Jackson Hole - hiihtokeskus
 • Jackson Hole offpiste laskettelu
  Jackson Hole tapahtuma gondolihissi hiihtohissi
  Jackson Hole rinneravintola kalliovuoret hiihtokeskus
  Jackson Hole hiihtokylä after ski
  Jackson Hole offpiste laskettelu laskettelija puuteri

Jackson Hole – Legendaa ja totuutta

Jackson Holen maine käymisen arvoisena hiihtokeskuksena on vankka. Maine pohjautuu monien elämänsä parhaan hiihtopäivän siellä viettäneiden kokemuksiin, joita on kuitenkin on ehkä toisinaan väritetty vielä totuuttakin suloisemmiksi.

Jacksonissa on Yhdysvaltojen hiihtokeskuksista suurin laskettava korkeusero (1 261m). Tämän lisäksi se on eräs runsaslumisimmista paikoista Yhdysvaltojen puoleisilla Kalliovuorilla. Korkeusero olisi tavanomainen alppikohteille, mutta uudella mantereella todella huikea.

Metsälaskun mekka

Kalliovuorilla puuraja ulottuu monin paikoin liki vuorten huipuille saakka. Harva runsasluminen kuusimetsikkö on kuitenkaan yhtä täydellinen kohde metsälaskemiseen kuin Jackson Hole.

Laskualueita on useita ja niistä löytyy useita eri jyrkkyisiä reittejä. Snow Patrolit varmistavat hiihtoalueiden lumiturvallisuuden ennen alueiden avaamista laskijoille. Monesti se etenkin aamuisin kuitenkin tarkoittaa porttien takana odottelua ennen niiden avaamista.

Jonotusta tarjolla

Vaikka Jackson on hiihtokeskuksena moderni, sen hissikapasiteetti on varsinkin aamuisin hitusen vajaavainen kävijämäärään nähden. Ensinousua voi joutua jonottamaan jopa puolisen tuntia.

Jahka väki on saatu hissien edestä Jackson Holen vuorille, jonot kuihtuvat liki olemattomiin. Varhainen liikkeellelähtö kuitenkin useimmiten palkitsee runsaalla koskemattomalla lumella, joka on enää haave lounasaikaan liikkeelle lähteville.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Jackson Holen vaisu iltaelämä

Jackson Holen hiihtokeskuksessa itsessään ei ole oikeastaan ollenkaan iltaelämää. Lähin kylä on Teton Village, josta käytetään usein nimeä Jackson Hole. Teton Villagessa Mangy Moose ja Village Cafe toimivat hiihtokansan kokoontumispaikkoina. Meno näissä on kuitenkin eurooppalaisesta näkökulmasta suorastaan harmillisen valju.

Markkinoinnin  yhdysvaltalaiset osaavat ja sen johdosta Jacksonin ympärillä leijuu todella legendaarisen keskuksen sädekehä. Hyvä kohde laskettelukeskus toki on, mutta osa sen yltiöominaisuuksista on silti vain väkevää legendaa.

Artikkelin pääkuva: Jackson Hole Mountain Resort

Plussat

 • Yhdysvaltojen suurin laskettava korkeusero
 • Paljon lunta ja loistavaa metsälaskua
 • Rinteissä tilaa

Miinukset

 • Offpisteiden avaamista joutuu toisinaan odottelemaan
 • Ruuhkautuminen
 • Iltaelämä hiljaista