MeriTeijo Ski - hiihtokeskus
 • MeriTeijo ski eturinteet
  MeriTeijo ski Pitkärinne
  MeriTeijo ski kahvila vuokraamo
  MeriTeijo ski kahvilarakennus
  MeriTeijo ski pulkkailu pulkkamäki
 • MeriTeijo ski vuokraamo
  MeriTeijo ski kahvila-ravintola
  MeriTeijo ski hissiliput
  MeriTeijo ski sukset myymälä
  MeriTeijo ski rinne pitkä
 • MeriTeijo ski ala-asema
  MeriTeijo ski laskettelukeskus
  MeriTeijo ski rinnekone
  MeriTeijo ski hissit
  MeriTeijo ski rinteet
 • MeriTeijo ski turistirinne
  MeriTeijo ski parkki
  MeriTeijo ski laskettelijat
  MeriTeijo ski Kilparinne Jyrkkärinne
  MeriTeijo ski Eturinne
 • meri-teijo ski mattohissi
  meri-teijo ski välirinne
  meri-teijo ski laskettelu
  meri-teijo ski hiihtokeskus
  meri-teijo ski lumilautailu
 • meri-teijo ski laskettelukeskus
  meri-teijo ski laskettelurinne
  meri-teijo ski snow-park
  meri-teijo ski rinteet
  meri-teijo ski maisemat
 • meri-teijo ski vauhti
  meri-teijo ski snowboarding
  meri-teijo ski huippu torni
  meri-teijo ski skiing
  meri-teijo ski rinneravintola kahvila

MeriTeijo Ski – Ympärivuotista vauhtia merimaisemissa

Meriteijon laskettelu- ja ulkoliikuntakeskus on yhdistelmä monipuolisia palveluita ja luonnon rauhaa. Maisemiensa puolesta ainutlaatuinen keskus on lähellä niin merta kuin maalaisidylliäkin.

80-luvulta saakka toiminut Meriteijon hiihtokeskus sijaitsee Salon Teijolla. Asiakkaiden monipuolinen ja henkilökohtainen palvelu ovat hiihtokeskuksessa ykkösasioita. Henkilökunnan palveluasenne ja hiihtokeskusyrittäjän energinen persoona painuvat asiakkaan mieleen ja luovat keskukselle kasvot.

Meriteijoa kehitetään aktiivisesti vuosittain – rinnealueelle tulee joka talvi jotain uutta ja esimerkiksi lumitykkejä on uusittu ja lisätty joka kausi. Lapsille on pystytetty helppokäyttöinen naruhissi ja keskuksen kävijämäärät kasvavat uudistusten myötä tasaisesti kausi kaudelta. Esimerkiksi kaudella 2013 – 2014 avattiin uusi lasten lumimaa Taigametsä.

Meriteijon tarina

Siirrytään ajassa kaksikymmentä vuotta taaksepäin. Vuonna 1984 Jarkko Rannikko rakensi Meriteijoon Lapista tuodun kapulahissin, jolla keskuksen pioneerilaskettelijoita hinattiin ylös vasta raivattua metsärinnettä pitkin – itse asiassa vain puoliväliin rinnettä alkuvaiheessa.

Teijolle tuli vuonna 1982 pohjoisesta kuuluisa rakentajagrynderi Reino Meriläinen, jolla oli suuria suunnitelmia Teijon matkailukeskuksen kehittämiseksi. Osa suunnitelmista oli liiankin suuria, ainakin kyläläisten ja kunnan mielestä. Meriläinen toi Meriteijoon mukanaan Jorkin, Jorma Mattilan. Yhdessä Klaus Halstin kanssa he ideoivat laskettelukeskuksen, jota Jarkko lähti sitten käytännössä toteuttamaan.

Sitten vaan puskutrakorit paikalle ja rinne alkoi hahmottua. Jorkki toi Lapista paikalle käytetyn, siirrettävän kapulahissin, niin kutsun vuoristohissin, jolla päästiin rinteen puoliväliin saakka. Seuraavana vuonna Jorkki toi toisen hissin, ja niin päästiin vihdoin ylös asti. Oli se huimaa! Kolme vuotta pärjättiin näillä koneilla.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vuonna 1986 Meriläinen sanoi Jarkolle, että hoida sinä tämä homma. No, ei muuta kuin perehtymään uuteen bisnekseen. Pian Jarkollekin selvisi, että laskettelu on paljon muutakin kuin rinne ja hissi; piti järjestää oheispalvelut, välinevuokrat, turvallisuus, senkin seitsemät luvat ja oikeudet.

Tapani Kakko tuli mukaan vuonna 1992. Ensin hiihdonopettajaksi ja sitten yrittäjäksi vuonna 1996 Jarkon kanssa. Nyt ovat pojat yhdessä puurtaneet ja saaneet aikaan vapaa-ajan keskuksen, jossa on toimintaa kesät talvet. Mainittakoon, että Meriteijoon tuli ensimmäisenä Suomessa rinneautorata, jollaisia on nykyisin jo muuallakin Suomessa.

Tämän tarinan jälkeen on Meriteijon alue ja toiminnot kehittyneet jatkuvasti. Skihausin avajaisia vietettiin 11.12.2004. Tämän jälkeen alkoivat panostukset kesäkausiin ja myös uudet investoinnit talvikausiin. Lumetuskaluston jatkuva kehittäminen, uusi lastenrinne 2005, uusi rinnekone 2006, 2 uutta rinnettä ja hissi 2007, 2013 uusi lasten mattohissi ovat jatkuvan kehittämisen tulosta. Lumetusta on tehostettu ja lumitykkejä on nykyään 9 kpl. Rinteiden lisäksi hissit saivat energiaa säästävät taajuusmuuntajat jokaiseen hissiin ja rinteitä on muokattu lähes vuosittain.

