Beaver Creek - hiihtokeskus
 • Beaver Creek kaupunki majoitus after ski
  Beaver Creek rinneravintola perhe after ski
  Beaver Creek puuteri offarit laskettelu takamaasto
  Beaver Creek maastohiihto perhe
  Beaver Creek rinneravintola Mamie after ski
 • Beaver Creek laskettelu rinteet lapset
  Beaver Creek laskettelu lumilautailu lapset
  Beaver Creek laskettelu hiihtokeskus maisemat
  Beaver Creek hiihtokylä luistinrata after ski
  Beaver Creek hiihtohissi gondolihissi hiihtokeskus laskettelukeskus

Beaver Creek – Hemmottelua ja leveitä rinteitä

Coloradon Vail tunnetaan eräänä maailman ja etenkin Pohjois-Amerikan parhaana hiihtokeskuksena. Vailin läheisyydessä toimii myös neljä pienempää ja samalla hissilipulla käytettävää laskettelukeskusta - Breckenridge, Keystone, Arapahoe Basin ja Beaver Creek.

Vailin pienemmistä sisarkeskuksista Beaver Creek on paras valinta laskijoille, jotka kaipaavat lomaltaan etenkin rentoutumista, hemmottelua ja rauhallista kruisailua leveissä rinteissä. Oheispalvelut hiihtokylässä ovat huipputasoa, mutta ne tarjoillaan valitettavasti erittäin suolaisen hintalapun kanssa ja yleensä ilman edullisempia vaihtoehtoja.

Nautiskeltavat rinteet

Beaver Creekin hiihtoalue jakautuu kolmeen osaan, Beaver Creek Mountainiin, Grouse Mountainiin, Arrowheadiin ja Bachelor Gulchiin, jotka toisaalta ovat niin tiiviisti yhteydessä toisiinsa, ettei laskija välttämättä edes huomaa vaihtaneensa aluetta. Rinteet ovat kaikkialla valtaosin leveitä ja helppoja ja sopivat mainiosti rentoon kruisailuun ja nautiskeluun.

Hauskana erikoisuutena aloittelijoiden oma alue löytyy hiihtokeskuksen ylärinteiltä, eikä hissien ala-aseman läheisyydestä kuten yleensä. Tästä johtuen aloittelijatkin voivat nauttia Coloradon upeista vuoristomaisemista kuormittamatta itseään liian haastavassa mäessä.

Haastavampaa laskumaastoa Beaver Creekissä

Yhdysvaltojen hiihtokeskukset haluavat markkinoinnissaan olla aina vähintään yhdessä asiassa ylitse muiden ja Beaver Creek on keskittynyt nautiskelijoihin ja perheisiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että tarjonta kokeneille laskijoille ja rinteiden huimapäille olisi välttämättä juurikaan heikompaa.

Jyrkkää ja haastavaa laskettavaa löytyy hemmottelukohteen maineesta huolimatta etenkin Grouse Mountainin alueelta mukava valikoima. Myös Beaver Mountain tarjoilee taitavalle laskijalle maineikkaan ja vaikean Birds of Prey –laskun puurajan alapuolella. Takamaastoihin suuntaaviin laskijoihin ei alueella kuitenkaan suhtauduta suopeasti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Lumilautailijat ja muut temppulaskijat löytävät Beaver Creekistä halfpipen ja kolme parkkia: Park 101:n, Zoom Roomin ja The Rodeon. Parkit pidetään kellon ympäri loistavassa kunnossa ja hiihtokeskuksen leveissä rinteissä on laudallakin mukava laskea.

Osa Yhdysvaltojen suurinta hiihtoaluetta

Kokonaisuutena Beaver Creekissä on paljon samaa kuin 16 kilometrin päässä sijaitsevassa äiti-Vailissa. Hiihtokeskus on kuitenkin kokonaisuutena ruuhkattomampi ja rennompi laskupaikka, jossa tilaa on enemmän ja tuore lumi pysyy koskemattomana pidempään. Kun samalla hissilipulla vielä saa Beaver Creekin lisäksi käyttöönsä Vailin, Keystonen, Arapahoe Basinin ja Breckenridgen rinteet, alkaa Beaver Creek tuntumaan todella toimivalta laskettelukohteelta.

Ainoa isompi miinus tulee alueen hintatasosta, joka on Vailin muihin keskuksiinkin verrattuna todella korkea. Rahoilleen saa kuitenkin loistavaa vastinetta hemmotteluna, josta esimerkkinä vaikkapa kahdet liukuportaat kylästä suoraan hiihtohisseille.

Kolmen kylän majoitusta

Lähin kaupunki on alempana sijaitseva Avon, johon on gondolihissillä yhteys hiihtokeskuksesta. Tarjolla on myös ski in / out -majoitusvaihtoehtoja lähempänä rinteitä Beaver Creekin omassa kylässä, Bachelor Gulch Villagessa ja Arrowhead Villagessa.

Bachelor Gulch Village on pieni, kallis ja kaikin puolin korkeatasoinen paikka, jonka keskipisteenä on loistelias Ritz-Carltonin hotelli. Arrowhead Village on kolmikon hiljaisin ja kylässä majoitutaan tyypillisesti hotellien sijaan vuokra-asunnoissa.

Beaver Creekin kylästä löytyy eniten valikoimaa majoituksen, ravintoloiden ja kauppojen suhteen sekä kolmikon vilkkain after ski. Hiihtokeskuksen nimikkokylä onkin kokonaisuutena kauempaa saapuvalle laskijalle yleensä toimivin valinta majoittumiseen. Kaikki kolme kylää tarjoavat ski in / out- majoitusta ja ovat hissiyhteydessä toisiinsa, joten alueella liikkuminen on vaivatonta.

Elegantti after ski ja hyvät kulkuyhteydet

Hiihtokylien after ski on rinteiden tavoin rauhallisempaa kuin Vailin keskuksissa yleensä. Hyvä ruoka, hotellien tasokkaat kylpylät ja aikaiset herätykset ovat elegantille Beaver Creekille paremmin sopivia vaihtoehtoja, eikä ylilyöntejä afterin puolella yleensä pääse sattumaan. Laskijat, joille rinnepäivän jälkeiset bileet ovat oleellinen osa omaa laskukokemusta kääntävät katseensa nopeasti Vailin muiden keskusten suuntaan.

Bussit kulkevat Vailin, Beaver Creekin, Breckenridgen, Keystonen ja Arapahoe Basinin välillä ja vierailu naapurikeskuksiin on vaivatonta. Myös lähimmälle kansainväliselle lentokentälle Denveriin on yhteys busseilla ja vain kahden tunnin ajomatka vuokra-autolla. Beaver Creek sijaitsee kuitenkin Vailin keskuksista kauimpana Denveristä, mikä toisaalta vain auttaa hälventämään keskuksen ruuhkaisuutta.

Artikkelin kuva: Cody Downard, Beaver Creek

Plussat

 • Soveltuu hyvin perheille ja nautiskelijoille
 • Paljon laskettavaa ja omaa tilaa
 • Rennot ja leveät kruisailurinteet, aloittelijoiden alue huipulla

Miinukset

 • Kallis jopa Vailin muihin keskuksiin verrattuna
 • Vailin keskuksista kauimpana lentokentästä
 • Hiljainen after ski