Messilä - hiihtokeskus
 • messilä street
  messilä boxi
  messilä kartano
  messilä lastenrinne
  messilä pulkkamäki
 • messilä mattohissi
  messilä lastenmaa
  messilä street
  messilä rinteet
  messilä bistro
 • messilä rinne
  messilä telemark
  messilä rinteet telemark
  messilä ravintola
  messilä Bistro

Messilä – Eteläisen Suomen suosituin

Messilän vahvuuksia ovat sijainti ja soveltuvuus kaikille laskijoille. Messilä sijaitsee Hollolassa, tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Messilä on Etelä-Suomen suurimpia hiihtokeskuksia ja suosittu vierailukohde viikonloppujen lisäksi myös arki-iltaisin. Keskus sijaitsee Salpausselällä ja sitä ympäröivät kauniit metsäiset harjut ja Vesijärven järvimaisemat. Rinteitä Messilästä löytyy kaikkiaan kymmenen, joista pisin on 800 metrin mittainen. Hissejä on myös kymmenen, ja niiden yhteiskapasiteetti on peräti 9 830 henkilöä tunnissa. Lisäksi ympäristöstä löytyy noin 70 kilometriä latuverkostoa murtomaahiihtoon.

Messilä – Palvelua koko perheelle

Messilän rinteet tarjoavat ilahduttavan monipuolisesti tekemistä kaikentasoisille laskijoille. Kolme sinistä ja viisi punaista mäkeä takaavat varmat liu’ut perinteiseen tyyliin, ministreet kannustaa perheen pienet vauhtihirmut temppuilemaan ja kokeneemmat hurjapäät voivat hioa taitojaan snowparkin bokseissa ja reileissä.

Haasteita tarjoavat myös crossirata ja kumpareikko, mutta offarimahdollisuudet keskuksesta puuttuvat kokonaan. Eteläisten keskusten tapaan Messilän kausi ei ole kovin pitkä, vaan rinteet pysyvät lumetettuina vain huhtikuun alkuun asti.

Pikkukylässä viihtyvät lapset ja lapsenmieliset

Lasten riemuksi tarjolla on erikseen rajattu lastenmaailma Pikkukylä, jossa pääsee pyörimään lumikarusellissa, laskemaan pieniä kumpareita ja ratoja ja vaikkapa syömään eväitä nuotiopaikalla. Alueelle pääsee hissilipuilla, mutta Pikkukylään on pulkkailijoita varten ostettavissa oma aluelippunsa. Alle 6-vuotiaat pienet kypäräpäät pääsevät vanhempien seurassa keskuksen jokaiseen rinteeseen sekä Pikkukylään veloituksetta.

Pikkukylä jakautuu kahteen eri osaan: toinen puoli sopii lasketteluun ja lautailuun, toisella lasketaan pulkalla ja liukureilla. Laskettelurinteessä voi laskea kolmea eri mäkityyppiä: pujottelurinnettä, kumpareita tai perinteisen tasaista. Alueelta löytyy myös turvallinen lumilinnoitus, jonka tunnelit on vahvistettu kestäväksi muovilla. Vauhtia tarjoaa hauska lumikaruselli, jonka kyydissä voi liukua suksilla tai pulkalla – tai ihan ilman apuvälineitä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Paljon toimintaa viehättävässä miljöössä

Messilän kaunis ympäristö ansaitsee kiitoksen – keltainen kartano toimii maamerkkinä ja vanhat rakennukset sen pihapiirissä on kunnostettu keskuksen käyttöön. Keskuksessa asiakkaita palvelee hiihtokoulu, neljä erilaista ravintolaa ja suksivuokraamo, jossa on myös hyvät huoltopalvelut.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy saunallisista mökeistä hotellihuoneisiin. Muita aktiviteetteja on tarjolla aina murtsikkahiihdosta mönkijä- ja moottorikelkkasafareihin. Messilä isännöi myös monia talvisia tapahtumia, muttei hiljene kesälläkään, vaan muuntautuu laskukauden päätyttyä alamäkipyöräilyyn suunnitelluksi Messilä Bike Parkiksi.

Kulkuyhteydet Messilään ovat hyvät kaikista ilmansuunnista. Helsingistä keskukseen on 111 kilometriä ja Lahdesta vain kahdeksan. Talvilauantaisin pääkaupunkiseudulta Messilään pääsee Skiexpress-bussin kyytiin hyppäämällä.

Plussat

 • Lapset huomioitu erinomaisesti
 • Sopivan kokoinen kohde päiväretkelle
 • Ainutlaatuinen ja kompakti pihapiiri

Miinukset

 • Experteille tarjontaa vain vähän
 • Korkeusero rajoittaa laskujen pituutta
 • Ruuhkapäivinä lippu- ja hissijonot saattavat venähtää