Hassela - hiihtokeskus
 • Hassela lapset Bäver Benny lastenmaa
  Hassela laskija laskettelu rinteet
  Hassela laskijat laskettelu
  Hassela lapset hiihtokoulu laskettelu
  Hassela lapset laskettelu lastenmaa lasten rinteet
 • Hassela carving rinnelasku laskettelu
  Hassela afterski ystävät kaverit
  Hassela aktiviteetti moottorikelkka
  Hassela ravintola perhe ruoka juoma
  Hassela laskettelu carving rinnelasku

Hassela – Koko perheen hiihtokeskus luonnon helmassa

Ruotsin kohteista Hasselassa riittää valinnanvaraa - eikä vain rinteissä. Siinä missä hiihtokeskuksen mäissä ja ympäröivässä erämaassa olisi jo itsessään pitkäksi aikaa riittävästi tekemistä, tarjolla on lisäksi runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja teemaviikkoja.

Vain noin kolmen ja puolen tunnin automatkan päässä Tukholmasta pohjoiseen laskijaa odottaa korkeuseroltaan Suomen Lappia vastaavat mäet. Laskemisen riemua tarjoavat monipuoliset rinteet Hasselan hiihtokeskus on valjastanut palvelemaan erityisesti lapsiperheiden tarpeita. Ja tekee sen ruotsalaisittain kivalla tyylillä.

Kohderyhmänä erityisesti lapsiperheet

Pohjois-Hälsinglandin kauniissa metsä- ja mäkimaisemissa sijaitseva monipuolinen Hassela on sympaattinen tuttavuus. Tukholmasta helposti saavutettava keskus on keskittynyt palvelemaan erityisesti lapsiperheiden tarpeita.

Ikimuistoisia elämyksiä Hasselassa koko perheelle tarjoaa laskemisen lisäksi monet oheisaktiviteetit sekä teemoitetut ohjelmaviikot. Ruotsalaiseen tapaan Hasselan hiihtokeskuksessa vauhdikas rinne-elämä on vaivatta yhdistettävissä erilaisiin aktiviteetteihin, kuten moottorikelkkaretkeen tai rekiajeluun erämaassa. Erityistä huomiota on kiinnitetty perheen pienimpien viihtymiseen.

Hasselassa kaikki laskijan kannalta keskeiset toiminnot ovat sijoittuneet pienelle alueelle, jolloin rinteet, palvelut, oheisaktiviteetit ja muut toiminnot ovat erittäin helposti käytettävissä suoraan majapaikasta käsin. Koko perheen on helppoa ja turvallista lomailla, kun eksymisen vaaraa ei ole.

Mukava mittakaava ja Lapin korkeusero

Lapsiperheisiin keskittyminen näkyy hyvin myös Hasselan rinteissä. Pienimmille lapsille on omat lastenrinteet ja mattohissi ja hieman vanhemmille toimiva snowpark. Hyvin hoidetut rinnealueet ovat suomalaisen silmään poikkeuksellisen leveitä. Ski in / ski out –tyyliin maja- ja sekä muut taukopaikat ovat erittäin lähellä ja helposti saavutettavissa suoraan rinteistä. Muutenkin rinnealue on kompakti ja helposti hahmotettavissa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kaiken kaikkiaan Hasselassa on 16 rinnettä ja 8 hissiä. Pituutta laskuilla on parhaimmillaan 2 500 metriä ja korkeueroa 310 metriä. Ylin hissiasema kurkottaa 460 metrin korkeuteen. Varsin kunnioitettavasta korkeuserosta sekä pitkistä nousuista huolimatta jalkojaan ei pääse lepuuttamaan tuolihississä. Hissikalustona on nimittäin perinteisiä ankkuri- ja kapulahissejä. Sekä lasten rinnealuetta hyvin palveleva mattohissi.

Tiivistetysti Hasselan rinnealueen keskellä sijaitsevat vauhdikkaammat mäet, kun taas leppoisammat laskut saa rinnealueen reunoilla. Vaikka Hasselan rinnevalikoima painottuu erityisesti vihreisiin ja sinisiin rinteisiin, viihtyy siellä hyvin koko perhe ja kaiken tasoiset laskijat.

