Leukerbad - hiihtokeskus
 • Leukerbad funpark parkki snow park lumilautailu
  Leukerbad hiihtohissi gondolihissi laskettelukeskus hiihtokeskus
  Leukerbad laskijat laskettelu laskettelukeskus hiihtokeskus
  Leukerbad torrent torrenthorn terassi
  Leukerbad vapaalasku laskettelu takamaastot

Leukerbad – Minikeskus ja Alppien suurin hyvinvointikeskus

Valais'n laaksossa sijaitseva Leukerbad tunnetaan maailmalla Alppien suurimpana kylpylä- ja hyvinvointikeskuksena. Talvella Leukerbadiin saapuva matkaaja löytää suuren hyvinvointikeskuksen yhteydestä uima-altaiden lisäksi myös parikymmentä rinnettä, parkin ja haastavaa offarimaastoa.

Leukerbad ei alppikeskusten mittakaavassa ole suuri hiihtokeskus ja ekspertit laskevat sen koko rinnetarjonnan läpi yhdessä päivässä, vähemmän kokeneet muutamassa. Kohde on sopiva parin päivän mittaiseen laskemiseen tai yhdistettyyn kylpyläreissuun.

Leukerbadin helpot ja todella helpot rinteet

Lapsille ja aloittelijoille on varattu oma alue leveine rinteineen vain neljänsadan metrin päässä hiihtokylästä. Harjoittelualue on erillään muista rinteistä ja sopii hyvin alkeiden opetteluun omassa rauhassa. Aloittelijoiden alueen vaatimattomat kolme rinnekilometriä alkavat kuitenkin nopeasti toistamaan itseään kun lajin perusteet on otettu haltuun.

Hieman kauempaa löytyy haastavampaa laskettavaa 50 rinnekilometrin verran. Keskitason laskijat suuntaavat suoraan Torrenthornin rinteiden päähiihtoalueelle, jossa laskut ovat pääasiassa mustia ja punaisia. Leukerbadin maastolle on tyypillistä etteivät edes sen mustat rinteet ole kovin jyrkkiä ja muutkin kuin ekspertit voivat nauttia suurimmasta osasta kuormittamatta itseään liiaksi.

Haastavampaan maastoon

Kokeneemmat laskijat ehtivät käymään hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnan läpi yhdessä päivässä. Onneksi hyvällä säällä lisää laskettavaa löytyy rinteiden ulkopuoleltakin.

Leukerbadin helpoimmat off-pisteet ovat aivan keskuksen hissien tuntumassa ja ovat luonteeltaan ennemmin rentoja kuin haastavia. Enemmän haastetta kaipaava puolestaan aloittaa laskunsa Schwalbennest-hissin huipulta merkitsemättömään maastoon tai suuntaa vielä kauemmas Schaffbergille.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Leppoisaa afteria hyvinvointikeskuksen ympärillä

Leukerbad on pieni 1 500 asukkaan alppikylä, jonka palvelut ovat erikoistuneet hyvinvointiin, kylpylöihin ja rentoutumiseen. Hiihtokylän after ski heijastelee tätä samaa rentoutumisen kulttuuria ja juhlat jatkuvat yleensä pikkutunneillakin rauhallisina.

Kylässä vierailevat turistit ovat pääasiassa sveitsiläisiä, jotka saapuvat nauttimaan Alppien korkeimmalla sijaitsevasta kylpylästä kotimaassaan. Kohde on suosittu myös saksalaisten ja italialaisten keskuudessa, mutta lähinnä kylpylän eikä rinteiden vuoksi. Mäessä pitäisi siis olla suomalaiselle laskijalle hyvin tilaa ruuhkaisempinakin aikoina.

Plussat

 • Soveltuu rentoutumiseen ja alkeiden opetteluun
 • Korkealaatuinen kylpylä
 • Off-pisteiltä löytää vaikeampaakin laskettavaa

Miinukset

 • Jyrkät rinteet puuttuvat
 • Merkitty laskumaasto loppuu nopeasti kesken
 • Iltaelämä hiljaista