Lillehammer - hiihtokeskus
 • Lillehammer laskettelu eväät tunturi
  Lillehammer koiravaljakko hiihtokeskus laskettelukeskus
  Lillehammer hiihtokeskus laskettelukeskus hiihtohissi gondolihissi maisema tunturi
  Lillehammer hiihtokylä
  Lillehammer hiihtohissi gondolihissi laskettelukeskus
 • Kvittfjell_17022014
  Kvittfjell_21012014
  Kvittfjell_21012014-2
  Kvittfjell_21012014-8

Lillehammer – Olympialaisten näyttämö

Norjalainen Lillehammer on suomalaisille tuttu lähinnä vuoden 1994 olympialaisista. Harva kuitenkaan tietää että kyseessä on samalla Norjan vanhin ja tällä hetkellä kolmanneksi suurin hiihtoalue.

Lillehammer on pittoreski pikkukaupunki, jota vuoden 1994 olympialaiset leimaavat yhä. Suorituspaikat ovat edelleen aktiivisesti käytössä, joskin jo hieman rapistuneita. Näihin kannattaa ehdottomasti tutustua ja käydä tsekkaamassa mm. kaupungin välittömässä läheisyydessä sijaitseva hiihto- ja mäkihyppystadion sekä olympiamuseo.

Lillehammer on tunnelmallinen kaupunki erinomaisin hiihtomahdollisuuksin

Lillehammer sijaitsee jokilaaksossa, perille kaupunkiin mukaileva juna- tai automatka on varsin kaunis. Lillehammeriin pääsee kätevimmin Oslon Gardemoenin lentokentältä suoralla junayhteydellä. Kaupunkiin matkatessa kannattaa pitää mielessä Norjan suomalaisille erittäin korkea hintataso. Kuluja voi karsia esimerkiksi valitsemalla keittiöllä varustetun majoituksen ja tekemällä ruuat itse.

Lillehammerin kaupungin lähistöltä löytyy viisi hiihtokeskusta: Hafjell, Sjusøen, Kvitfjell, Skeikampen ja Gåla. Keskukset sijaitsevat enimmillään 70 kilometrin päässä toisistaan, mutta ovat kaikki käytettävissä yhdellä lipulla. Alueelta löytyy yhteensä jopa 600 kilometriä latuja murtomaahiihtäjille.

Gåla – Monipuolinen

Lillehammerin viidestä keskuksesta Gåla tarjoaa tasaisimmin mahdollisuuksia laskettelijoille ja murtomaahiihtäjille. Kauden 2013 / 2014 uutuus alueella on lasten ikioma hauskanpitoon ja laskuharrastuksen oppimiseen tarkoitettu leveä rinne. Gåla sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Lillehammerin keskustasta.

Hafjell – Tuttu olympialaisista

Kaikista Lillehammerin rinteistä ja keskuksista etenkin Hafjell sai osakseen huomiota vuoden 1994 olympialaisissa ja samat rinteet ovat yhä löydettävissä alueelta. Olympialaistason laskijoiden lisäksi muutkin löytävät Hafjellin 30 rinteestä takuulla itselleen sopivia, sillä keskuksessa on tarjolla helppoja ja vaikeita laskuja tasaisessa suhteessa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Laskettelukeskuksesta löytyvät myös kaikki laskijan peruspalvelut lastenhoidosta välinevuokraukseen. Rinteillä nälkäisiä ja janoisia palvelee 6 rinneravintolaa. Matka kaupunkiinkaan ei ole pitkä, sillä Hafjell sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Lillehammerin keskustasta. Hafjell on suurin Lillehammerin mpäristön laskettelukeskuksista ja samalla myös koko Norjan suurin keskus.

Kvitfjell – Ei jonoja

Kvitfjellin hiihtokeskuksesta löytyy 29 kilometrin verran hoidettuja rinteitä lempeistä aloittelijoiden vihreistä aina olympiatason hurjiin syöksylaskuihin. Lapsille hiihtokeskuksesta löytyy kaksi omaa rinnettä, lautailijoille puolestaan krossimahdollisuus ja parkki. Runsaasta tarjonnastaan huolimatta Kvitfjelletin kokoon nähden tehokas 11 hissin järjestelmä pitää jonot minimissään eikä laskujen välillä yleensä joudu turhaan odottelemaan.

Rinteiden ulkopuolella voi rentoutua nauttien hyvää ruokaa poikkeuksetta rennossa ja ystävällisessä after ski-ympäristössä. Kvitfjell sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Lillehammerin keskustasta. Hafjellista matka Kvitfjelliin kestää noin 30 – 40 minuuttia autolla. Keskusten välillä liikennöi myös ilmainen hiihtobussi.

Sjusjøen – Uusin tulokas

Lillehammerin alueen uusin hiihtokeskus, Sjusjøen, avattiin vuonna 2003 ja se tarjoilee laskijoille rinteiden ohella hienoja maisemia auringon puolella. Pienehkön keskuksen etuja ovat uudet ja tehokkaat lumitykit sekä hyvä sijainti vain 20 kilometrin päässä Lillehammerin keskustasta.

Skeikampen – Perheen pienimmille

Skeikampenista löytyy parkki, 17 rinnettä, 21 kilometriä laskettavaa 350 metrin korkeuserolla ja suuri lastenalue taikamattoineen. Murtomaahiihtäjillä puolestaan on alueelta pääsy Lillehammerin laajaan latuverkostoon ja keskuksessa valot syttyvät iltamäkeen kahdesti viikossa. Skeikampen sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Lillehammerista.

Plussat

 • Norjan suurimpia hiihtoalueita
 • Jokaiselle löytyy hyvää laskettavaa
 • Viisi erilaista hiihtokeskusta samalla lipulla

Miinukset

 • Haastavaa laskumaastoa melko vähän
 • Norjan korkea hintataso
 • Hajanainen