Hiihtokeskukset Ruotsi ja Norja

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioMajoitus-
kapasiteetti
Moottori-
kelkkareittejä
RavintoloitaKuntosali
Åre - hiihtokeskus
Åre
Ruotsi
--30 kplOn
Trysil
Norja
8 900 hlö-29 kplEi
Järvsö - hiihtokeskus
Järvsö
Ruotsi
--1 kplOn
Kläppen
Ruotsi
---Ei
Sälen - hiihtokeskus
Sälen
Ruotsi
-On40 kplEi
Stöten
Ruotsi
7 000 hlö--On
50 hlö-1 kplEi
13 500 hlö400 km10 kplOn
Hemsedal - hiihtokeskus
--13 kplOn
Hassela - hiihtokeskus
Hassela
Ruotsi
900 hlöOn3 kplEi
Norefjell - hiihtokeskus
--10 kplOn
Oppdal - hiihtokeskus
Oppdal
Norja
-On6 kplEi
Björkliden - hiihtokeskus
---On
Riksgränsen - hiihtokeskus
--2 kplEi
Voss - hiihtokeskus
Voss
Norja
3 000 hlö-14 kplEi
Oslo Vinterpark - hiihtokeskus
---Ei
Bjorli - hiihtokeskus
Bjorli
Norja
--2 kplOn
Lillehammer - hiihtokeskus
-On8 kplEi
Romme Alpin - hiihtokeskus
--1 kplEi
Stranda - hiihtokeskus
Stranda
Norja
--3 kplEi
Stryn - hiihtokeskus
Stryn
Norja
--14 kplEi
Vemdalen - hiihtokeskus
Vemdalen
Ruotsi
--10 kplEi
Geilo - hiihtokeskus
Geilo
Norja
5 000 hlö-17 kplOn
Kungsberget - hiihtokeskus
294 hlö-3 kplEi
Lofsdalen - hiihtokeskus
Lofsdalen
Ruotsi
-On2 kplEi
Narvik - hiihtokeskus
Narvik
Norja
--12 kplEi
Fonna - hiihtokeskus
Fonna
Norja
--4 kplEi
lyngen ski touring norway
Lyngen
Norja
--4 kplEi
40 000 hlö--Ei

Ruotsin ja Norjan hiihtokeskukset

Ruotsi ja Norja hiihtokeskuksineen ovat lähellä suomalaista laskijaa ja tarjoavat elämyksiä ja rinteitä samassa ja toisinaan jopa suuremmassa mittakaavassa kuin Suomen Lappi. Ruotsin tunturit ja Norjan vuonot hurmaavat myös ne perheenjäsenet, jotka eivät itse laskettele.

Ruotsin hiihtokeskukset ovat Åre kärjessä Pohjoismaiden suurimpia, mikä riittää lähes tekemään suomalaisen laskijan kateelliseksi. Norjan hiihtokeskukset taas tunnetaan maailmalla etenkin mainioista snow parkeista ja off-pisteistä. Onneksi matkustaminen Ruotsin ja Norjan rinteille on autolla, laivalla tai lentokoneella vaivatonta, ja aivan naapurissa odottaa ystävällinen vastaanotto sekä valtava valikoima hyvää laskettavaa.

Norjan ja Ruotsin hiihtokeskukset Lumipallossa

Ruotsin ja Norjan runsaat 60 hiihtokeskusta tarjoavat jokaiselle laskijalle välineestä ja mieltymyksistä riippumatta jotakin, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa suomalaista laskijaa löytämään Skandinaviasta kaikkein kiinnostavimmat laskettelukeskukset.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Ruotsista ja Norjasta. Listalla on Åren, Hemsedalin, Trysilin ja Sälenin kaltaisia kansainvälisestikin merkittäviä laskupaikkoja, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita, joissa voi keskittyä nauttimaan kauniista maisemista tai Pohjoismaiden vauhdikkaasta after skistä pienemmissä puitteissa.

Löydä Ruotsin ja Norjan parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Ruotsin ja Norjan hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu hiihtokeskus Norjassa tai Ruotsissa välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai luonnon rauhasta nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Ruotsiin ja Norjaan

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman Ruotsin tai Norjan laskumatkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Ruotsissa tai Norjassa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.