Hiihtokeskukset Ruotsi ja Norja

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioSnow ParkHalf PipeReilejä
Kläppen
Ruotsi
OnOnOn
Åre - hiihtokeskus
Åre
Ruotsi
OnOnOn
Kungsberget - hiihtokeskus
OnEiEi
Oslo Vinterpark - hiihtokeskus
OnOnOn
Trysil
Norja
OnOnOn
OnEiEi
Järvsö - hiihtokeskus
Järvsö
Ruotsi
OnOnOn
Stryn - hiihtokeskus
Stryn
Norja
EiEiEi
Hemsedal - hiihtokeskus
OnOnOn
Lillehammer - hiihtokeskus
OnOnOn
Sälen - hiihtokeskus
Sälen
Ruotsi
OnOnOn
Stöten
Ruotsi
OnEiEi
Oppdal - hiihtokeskus
Oppdal
Norja
OnEiEi
OnEiEi
Geilo - hiihtokeskus
Geilo
Norja
OnOnOn
Hassela - hiihtokeskus
Hassela
Ruotsi
OnEiEi
Lofsdalen - hiihtokeskus
Lofsdalen
Ruotsi
OnEiEi
Norefjell - hiihtokeskus
OnEiEi
Stranda - hiihtokeskus
Stranda
Norja
OnEiEi
Voss - hiihtokeskus
Voss
Norja
OnOnOn
Bjorli - hiihtokeskus
Bjorli
Norja
OnOnOn
Fonna - hiihtokeskus
Fonna
Norja
OnEiEi
OnEiEi
Riksgränsen - hiihtokeskus
EiEiEi
Narvik - hiihtokeskus
Narvik
Norja
OnEiEi
Romme Alpin - hiihtokeskus
OnEiEi
Vemdalen - hiihtokeskus
Vemdalen
Ruotsi
OnEiEi
lyngen ski touring norway
Lyngen
Norja
EiEiEi
Björkliden - hiihtokeskus
OnEiEi

Ruotsin ja Norjan hiihtokeskukset

Ruotsi ja Norja hiihtokeskuksineen ovat lähellä suomalaista laskijaa ja tarjoavat elämyksiä ja rinteitä samassa ja toisinaan jopa suuremmassa mittakaavassa kuin Suomen Lappi. Ruotsin tunturit ja Norjan vuonot hurmaavat myös ne perheenjäsenet, jotka eivät itse laskettele.

Ruotsin hiihtokeskukset ovat Åre kärjessä Pohjoismaiden suurimpia, mikä riittää lähes tekemään suomalaisen laskijan kateelliseksi. Norjan hiihtokeskukset taas tunnetaan maailmalla etenkin mainioista snow parkeista ja off-pisteistä. Onneksi matkustaminen Ruotsin ja Norjan rinteille on autolla, laivalla tai lentokoneella vaivatonta, ja aivan naapurissa odottaa ystävällinen vastaanotto sekä valtava valikoima hyvää laskettavaa.

Norjan ja Ruotsin hiihtokeskukset Lumipallossa

Ruotsin ja Norjan runsaat 60 hiihtokeskusta tarjoavat jokaiselle laskijalle välineestä ja mieltymyksistä riippumatta jotakin, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa suomalaista laskijaa löytämään Skandinaviasta kaikkein kiinnostavimmat laskettelukeskukset.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Ruotsista ja Norjasta. Listalla on Åren, Hemsedalin, Trysilin ja Sälenin kaltaisia kansainvälisestikin merkittäviä laskupaikkoja, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita, joissa voi keskittyä nauttimaan kauniista maisemista tai Pohjoismaiden vauhdikkaasta after skistä pienemmissä puitteissa.

Löydä Ruotsin ja Norjan parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Ruotsin ja Norjan hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu hiihtokeskus Norjassa tai Ruotsissa välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai luonnon rauhasta nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Ruotsiin ja Norjaan

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman Ruotsin tai Norjan laskumatkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Ruotsissa tai Norjassa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.