Tornikeskus Klaukkala - hiihtokeskus. Kuva: Simo Vunneli
 • Tornikeskus Klaukkala
  Tornikeskus Klaukkala
  Tornikeskus Klaukkala
  Tornikeskus Klaukkala
  Tornikeskus Klaukkala

Klaukkalan Tornikeskus – Snowtubingiin keskittynyt

Tornikeskuksen hiihtokeskus tarjoili vauhdikkaat laskut pääkaupunkiseudun kupeessa. Hiihtokeskus on valitettavasti lopettanut rinnetoimintansa.

Tornikeskuksen hiihtokeskus – tai tuttavallisemmin Tornari – sijaitsee Klaukkalassa, noin kahdenkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Keskuksen slogan on Rakkaudesta talveen, ja huolella Tornikeskusta hoidettiinkin. Monipuolinen rinnevalikoima, hyvät palvelut ja hauskat oheisaktiviteetit tekivät Tornarista mukavan keskuksen monenlaiseen makuun.

Valitettavasti laskettelutoiminta ei jatku enää talvella 2016-2017. Nyt Tornikeskus keskittyy talvikaudella snowtubingiin ja kesäkaudella alamäkipyöräilyyn.

Tornikeskus – Erilaisia rinteitä

Nykyään laskumuotona on snowtubing ja pulkkamäki. Tornikeskuksen rinnevalikoiman muodostivat aiemmin seitsemän laskettelurinnettä ja neljä hissiä.

Tiukkarinne, Tornirinne ja Tykkirinne sopivat vauhdikkaiden laskujen ystäville. Ne olivat muodoltaan melko jyrkkiä, ja niihin rakennettiin usein myös suurpujotteluratoja. Pitkässä Turistirinteessä pääsi suihkimaan rauhallisempaan tahtiin. Kapulahissillä varustettu lastenrinne tarjoaa leppoisat laskut aloitteleville laskijoille ja perheen pienimmille kypäräpäille.

Temppuilijoita Tornikeskus hemmottelee kaksiosaisella parkkirinteellä, jossa voi kokeilla erilaisia reilejä ja hyppyreitä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kokeile snowtubingia

Tornikeskuksen erikoisuus on snowtubing-rata. Snowtubing eli tuubailu on pulkkailun vauhdikkaampi muoto: lumikourua lasketaan alas tarkoitukseen suunnitellulla kumirenkaalla. Tuubailu sopii kaikenikäisille vauhdinnälkäisille, mutta alle 18-vuotiaat hurjapäät päästetään mäkeen vain kypärä päässä. Myös lämmin ulkoiluvaatetus on suositeltava varuste. Mäen huipulle laskijat vie mattohissi.

Perinteisen pulkkailutyylin ystäville Tornikeskuksessa oli myös pulkkamäki.

Keskuksen oheispalvelut ovat toimivat. Alueelta löytyy rinnekahvio, välinevuokraamo ja -myymälä, ja majoittumiseen sopii seitsemän kilometrin päässä sijaitseva Korpilammen hotelli.

Vauhdikkaita tapahtumia hyvien yhteyksien päässä

Tornikeskusta pyöritti aktiivinen yhteisö, joka järjesti joka kausi erilaisia tapahtumia lasten pujottelutreeneistä lautailusessioihin ja pieniin kilpailuihin. Kevättä juhlistettiin perinteisellä Tornarin Kevätriehalla hevos- ja moottorikelkka-ajeluineen ja ulkoruokailuineen.

Tornari palveli erityisen hyvin pääkaupunkiseudulla asuvia laskijoita, sillä sinne oli hyvät kulkuyhteydet jopa Helsingin keskustasta. Keskus sijaitsee aivan Tampereen moottoritien tuntumassa, joten sinne on helppo tulla omalla autolla. Julkista liikennettä suosivat tuo paikalle bussi 339.

Plussat

 • Hauskat snowtubing- ja pulkkamäet
 • Laadukas parkki
 • Paljon mukavia tapahtumia

Miinukset

 • Laskettelutoiminta lopetettu
 • Hinnat melko korkeat
 • Rinteiden koko ei mahdollista kovin pitkiä laskuja