Hiihtokeskukset Muu Eurooppa

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioSnow ParkHalf PipeReilejä
Grandvalira - hiihtokeskus
OnOnOn
Krasnaja Poljana, Sotši ja Rosa Khutor - hiihtokeskus
Rosa Khutor
Venäjä
OnOnOn
Sierra Nevada - hiihtokeskus
OnOnOn
Garmisch-Partenkirchen - hiihtokeskus
OnOnOn
Mittenwald - hiihtokeskus
OnOnOn
Baqueira-Beret - hiihtokeskus
OnOnOn
Gudauri - hiihtokeskus
Gudauri
Georgia
OnEiEi
Jasná - hiihtokeskus
Jasná
Slovakia
OnEiEi
Hlidarfjall - hiihtokeskus
EiEiEi
Cairngorm - hiihtokeskus
Cairngorm
Skotlanti
OnOnOn
Zakopane - hiihtokeskus
OnOnOn
Donovaly - hiihtokeskus
Donovaly
Slovakia
OnEiEi
Kranjska Gora - hiihtokeskus
OnOnOn
Parnassos - hiihtokeskus
Parnassos
Kreikka
OnEiEi
Vysoké Tatry - hiihtokeskus
Vysoke Tatry
Slovakia
OnEiEi
Martinky - hiihtokeskus
Martinky
Slovakia
OnEiEi
Spindleruv Mlyn - hiihtokeskus
OnOnOn
Kubínska hola - hiihtokeskus
OnOnOn
Oberstdorf - hiihtokeskus
EiOnOn
Bansko - hiihtokeskus
Bansko
Bulgaria
OnOnOn
Borovets - hiihtokeskus
Borovets
Bulgaria
OnEiEi
Kanin ja Sella Nevea - hiihtokeskus
EiEiEi
Maribor - hiihtokeskus
OnEiEi
Chepelare - hiihtokeskus
Chepelare
Bulgaria
EiEiEi
Malbun - hiihtokeskus
Malbun
Liechenstein
EiEiEi
Szklarska Poreba - hiihtokeskus
EiEiEi

Eurooppa ja Euroopan hiihtokeskukset

Eurooppa on laskettelun maailmassa tunnettu lähinnä Alpeista ja Pohjoismaiden tuntureista, Suomen Lappi mukaan luettuna. Vanhalle mantereelle mahtuu näiden lisäksi runsaasti hiihtokeskuksia huomattavasti eksoottisemmissa paikoissa. Miltä kuulostaisi laskettelumatka vaikkapa Pyreneillä Espanjan Baqueira-Beretissä, Kreikan Parnassoksessa, Islannin Hlidarfjallissa tai Skotlannin Cairngormissa?

Eksoottisten hiihtokohteiden ohella Eurooppa tarjoaa myös tasaista laatua, ja usein tunnetumpia alppikeskuksia matalammalla hintatasolla. Slovenian Kranjska Gora ja Bulgarian Borovets ovat esimerkkejä samaa laatua lähestyvistä, mutta selkeästi edullisemmista laskettelukeskuksista.

Euroopan hiihtokeskukset Lumipallossa

Euroopasta löytyy varmasti sopivaa laskettavaa jokaiselle, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa löytämään mantereelta juuri sinulle sopivimman laskettelukeskuksen.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Euroopasta. Listalta löytyy mm. Espanjan Sierra Nevadan ja Andorran Grandvaliran kaltaisia suuria laskupaikkoja, mutta myös kätkettyjä helmiä erikoistuneempaan makuun.

Löydä Euroopan parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Euroopan hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu hiihtokeskus välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai aidosta kylämiljööstä nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Eurooppaan

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman laskumatkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Euroopassa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.