Suosittu lapsiperheiden ja koululaisten keskuudessa

Meriteijon asikaskunta koostuu pääasiassa Turun, Salon ja läheisen ruotsinkielisen alueen laskukansasta. Asiakaspalvelussa käytetäänkin tasaisesti molempia kotimaisia kieliä. Hiihtolomaviikolla keskus on myös pääkaupunkiseutulaisten suosiossa ja melko usein rannikkokeskuksen rinteisiin saavutaan aina Tallinnasta asti. Hiihtolomien ja viikonloppujen aikaan keskuksessa saattaakin olla hieman ruuhkaista ja ennen hissiin pääsyä voi joutua jonottamaan tovin.

Meriteijon ydinkohderyhmää ovat lapsiperheet, joiden tarpeisiin rinnealue on ideaali. Lisäksi rinteessä käy paljon Turun seudun koululaisryhmiä. Suurin osa asiakkaista on rinnelaskijoita ja alppipuolen ihmisiä, vähemmistö vielä parkissa temppuilevaa new-school -väkeä.

Pidemmällekin visiitille

Vaikka valtaosa kävijöistä tulee Meriteijoon päiväseltään, löytyy monipuolisesta matkailukeskittymästä majotuspaikkoja ja tekemistä myös pidemmille visiiteille. Mökkimajoitus on oiva vaihtoehto esimerkiksi viikonloppureissulle, mutta lähistöllä on myös joitakin bed & breakfast -majoituspaikkoja, eikä vain 20 kilometrin päässä sijaitsevan Salon hotelleistakaan ole pitkä matka mäkeen.

Ammattilaiset pitävät rinteet kunnossa

Rinteitä Meriteijossa on hyvin monipuolisesti. Laskettavaa löytyy aloittelijoiden rinteistä aina pro streetin big airiin asti. Streetti on toimiva kokonaisuus josta löytyy eri tason bokseja ja reilejä. Lisäksi erillinen junnustreet toimii oivana harjoittelupaikkana aloitteleville new-school -laskijoille. Lapsille ja aloittelijoille rinnealueelta löytyy lisäksi ilmainen naruhissi.

Meriteijo sopii hyvin myös pujottelijoiden treenimäeksi ja keskuksessa toimiikin aktiivinen alppihiihtoseura. Rinteet pidetään keskuksessa hyvässä kunnossa. Rinnekonekuskit ovat tunnettuja hyvästä ammattitaidostaan ja käyvät muuallakin kouluttamassa kuskeja. Myös lumetuksessa meriteijolaiset ovat huipputasoa. Lunta riittää tasaisesti rinteiseen ja hissilinjoille koko talveksi. Isompien lumisateiden jälkeen keskuksessa on välillä pidetty puuteripäivää, jolloin osa rinteistä on jätetty puuterilaskusta nauttivien iloksi ajamatta.

Hyvä välinevalikoima

Vuokraamosta löytyy usean eri merkin ja mallin suksia ja lautoja, halutessaan voi kokeilla vaikka telemarkeja. Välineitä voi vuokrata huollettuna muuallekin suuntautuviin laskumatkoihin ympäri vuoden ja myös suksi- ja lautahuolto omille välineille onnistuu. Väinehuolto palvelee aina, kun rinteet ovat avoinna ja muulloin sopimuksen mukaan.

Vuokraamon yhteydessä toimii tämän lisäksi kattava skishop, jossa välineitä on myynnissä myös käytettyinä. Varastomääriltään ja myynnin volyymiltään Suomen kymmenenneksi suurimmasta suksi- ja lautakaupasta löytyy hyvä valikoima välineitä eritasoisten laskiijoiden tarpeisiin.

Megaburgerista energiaa laskuun

Rinneravintolassa on tarjolla lähinnä grilliruokaa. Erityisesti paikan päällä valmistettavalla majoneesilla mausteut hampurilaiset ovat suosittuja. Isompaan nälkään voi tilata vaikka megaburgerin. Ravintola on viihtyisä ja avara ja ikkunoista avautuu komea maisema rinteisiin ja merenlahdelle. Rinnealueella on myös kaksi tunnelmallista laavua, joissa voi syödä omia eväitä tai paistella makkaroita.

Toimintaa ympäri vuoden

Keskuksessa riittää toimintaa ympäri vuoden, ja laskettelun ohessa talvella on mahdollisuus harrastaa esimerkiksi lumikenkäilyä tai paintballia. Alueella on lisäksi laaja pulkkamäki sekä hyvä kattaus hiihtolatuja. Lähistöllä on myös mahdollisuuksia kuhan pilkintään.

Kesällä alue on fillaritoiminnan edelläkävijöitä. Jo vuodesta 2000 rinteissä on laskettu alamäkiajoa maastopyörillä, ja upea maasto ja maisemat tarjoavat myös kokemisen arvoisia pyöräilyreittejä. Kesällä keskuksessa voi harrastaa rinneautoilua.

Plussat

 • Jatkuva kehitys asiakkaiden ehdoilla
 • Upeat merelliset maisemat
 • Rinteiden kunto ja monipuolisuus

Miinukset

 • Alue on pääkaupunkiseutua vähälumisempi ja herkempi säiden puolesta
 • Sijainti monelle hankala, joukkoliikenteellä ei pääse perille asti
 • Vuokraamotilojen ahtaus