Helpoimmat rinteet tarjoavat talviloman riemua erityisesti lapsille sekä aloittelijoille. Kokeneemmat suksijat voivat puolestaan kokeilla näissä rinteissä lumilautaa tai telemarkkia ilman pelkoa vauhdin karkaamisesta liian kovaksi. Edistyneemmille laskijoille keskuksen neljä punaista sekä kaksi mustaa rinnettä riittävät hyvin tyydyttämään vauhdin nälkää. Monet Hasselan kävijät ovat löytäneet oman lempilaskulinjansa erityisesti keskuksen punaisista, mukavan viettävistä ja vauhdikkaista rinteistä.

Hasselasta löytyy myös hiihto- ja lautailukoulu, joka sopii mainiosti niin aloittelijoille kuin tekniikkaansa hioville konkareillekin. Laskukausi kestää normaalisti joulukuulta huhtikuulle.

Paljon ajanvietettä laskemisen lisäksi

Ruotsalaisten hiihtokeskusten ympäristössä on usein murtomaahiihtoon tarkoitettuja latuja, eikä Hassela ole tässä suhteessa poikkeus. Keskuksen ympäriltä löytyy kolme eri pituista hiihtoreittiä. Hyvin hoidetut ladut kulkevat erittäin kauniin pohjoismaisen luonnon keskellä.

Hasselassa on lisäksi monta muuta mahdollisuutta lomapäivän täytteeksi. Ulkona pulkkamäki, luistinrata, leikkialueet sekä minimootterikelkkarata kiinnostavat takuulla perheen lapsia. Sisällä odottavat leikkihuone, pingishuone ja peliautomaatit ajanvietettä kaipaavia. Lisäksi talvikaudella Benny-majavan lastenkerho järjestää päivittäin hauskoja aktiviteetteja, joihin myös suomalaislapset ovat tervetulleita.

Rekiajelut ja moottorikelkkasafarit tarjoavat omanlaistaan vauhdin huumaa halukkaille. Koko perhe viihtyy puolestaan rentouttavassa kylpylässä. Monipuolinen kuntosali soveltuu niin lihaskuntotreeniin kuin laskupäivän jälkeiseen kehon huoltoon.

Hasselassa järjestetään lisäksi läpi koko talvikauden teemaviikkoja, joiden aikana tarjolla on runsaasti hauskoja ja jännittäviä tapahtumia. Teemaviikkoja löytyy kaikenikäisille ja jokaiselle talvilajille erikseen.Tarjolla on perinteisten joulu- ja pääsiäisaiheisten juhlatapahtumien lisäksi myös runsaasti erikoisempiakin teemoja. Teemaviikkoja on tarjolla erikseen esimerkiksi moottorikelkkailuun, erämaavaellukseen, kylpyläelämään, ruokaan ja lasten huvinpitoon liittyen.

Majoitus ja saavutettavuus

Vierailijat voivat majoittua mökeissä tai Hasselan hotellissa. Hotellista löytyy peruspalveluiden lisäksi suuri uima-allas ja ravintola hiihdon jälkeiseen rentoutumiseen. Ruuhkaa Hasselassa ei juurikaan ole, sillä keskuksen majoituskapasiteetti on vain 900 henkilöä.

Hassela sijaitsee noin 350 kilometrin päässä Tukholmasta, joten laskemaan on kohtuullisen lyhyt matka naapurimaamme pääkaupungista. Keskuksen vakioasiakkaita ovatkin paikallisten lisäksi erityisesti tukholmalaiset lapsiperheet.

Suomalaisille matka hoituu helpoiten autolla, mutta on sangen helposti saavutettavissa myös junalla ja/tai bussilla. Hasselan vierailuun on helppo yhdistää myös koko perheen tykkäämä laivamatka. Perillä ei välttämättä autoa tarvitse, sillä laskemaan pääsee suoraan hotellilta. Mökkiasukkaat puolestaan rinteeseen kuljettaa kätevä siirtymähissi.
Hasselan lähellä sijaitsee Järvsön perinteinen perhekeskus, jolla on myös helppo täydentää vierailua ja laskureissua Ruotsiin.

Plussat

 • Suuri valikoima oheistekemistä
 • Paljon tapahtumia, soveltuu hyvin perheen pienimmille
 • Kaunis

Miinukset

 • Rajallisesti laskettavaa pidemmäksi ajaksi
 • Ei tuolihissejä
 • Pieni kylä