Niseko - hiihtokeskus
 • Japani niseko metsä
  Niseko hissi
  Niseko Hirafu hissit
  Niseko lautailija
  niseko mountain

Niseko – Japanin puuteriparatiisi

Niseko on Japanin tunnetuin hiihtokohde parin tunnin matkan päässä Sapporosta. Pohjoisella Hokkaidon saarella ilmasto on kylmä ja meren läheisyydestä johtuen lunta sataa kaudessa käsittämättömän paljon. Niseko on puuterin metsästäjille mitä varmin saalispaikka.

Nisekon neljä hiihtokeskusta Niseko Annupuri, Niseko Village, Niseko Grand Hirafu ja Niseko Hanazone, sijaitsevat tuliperäisen Annapuri-vuoren sivuilla. Keskukset ovat yhteydessä toisiinsa ylimpien rinteidensä kautta. Halutessaan voi ostaa kaikki alueet ja hissit kattavan Niseko United All Mountain -hiihtopassin.

Annupuri-vuoren hiihtokeskukset

Hanazone on keskuksista itäisin ja satava lumi on muita ilmansuuntia kuivempaa. Hanazonessa on alueen paras parkki ja yhteys Grand Hirafuun, jonka rinteet ja hissit nousevat Nisekon vilkkaimmasta Hirafun kylästä.

Grand Hirafun alemmilla rinteillä lasketaan koivujen vilistessä sivuilla ja puurajan yläpuolelta avautuvat upeat maisemat kohti Mt. Yotei -tulivuorta. Etelän suuntaan laskevat Niseko Villagen rinteet tarjoavat vaihtelevaa maastoa ja pitkiä mäkiä.

Myös Niseko Annupurin rinteet osoittavat etelän suuntaan ja keräävät iltapäiväauringon lämpöä. Rinteet ovat pitkiä ja leveitä ja maisemassa siintää Japanin meri.

Nisekon pienemmät Moiwa ja Rusutsu

Nisekon lähistöllä on myös muita pienempiä keskuksia. Niseko Moiwa ja Rusutsu ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Rinteet ovat suhteellisen lyhyitä, mutta niiden väliin jää mukavia metsäpätkiä ja lumisateella mitä oivallisimpia leikkipaikkoja. Paikallisliikenteen avulla pääsee päivittäin näihin keskuksiin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Offarit japanilaisessa metsämaisemassa

Toisin kuin Japanin toisessa suuressa keskuksessa Hakubassa, Nisekossa metsälaskuun suhtaudutaan myönteisesti ja rinnekarttohin on selkeästi merkitty missä saa laskea ja missä ei. Rinnealueilta lähtee portteja, jotka Ski Patrol avaa lumitilanteen salliessa ja valvoo niiden alueella tapahtuvaa laskettelua ja lautailua.

Porteilla on myös päivittäin luettavissa tuore lumivyöryraportti ja muistutus pitää lumivyöryvarusteet mukana. Takamaastossa hiihdetään muun maailman tavoin Japanissakin aina omalla vastuulla. Annapurin huipulle on reilun vartin kävely ylimmältä hissiltä, mutta huipulta aukeaa monta mukavaa laskulinjaa lähes jokaiseen ilmansuuntaan.

Lepoa, ruokaa ja juomaa

Alueen majoitusvalikoima on laaja. Myös palvelutarjonta on todella kattava ja kauppoja, ravintoloita, baareja ja onseneita (kylpylöitä) on paljon. Illalliselle kannattaa tehdä pöytävaraus.

Hiihtobussi ei maksa mitään ja se kuljettaa päiväsaikaan sujuvasti paikasta toiseen. Englantia taitavia on useimmissa ravintoloissa tai ainakin ruokalista on käännetty ja ymmärrettävissä. Palvelu on kaikkialla ystävällistä ja paikoissa on mukava asioida. Yöelämä ei ole hurjan villiä, muttei kuolluttakaan.

Plussat

 • Valtavat vuotuiset lumisademäärät
 • Japanin vilkkain after ski ja iltamäkimahdollisuus
 • Englantia osataan paremmin kuin monessa japanilaiskeskuksessa

Miinukset

 • Suosiosta johtuvia hissijonoja ja puuteriruuhkaa
 • Ei yhtä vahvaa Japani-fiilistä kuin muissa maan keskuksissa johtuen turisteista
 • Ei juurikaan majoitusta rinteiden yhteydessä