Lumiparkki Kivikko - hiihtokeskus
 • lumiparkki kivikko hiihtokeskus
  lumiparkki kivikko lumilautailu
  lumiparkki kivikko wallride
  lumiparkki kivikko boksi
  lumiparkki kivikko rinteet
 • lumiparkki kivikko lumilautailija
  lumiparkki kivikko reili
  lumiparkki kivikko laskualue
  lumiparkki kivikko reiliseppo
  lumiparkki kivikko hissi

Lumiparkki Kivikko – Kaupunkilaisten jibbailualue

Lumiparkki Kivikko avattiin vuonna 2010 ja se tarjosi mahdollisuuden parkkilaskuun lähellä Helsingin keskustaa. Kivikko olikin ainoa Helsingissä sijaitseva virallinen laskupaikka, vaikkei perinteinen hiihtokeskus ollutkaan. Kausille 2014-2017 Lumiparkkiin ei ole löytynyt yrittäjää toimintaa pyörittämään.

Perinteiseen rinnelaskuun ja oheistekemiseen mahdollisuudet ovat Lumiparkki Kivikossa rajalliset, mutta etenkin parkkilaskusta pitävällä nuorisolle kohde on hyvinkin toimiva. Suuri osa vakioasiakkaista onkin hiihtokeskuksen lähiympäristössä asuvia nuoria.

Kaupunkiparkki kaikentasoisille

Lumiparkki Kivikko on laskettelukeskus, jossa kaikentasoiset ja -ikäiset laskijat pyritään huomioimaan. Parkissa on reilejä, bokseja, hyppyreitä ja jibbailualue ja vauhdinottamista varten on rakennettu lähtölava. Ylös pääsee mattohissillä.

Laskumaasto jakautuu reilirinteeseen ja hyppyririnteeseen, joista kummastakin löytyy myös quarter pipe. Perinteiseen rinnelaskemiseen Kivikossa ei kuitenkaan ole erillistä mäkeä, mutta parkista kiinnostuneille se tarjoaa monipuolisen kattauksen laskettavaa.

Lumiparkki Kivikko ja laskijan palvelut

Lumiparkki Kivikossa on välinevuokraamo josta voi vuokrata lautoja, lautakenkiä ja kypäriä. Vuokraamossa voi myös huollattaa välineitä. Pienessä kahvilassa voi käydä lämmittelemässä ja sieltä saa pientä purtavaa, karkkia, limua ja lämmintä juotavaa.

Lumilautaseurat järjestävät Kivikossa treenejä viikoittain ja joka keskiviikko skabaillaan. Lisäksi parkki tarjoaa opetusta kaikentasoisille laskijoille alkeistunneista viikonloppukursseihin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Hinta ei esteenä laskemiselle

Lumiparkki Kivikko on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ja sen yhteistyökumppaneiden ylläpitämä laskettelukeskus. Suorituspaikkojen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta vastaa Soul Productions Oy. Myös laskijat ovat mukana parkin suunnittelussa ja kehittämisessä.

Päivälippu on pyritty pitämään edullisena (15 euroa), jottei hinta olisi esteenä laskemiselle. Iltalipun hinta on 12 euroa ja kymmeneen laskukertaan oikeuttavan sarjalipun saa 135 eurolla. Pääkaupunkiseutulaiselle matka aivan naapurissa sijaitsevaan Lumiparkki Kivikkoon ei sekään aiheuta suuria kustannuksia.

Aukioloajat: Suljettu ainakin toistaiseksi.

Plussat

 • Keskeinen sijainti ja kaupunginläheisyys
 • Sopii kaikentasoisille parkkilaskijoille
 • Pieneksi parkiksi monipuolinen

Miinukset

 • Ainoastaan lautailuvälineiden vuokramahdollisuus
 • Pienet lämmittelytilat
 • Korkeusero rajoittaa