Hervanta ja Mustavuori - hiihtokeskus
 • mustavuori tampere laskettelurinne
  mustavuori tampere laskettelurinne
  mustavuori tampere laskettelukeskus
  mustavuori tampere hiihtokeskus
  mustavuori tampere rinneravintola
 • mustavuori tampere nuotiopaikka
  mustavuori tampere rinteet
  mustavuori tampere kahvila
  mustavuori tampere rinnekahvila
  mustavuori tampere laskettelu

Hervanta ja Mustavuori – Tampereen lähirinteet

Tampereen omat hiihtokeskukset eli Hervanta ja Mustavuori ovat kehittyviä lähimäkiä, joista ensimmäinen sijaitsee kaupungin etelä- ja jälkimmäinen länsipuolella. Molemmista löytyy yhteensä kolme rinnettä, runsaasti kaupunkilaislaskijoita ja vahvaa paikallista seuratoimintaa.

Tampereen julkisen liikenteen, TKL:n, bussit kulkevat säännöllisesti molempiin keskuksiin ja paikallisten onkin todella vaivatonta suunnata lähirinteille laskettelemaan. Sekä Hervanta että Mustavuori ovat myös Pirkanmaan seurojen aktiivisessa käytössä ja rinteillä laskevat ja valmentavat mm. Tampereen Slalomseura, lumilautailuseura Tatra Snowboarding sekä Kookos Newschool -seura.

Mustavuori ja Hervanta – Toistensa peilikuvat

Kummankin hiihtokeskuksen rinnevalikoima koostuu yhdestä lastenrinteestä ja kahdesta vaikeammasta laskusta. Pisimmät rinteet ovat nekin toistensa peilikuvia ja molemmilla on pituutta yhteensä 350 metriä, mutta korkeuseroa löytyy kymmenen metrin verran enemmän Mustavuoresta. Tampereen lähirinteissä lasketellaan samalla lipulla ja niiden kausikortilla saa tämän lisäksi tuntuvia alennuksia myös läheisessä Sappeen hiihtokeskuksessa.

Hervanta ja Mustavuori tarjoavat paikallisille hyvät puitteet laskuharrastuksen aloittamiseen ja lajin alkeiden opetteluun. Rinteet tarjoavat molemmissa paikoissa pieneen korkeuseroon nähden melko monipuolisesti laskettavaa eri taitotasoille aloittelijasta harrastajaan. Myös temppulaskijoille löytyy kiinnostavaa laskettavaa suosituista parkeista, mutta kokeneemmat jäävät toivomaan enemmän haastetta, kuten lähirinteissä yleensäkin.

Tiistait ovat molemmissa keskuksissa etutiistaita, jolloin laskemaan pääsee todella halpaan hintaan. Tämä voi aiheuttaa toisinaan pientä ruuhkaa, joka kuitenkin jakautuu kätevästi kahden lähikeskuksen välillä melko tasaisesti.

Tampereen palvelut lähettyvillä

Hervanta ja Mustavuori tarjoavat myös hiihtolatuja ja vuokraamot, joista laskija saa käyttöönsä laudat, sukset, snowscootit ja snowskatet. Tämän lisäksi vuokraamoista on saatavilla huoltoa laudoille, suksille ja snowscooteille.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Molemmissa keskuksissa on rinnekahvilat, jotka tarjoavat kahvilapalveluiden ohella laskijalle myös pientä suolaista purtavaa grillistä ja uunista, minkä lisäksi käytettävissä on myös nuotiopaikka omien eväiden valmistamiseen ja nauttimiseen. A-oikeuksia ei hiihtokeskusten alueilla ole kuten ei majoitustakaan, mutta bussiyhteydet Tampereen suuntaan toimivat loistavasti. Ison kaupungin palvelut, yöelämä ja majoitus ovat siis kaikki aivan lähettyvillä niitä kaipaaville.

Plussat

 • Hyvät bussiyhteydet
 • Rinteet soveltuvat laskuharrastuksen opetteluun
 • Peruspalvelut toimivat hyvin

Miinukset

 • Lähimäkien tapaan ei juurikaan haastavaa maastoa
 • Ei majoitusta tai afteria hiihtokeskusten alueella
 • Yhdessä paikassa laskiessaan saa käyttöönsä vain puolet koko tarjonnasta