• hiittenharju hiihtokeskus rinteet
  hiittenharju hiihtokeskus laskettelurinteet
  hiittenharju hiihtokeskus hissit
  hiittenharju hiihtokeskus rinneravintola
   hiittenharju hiihtokeskus nuotiopaikka
 • hiittenharju hiihtokeskus välinemyymälä
  hiittenharju hiihtokeskus vuokraamo
  hiittenharju hiihtokeskus välinevuokraamo
  hiittenharju hiihtokeskus parkki
  hiittenharju hiihtokeskus perheille
 • hiittenharju hiihtokeskus lapsiperheille
  hiittenharju hiihtokeskus maisemat
  hiittenharju hiihtokeskus ski center
  hiittenharju hiihtokeskus laskijat
  hiittenharju hiihtokeskus lapset
 • hiittenharju hiihtokeskus lumilautailu
  hiittenharju hiihtokeskus lumilautailja
  hiittenharju hiihtokeskus skiing
  hiittenharju hiihtokeskus laskettelu
  hiittenharju hiihtokeskus street
 • hiittenharju hiihtokeskus hyppyrit
  hiittenharju hiihtokeskus hypyt
  hiittenharju hiihtokeskus alue
  hiittenharju hiihtokeskus parkki
  hiittenharju hiihtokeskus kahvila ruoka

Hiittenharju – Hyvää laskettavaa pienellä korkeuserolla

Hiittenharjun laskettelukeskus sijaitsee Satakunnan sydämessä Harjavallassa. Laajat urheilumahdollisuudet tarjoava hiihtoalue soveltuu hyvin etenkin pienille lapsille ja parkkilaskemiseen.

Satakunta on yleisesti todella alavaa seutua, eikä Hiittenharju ole tässä suhteessa poikkeus. Laskettelukeskus onnistuu kuitenkin hyödyntämään koko 45 laskettavan korkeuserometrin jokaisen sentin todella tehokkaasti.

Hiidenkiukaita ja historiaa

Nykyisin urheilu- ja ulkoilualueena toimiva harju on jo vuosikymmenien ajan ollut paikallisten kovassa käytössä. Asutusta on alueelta löytyneiden muinaisjäännösten perusteella kuitenkin ollut jo tuhansia vuosia sitten. Harjavallan kaupunki oli myös keskiajalla tärkeä risteyspaikka Kokemäenjoen suun ja Turun välillä.

Oman lisänsä ympäristöön tuovat pronssikautiset hiidenkiukaat, joista Hiittenharju saakin nykyisen nimensä. 1960-luvulle saakka alue tunnettiin kuvaavasti vain Harjavallan vuorena.

Lyhyet mutta toimivat rinteet

Hiittenharjun kaikki neljä valaistua laskettelurinnettä sijaitsevat mäkihyppytornien kupeessa ja niitä palvelee yhteensä kolme ankkuri- ja sompahissiä. Profiililtaan rinteet ovat helppoja tai todella helppoja, mikä tosin sopii hyvin paikallisille lapsiperheille. Päärinteessä on kilpa-, vapaa-aika- ja lastenrinne ja sen läheisyydessä myös koko perheen pulkkamäki.

Pieni laskettava korkeusero tarkoittaa lyhyitä laskuja, mutta ensiluokkaisesta rinteiden huollosta ja toimivista hisseistä johtuen myös nopeita nousuja. Perheen pienimmät voivat ottaa ensikosketuksen laskuharrastukseen vanhempien valvonnassa tai paikallisen hiihtokoulun alppihiihto- ja lumilautakursseilla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Satakunnan parhaita parkkeja

Haastavaa laskettavaa ei rinteistä perinteiseen alppihiihtoon valitettavasti löydy, mutta hiihtokeskuksen parkki ansaitsee erityiskiitosta. Muun rinnealueen tavoin myös temppumaasto on tyypillisesti ensiluokkaisessa kunnossa.

