Hiihtokeskukset Ruotsi ja Norja

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioRinneravintoloitaKylpyläBaarit/Yökerhot
Åre - hiihtokeskus
Åre
Ruotsi
16 kplOn30 kpl
Fonna - hiihtokeskus
Fonna
Norja
1 kplEi2 kpl
Trysil
Norja
21 kplEi26 kpl
Narvik - hiihtokeskus
Narvik
Norja
1 kplEi8 kpl
Oppdal - hiihtokeskus
Oppdal
Norja
-On5 kpl
Stranda - hiihtokeskus
Stranda
Norja
3 kplEi1 kpl
Bjorli - hiihtokeskus
Bjorli
Norja
-Ei5 kpl
Hemsedal - hiihtokeskus
11 kplEi6 kpl
Sälen - hiihtokeskus
Sälen
Ruotsi
4 kplEi3 kpl
Geilo - hiihtokeskus
Geilo
Norja
5 kplOn15 kpl
On kplEiTukholma kpl
Järvsö - hiihtokeskus
Järvsö
Ruotsi
3 kplOn1 kpl
Kläppen
Ruotsi
On kplEi-
Lillehammer - hiihtokeskus
10 kplEi3 kpl
Riksgränsen - hiihtokeskus
3 kplOn1 kpl
Romme Alpin - hiihtokeskus
3 kplEi1 kpl
Stöten
Ruotsi
13 kplOn-
Stryn - hiihtokeskus
Stryn
Norja
1 kplEi5 kpl
1 kplEi1 kpl
Vemdalen - hiihtokeskus
Vemdalen
Ruotsi
-Ei7 kpl
Björkliden - hiihtokeskus
4 kplEi-
10 kplEi10 kpl
Norefjell - hiihtokeskus
4 kplOn3 kpl
Voss - hiihtokeskus
Voss
Norja
4 kplEi4 kpl
Kungsberget - hiihtokeskus
1 kplEi-
Lofsdalen - hiihtokeskus
Lofsdalen
Ruotsi
2 kplEi1 kpl
lyngen ski touring norway
Lyngen
Norja
1 kplEi-
Oslo Vinterpark - hiihtokeskus
4 kplEi-
Hassela - hiihtokeskus
Hassela
Ruotsi
1 kplOn-

Ruotsin ja Norjan hiihtokeskukset

Ruotsi ja Norja hiihtokeskuksineen ovat lähellä suomalaista laskijaa ja tarjoavat elämyksiä ja rinteitä samassa ja toisinaan jopa suuremmassa mittakaavassa kuin Suomen Lappi. Ruotsin tunturit ja Norjan vuonot hurmaavat myös ne perheenjäsenet, jotka eivät itse laskettele.

Ruotsin hiihtokeskukset ovat Åre kärjessä Pohjoismaiden suurimpia, mikä riittää lähes tekemään suomalaisen laskijan kateelliseksi. Norjan hiihtokeskukset taas tunnetaan maailmalla etenkin mainioista snow parkeista ja off-pisteistä. Onneksi matkustaminen Ruotsin ja Norjan rinteille on autolla, laivalla tai lentokoneella vaivatonta, ja aivan naapurissa odottaa ystävällinen vastaanotto sekä valtava valikoima hyvää laskettavaa.

Norjan ja Ruotsin hiihtokeskukset Lumipallossa

Ruotsin ja Norjan runsaat 60 hiihtokeskusta tarjoavat jokaiselle laskijalle välineestä ja mieltymyksistä riippumatta jotakin, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa suomalaista laskijaa löytämään Skandinaviasta kaikkein kiinnostavimmat laskettelukeskukset.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Ruotsista ja Norjasta. Listalla on Åren, Hemsedalin, Trysilin ja Sälenin kaltaisia kansainvälisestikin merkittäviä laskupaikkoja, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita, joissa voi keskittyä nauttimaan kauniista maisemista tai Pohjoismaiden vauhdikkaasta after skistä pienemmissä puitteissa.

Löydä Ruotsin ja Norjan parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Ruotsin ja Norjan hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu hiihtokeskus Norjassa tai Ruotsissa välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai luonnon rauhasta nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Ruotsiin ja Norjaan

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman Ruotsin tai Norjan laskumatkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Ruotsissa tai Norjassa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.