Serena Ski - hiihtokeskus
 • serena ski hiihtokeskus
  serena ski vuokraamo - kahvila
  serena ski street
  serena ski rinteet
  serena ski laskettelija
 • serena ski lasten rinne
  serena ski lasten hissi
  serena ski lapset rinteessä
  serena ski hissijono
  serena ski ankkurihissi
 • serena ski street reili
  serena ski rinne isä - poika
  serena ski street hyppy
  serena ski street
  serena ski street
 • serena ski street laskijat
  serena ski street tynnyri
  serena ski hyppy
  serena ski parkki
  serena ski hyppy
 • serena ski laskijat
  serena ski hyppy
  serena ski hiihtokeskus
  serena ski hyppy
  serena ski isä - poika
 • serena ski hyppy
  serena ski ICDH
  serena ski ICDH
  serena ski lapsi
  serena ski hyppy

Serena Ski – Vauhdikas lumi- ja vesipuisto

Serena Ski on erityisesti lumilautailijoiden suosima mukava lähirinne hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoossa. Hiihtokeskus tarjoaa yhteensä viisi valaistua ja lumetettua rinnettä sekä kaksi street-rinnettä.

Serenan laskettelukeskus sijaitsee Pohjois-Espoon Lahnuksessa Vihdintien varrella, noin 20 km päässä Helsingistä. Vaikka laskettelukeskus onkin pienikokoinen, sillä on vankka asema erityisesti kaupunkilaisnuorison suosikkina laadukkaan street-puolen ja loistavan sijaintinsa ansiosta.

Lastenrinteitä Serenasta löytyy yksi, johon perheen pienimmät ja aloittelijat pääsevät harjoittelemaan laskemista kahdella ilmaisella hissillä. Alle 6-vuotiaille kypäräpäille kaikki rinteet ovat ilmaisia.

Lautailijoiden ja new school -laskijoiden suosikki

Serenassa on oivalliset mahdollisuudet temppuiluun, ja keskuksessa viihtyvät etenkin lautailijat ja new school -laskijat. Hiihtokeskuksesta löytyy Etelä-Suomen paras lumiparkki, jonka kovatasoiset ja monipuoliset street-rinteet tarjoavat haasteita kokeneemmillekin laskijoille. Serena onkin monen huippulautailijan kotirinne – esimerkiksi Eero Ettala on maininnut Serenan Talman ohessa Suomen kotikeskuksekseen. Tunnelma keskuksessa on rento ja leppoisa, ja myös vähän kokemattomammat hurjapäät ovat tervetulleita kokeilemaan laskettelukeskuksen reilejä, pressejä ja bokseja.

Pääkaupunkiseudun keskuksille tyypilliseen tapaan rinteiden korkeusero ei ole päätähuimaava, mutta ajaa asiansa. Parhaimmillaan se on 60 metriä ja pisin rinne yltää 450 metriin. Serenan eteläinen sijainti ei valitettavasti salli loputtoman pitkää laskukautta, mutta rinteiden kunnossapidosta huolehditaan aktiivisesti niin pitkään kuin kautta suinkin vain riittää.

Kaudelle 2014 – 2015 Serena on päivittänyt hissilippujärjestelmän nykyaikaiseen etäluettavaan Axess-järjestelmään.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Laskemisen lisäksi paljon myös muuta puuhaa

Jos laskemisen lisäksi myös vedessä peuhaaminen kiinnostaa, saa Serenan alueelle ostettua yhdistelmälippuja. Niillä pääsee sekä laskettelemaan että pulikoimaan Pohjoismaiden suurimmassa sisävesipuistossa, joka liukumäkineen ja erikoisaltaineen on erityisesti perheen pienten vesipetojen suosiossa.

Kauden 2012 – 2013 uutuutena avattiin Suomen ensimmäinen Ice Cross Downhill -alamäkiluistelurata, jota pitkin pääsevät kiitämään kaikki lajista kiinnostuneet. Aloittelijoille on varattu 120 metriä laskettavaa radan loppupuolella, ja välinevuokraamosta saa vuokrattua kaikki alamäkiluisteluun tarvittavat varusteet.

Hiihtokeskuksen omat palvelut ovat toimivat. Alueelta löytyy vesipuiston ja alamäkiluistinradan lisäksi kahvio, välinevuokraamo, suksihuolto, Ski Shop, hiihtokoulu, majoitukseen sopivat Serena-huvilat, seikkailupalvelut ja mönkijävuokraamo. Lisäksi hiihtokeskuksen tiloista löytyy mahdollisuus omien tavaroiden säilytykseen lystikkään rinnepäivän ajaksi. Kuten pääkaupunkiseudun keskuksissa yleensäkin, Serenan hintataso on kohtuullisen korkea.

Kätevät kulkuyhteydet kaupunkiin ja takaisin

Serenaan on erittäin helppo löytää. Lähin bussipysäkki löytyy keskuksen pihalta ja pysäköintimahdollisuudet ovat hyvät myös omalla autolla saapuville. Esimerkiksi bussi numero 339:n kyydissä huristelee Helsingin keskustassa Lahnukselle ja takaisin neljässäkymmenessä minuutissa. Monet vakiokävijät suosivatkin Serenan iltalippuja ja tulevat laskemaan muutamaksi tunniksi koulu- tai työpäivän jälkeen.

Plussat

 • Laadukas street, josta voi bongata myös huippulaskijoita
 • Toimiva kokonaisuus perheille
 • Vesipuistomahdollisuus rinnepäivän päätteeksi

Miinukset

 • Mäen korkeus rajoittaa laskumahdollisuuksia
 • Pysäköinti Serenassa on maksullista (5 Eur/päivä)
 • Suosiosta johtuva ajoittainen ruuhkaisuus