kamui ski links ski resort
 • kamui ski links ski pass
  kamui ski links gondola skiers
  kamui ski links chair lift
  kamui ski links gondola lift
  kamui ski links slopes
 • kamui ski links ski lift
  kamui ski links avalanche danger places
  kamui ski links slope restaurant
  kamui ski links powder skiing
  kamui ski links powder skiing
 • kamui ski links off piste skiing
  kamui ski links off piste skiing
  kamui ski links skinning
  kamui ski links off-pisteet
  kamui ski links puuteri
 • kamui ski links skier
  kamui ski links hissit
  kamui ski links laskettelu
  kamui ski links rinneravintola
  kamui ski links rinteet
 • kamui ski links hiihtokeskus
  kamui ski links hiihtokeskus
  kamui ski links slopes
  kamui ski links restaurant
  kamui ski links rinneravintola

Kamui Ski Links – Säästeliään puuteristin lähipaikka Hokkaidolla

Kamui on varteenotettava käyntikohde Hokkaidon kiertelijälle silloin, kun ruuhkaisemmista keskuksista on lumet laskettu. Keskus tarjoaa mutkatonta rinnelaskua ja mukavaa pikkuoffaria lähellä majoittumiseen sopivaa Asahikawaa.

Asahikawan lähikeskus

Kamui Ski Linksin asiakaskunta koostuu etenkin Asahikawan lähikaupungin ja lähialueen paikallisista perheistä ja koululaisryhmistä. Tämä tarkoittaa, ettei offareilla ole liikaa kilpajuoksua koskemattomasta lumesta. Ruuhkia ei juuri esiinny ja hissiliput ovat edullisempia kuin Hokkaidon suuremmissa keskuksissa. Gondolihissi on nopea ja vie huipulle mukavasti kylmälläkin kelillä. Viikonloppuna gondoliin voi joutua hieman jonottamaan. Rinteet ovat etenkin arkisin melko autiot.

Huipulta löytyy kaksikin rinneravintolaa, joista on molemmista mukavat maisema. Ala-aseman karun näköisessä rakennuksessa on hissilippumyynnin lisäksi kolho ravintola, josta saa herkullisia annoksia. Lisäksi rakennuksen seinustoilla on japanilaiseen tapaan toista kymmentä automaattia eri asioiden tilaamiseen ja ostamiseen. Samaisesta rakennuksesta löytyy myös Kamuin vuokravälineet ja vain japaniksi toimiva hiihtokoulu.

Leveät rinteet

Kamui Ski Linksin rinteet eivät ole lainkaan hassumpia – leveitä ja melko tasaisia baanoja, joissa on mukavasti pituutta. Alin osa päähissin puolella on turhan loivaa, mutta yläosassa pääsee keräämään riittävästi vauhtia. Lyhyemmät ja eri suuntaan viettävät rinteet 16 ja 26 ovat vauhdikkaita ja profiililtaan vinkeitä. Loivasta alaosasta löytyy pieni snow park.

Kivaa offaria pienellä korkeuserolla

Lumen laatu on Kamuin alueella hyvä, ja ehkä paikan japaninkielinen nimikin jumalallisesta olosta viittaa tähän. 8 metrin vuotuinen sademäärä ei ole yhtään hassumpi ellei sitä vartaa vielä puuterisempiin keskuksiin, joita löytyy muutaman tunnin säteelllä. Offarilaskeminen on täälläkin virallisesti kiellettyä, mutta käytännössä kieltoa ei valvota. Henkilökunta suhtautuu offarilaskijoihin lähinnä avuliaasti. Rinnekahvilassa on myös juliste, johon on merkitty takamaastoon vyöryherkempi alue heti rinnealueen takapuolen yläosassa.

Parhaat offarimaastot alkavat huipun tuntumasta lähes koko yläosan leveydeltä ja suuntautuvat juuri rinnealueesta poispäin. Mikäli mukana ei ole nousukarvoja, lumikenkiä tai muita nousuvälineitä, joutuu laskuvälineen kääntämään vasemmalle suuntautuvaan poikkilatuun jo noin 100 – 150 korkeuserometrin laskun jälkeen. Mäen kylkeä pääsee liukumaan leppoisasti reunimmaiselle 5-tuolihissille. Tämä tuolihissi ei valitettavasti vie aivan huipulle asti, joten jos koko offarialueen haluaa päästää ylhäältä saakka, pitää ensin laskea alas ja aloittaa uusi kierros gondolihissin kautta. Vitoshissin yläasemalta lähtee myös yksi hoitamaton rinne.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Pisimmät ja parhaat puuterisiivut saa, kun huipulta laskee takapuolelle aivan pohjalle saakka, ja nousee sieltä lyhyen matkaa takaisin kohtaan, josta pääsee liukumaan tuolihissille. Takapuolen maasto on miellyttävän harvapuista, ja muutama kohta on selvästi muita avoimempia sekä herkemmin vyöryvän oloisia. NAC Cat Skiing tarjoaa houkuttelevan kuuloista lumikissa-avusteista hiihtoa lähellä sijaitsevalla Mt Otoella.

Majoitus Asahikawan kaupungista

Hiihtokeskuksessa ei ole majoitusta, mutta erinomainen vaihtoehto on majoittua 20-30 minuutin ajomatkan päässä Asahikawan keskikokoisessa kaupungissa. Asahikawasta tavoittaa kohtuullisella noin tunnin ajomatkalla myös useita muita keskuksia kuten Furanon ja Asahidaken. Kaupungissa on runsaasti hyviä ja kohtuuhintaisia hotelleja ihan keskustan tuntumassa. Asahikawasta löytää helposti hyvän ja edullisen illallisravintolan. Iltaelämää kaupungilla ei liiemmin ole tarjolla etenkään arkisin. Tunnelmallisia kuppiloita kylläkin.

Plussat

 • Edulliset hissiliput ja tehokas gondolihissi
 • Ruuhkattomat rinteet ja offarit
 • Lyhyt matka Asahikawasta

Miinukset

 • Laskettavaa ei riitä moneksi päiväksi
 • Vuosittainen 8 m lumisademäärä vähemmän kuin alueen monissa muissa keskuksissa
 • Henkilökunta ei välttämättä ymmärrä Englantia