puolelle laskemaan

Yli 600 rinnekilometriä tarkoittaa runsaasti jokaiselle laskijalle sopivia rinteitä. Hiihtoalueen nimenkin mukaan suurimmassa osassa rinteitä lasketaan kasvot aurinkoa kohti.

Sveitsin puolella Les Crosets’n alue tarjoaa lukuisia erinomaisia leveitä sinisiä ja punaisia rinteitä, jotka kaikki ovat auringon puolella. Morgis’n tai Champoussin’n alueella on useita snowparkkeja temppumaakareille.

Iltapäivällä rinteessä on tilaa

Ranskalainen lomamentaliteetti menee kutakuinkin siten, että aamupäivällä mennään rinteeseen ja syödään pitkä lounas, jonka jälkeen lähdetään muihin puuhiin. Tilaa kaipaavan kanttailijan kannattaakin panostaa iltapäivään, jolloin rinteissä on hämmentävän paljon tilaa. Puuterilumisina päivinä tilanne saattaa kuitenkin olla usein toinen.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaksi ravintolakeskittymää

Kylässä on kaksi huvielämän keskusta. Kirkon alueella on useita elävää musiikkia soittavia brittipubeja ja torin lähistöllä, lähellä turistitoimistoa, sijaitsee ravintoloita, viinibaareja ja pubeja.

Muutama pistäytymisen arvoinen paikka

Restaurant Philibert on viihtyisä ravintola, jossa tasokas viinilista ja hauska ruokalista: kaikilla annoksilla on sama hinta. Alkuruoat maksavat 10 euroa, lämpimät pääruoat 18 euroa ja jälkiruoat 7 euroa.

Kylän paras viinibaari on Le coup de Ceur, josta löytyy upea aurinkoterassi. Auberge de la Combe a’Zorre on hyvä pihviravintola, jonka erikoisuus ovat puolen kilon painoiset ”Double Entrecote” – pihvit.

Plussat

 • Valtava hiihtokeskus ja aurinkoiset rinteet
 • Matkustaminen Portes du Soleiliin on helppoa
 • Palveluiden taso on kohdallaan

Miinukset

 • Aamuisin ruuhkaisat rinteet
 • Morzinen ulkopuolella rajallisesti tekemistä niille jotka eivät laskettele
 • Meteli kaduilta voi häiritä nukkumista