Parkin elementteihin kuuluvat hyppyrit ja Reilisepon reilit. Pienestä korkeuserosta ja loivasta rinteestä huolimatta laskuihin saa lähtötasanteelta yleensä ihan mukavasti vauhtia.

Lähiseudun muista hiihtokeskuksista Nakkilan Salomonkallio ja Porin Ruosniemi ovat merkittävimpiä kilpailijoita, joihin rinnelaskija saattaa kausikortin hankinnassa päätyä. Jos hyväkuntoinen parkki kuitenkin ratkaisee valinnan, on Harjavallan Hiittenharju ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Monipuolinen ja kehittyvä harrastuspaikka

Laskettelukeskusta pyörittävä Harjavallan Jymy on kehittänyt aluetta viime vuosina jatkuvasti parempaan suuntaan. Rinnealue laajeni viimeksi merkittävästi vuonna 2009 ja ala-asemalla palveleva rinnekahvio uudistui täysin vuonna 2011.

Keskuksessa on laskettelun lisäksi runsaasti muitakin harrastusmahdollisuuksia ja halutessaan voi tutustua vaikka curlingiin tai mäkihyppyyn. Kesäisin maastopyöräilyyn on hyvät puitteet ja halutessaan voi Hiittenharjulta lähteä myös mönkijäsafarille.

Laskijan palveluita ja hotellimajoitusta

Hintatasoltaan edullisessa laskettelukeskuksessa on hyvät laskijan peruspalvelut. Uudistuneen rinnekahvion lisäksi välineiden huolto- ja vuokraus- ja myyntipalvelut toimivat keskuksessa kätevästi.

Kauempaa saapuva laskija majoittuu aivan rinteiden tuntumassa sijaitsevassa Hotelli Hiittenharjussa. Rivitalotyyppisessä hotellissa palvelee hyvälaatuinen ravintola ja paikka tunnetaan etenkin varttuneemman väen keskuudessa paikalla viikottain järjestettävistä tansseista.

Talviurheilua laajemminkin

Myös mahdollisuudet ulkoiluun ja maastohiihtoon ovat alueella hyvät. Hiittenharjulta löytyy laajan latuverkoston ohella kunto- ja vaellusreittejä, jotka yhdistyvät Kokemäellä sijaitsevaan Pitkäjärven vapaa-aikakeskukseen. Moottoriurheilijoille Hiittenharjussa on viidenkymmenen kilometrin mittainen moottorikelkkareitistö.

Harjavallan Jymyn ylläpitämistä hiihtoladuista osa on valaistuja ja ne tarjoavat vaihtelevaa maastoa hiihtäjän omien mieltymysten mukaan. Laajan latuverkoston varrella on omien eväiden nauttimiseen tulipaikkoja sekä kota ja laavu.

Hiittenharju on Satakunnan sydämessä

Hiittenharjun hiihtokeskus soveltuu parhaiten paikallisille lapsiperheille ja nuorille parkkilaskijoille. Vaatimattomasta korkeuserosta otetaan alueella kaikki irti, rinteet ovat huippukunnossa ja henkilökunta avuliasta. Aivan rinteiden tuntumassa sijaitsevan hotellin ansiosta laskettelukeskukseen on helppo saapua kauempaakin.

Hiittenharju sijaitsee aivan Valtatie 2:n varrella Satakunnan sydämessä. Porista matkaa hiihtokeskukseen on vain kolmekymmentä kilometriä, Tampereelta ja Turusta runsaat sata ja pääkaupunkiseudulta vähän yli kaksisataa kilometriä.

Plussat

 • Rinteet ja parkki hyvässä kunnossa
 • Laajat harrastusmahdollisuudet ja majoitus lähellä
 • Edullinen

Miinukset

 • Ei jyrkkää laskettavaa
 • Pieni korkeusero
 • Lyhyet rinteet