Himos - hiihtokeskus
 • Himos pipe lumilautailu
  Himos lumilautailija pipe
  Himos laskettelija
  Himos street lumilautailu
  Himos laskettelija rinteessä
 • himos tuolihissi
  himos rinteet
  himos rinne lapset
  himos moottorikelkkailu
  himos majoitus mökki
 • himos lumilautailija
  himos lapset
  Himos lapset hirvi
  Himos ilta rinteet
  Himos ilta rinne
 • Himos hiihtokeskus länsi street
  Himos hiihtokeskus Keski-Himos
  Himos hiihtokeskus hiihtokeskus
  Himos hiihtokeskus rinne
  Himos hiihtokeskus pizza buffet
 • Himos hiihtokeskus rinteet
  Himos hiihtokeskus hissit
  Himos hiihtokeskus musta-rinne
  Himos hiihtokeskus Länsi-Himos
  Himos hiihtokeskus Keski-Himos
 • Himos hiihtokeskus laskettelu
  Himos hiihtokeskus pujottelu
  Himos hiihtokeskus Pohjois-Himos
  Himos hiihtokeskus pujottelija
  Himos hiihtokeskus Keski-Himos
 • Himos hiihtokeskus Keski-Himos
  Himos hiihtokeskus tuolihissi
  Himos hiihtokeskus rinne
  Himos hiihtokeskus Mono-Pizzeria
  Himos hiihtokeskus Himos Areena hotelli

Himos – Keski-Suomen laskuvuoristo

Himos tarjoaa hiihdon hurmaa koko perheelle: käytössä ovat kaikki rinneskaalan värit helposta vaikeaan ja tarjolla on myös useampia hyppy- ja temppupaikkoja. Pitkä kausi kestää keskimäärin marraskuun lopulta vappuun.

Jämsässä sijaitseva Himos on helposti tavoitettavissa Etelä- ja Keski-Suomesta. Matkaa Tampereelta ja Jyväskylästä on noin tunti ja pääkaupunkiseudulta reilut kaksi tuntia.

Suosittu koko perheen lomakohde

Perillä odottava Himos on Suomen suurin ja monipuolisin Tahkon eteläpuolella ja koko maan viiden suurimman laskettelukeskuksen joukossa. Rinteitä riittääkin kaikentasoisille laskijoille helposti muutamaksi kokonaiseksi päiväksi.

Himos on suosituin muutaman päivän mittaiseen lomailuun koko perheen voimin. Kun monipuoliseen tarjontaan yhdistetään kohtuulliset ajomatkat kaikista Etelä- ja Keski-Suomen suurista kaupungeista, on helppoa ymmärtää, miksi laskettelukeskus on Suomen viidestä suuresta tällä hetkellä nopeimmin kasvava.

Himos on nykyaikainen laskettelukeskus

Kaikkiaan Himoksella on 21 valaistua ja lumetettua rinnettä ja 15 hissiä, joiden yhteinen kapasiteetti on lähes 19 000 nousua tunnissa. Hisseistä kaksi on tuolihissejä minkä lisäksi lapsille ja aloittelijoille löytyy neljä ilmaista hissiä ja rinnettä. Tehokas lumetuskalusto varmistaa, että jo lauhoilla ja epävakaillakin säillä saadaan usein muutama rinne avatuksi.

Rinteittensä osalta Himos jakautuu kahteen alueeseen: Pohjoisrinteisiin ja Länsirinteisiin. Vielä muutama vuosi sitten alueiden välillä joutui liikkumaan bussilla, mutta nykyään siirtymään pääsee myös lasketellen Luoteisväylä- ja Länsiväylä-rinteitä pitkin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Perinteistä laskettelua Himoksen Pohjoisrinteillä

Pohjoisrinteet edustavat tarjonnaltaan perinteisintä ja vanhinta Himosta ja soveltuvat hyvin juuri rinnelaskuun. Pohjoisrinteiden klassikko on vauhdikas päärinne eli Kilparinne, josta hiihtokeskuksen koko historia onkin aikanaan saanut alkunsa.

Rinteet ovat pohjoisessa pidempiä kuin lännessä. Koko keskuksen pisin lasku on skicross-henkinen jokamiehen ralliraitti SnowRide, joka löytyykin Pohjoisrinteiltä. Muita alueen erikoisuuksia ovat Himoksen isäntäparin mukaan nimetty rinnekaksikko: Jussin jyrkkä ja Päivin kaarre. Näistä ensimmäinen on nimensä mukaan jyrkkä ja haastava lasku ja jälkimmäinen taas hieman pidempi ja rauhallisempi punainen rinne, josta ei tosin siitäkään vauhtia puutu.

Monipuoliset ja kiinnostavat Länsirinteet

Pohjoisrinteiltä länteen pääsee siirtymään kätevästi laskemalla 1 200 metriä pitkän Länsiväylä-siirtymärinteen. Länsirinteillä on enemmän jyrkkiä mustia rinteitä kuin pohjoisessa ja tarjolla on myös Bonus ja Keskimaa -rinteiden kaltaisia hyviä treenipaikkoja ratalaskijoille. Mikäli jyrkät laskut hirvittävät, voi niitä ottaa haltuun paikallisen hiihtokoulun opastuksella.

Haastavien laskujen ohella Länsirinteiltä löytyy myös lastenmaa ja kaksi parkkia. Lapset on huomioitu Himoksella hyvin ja lännessä sijaitsevat ilmaiset Peikkorinteet ovat koko keskuksen paras paikka perheen pienimmille. Kun pienen nyppylän Peikkorinteillä on aluksi totuteltu laskemiseen, voi hieman pidempiä laskuja siirtyä kokeilemaan yläpuolelta löytyviin Murrin ja Mökön rinteisiin. Pienille temppulaskijoille löytyy alueelta myös Murrin Streettis -miniparkki.

Kahden parkin verran temppumaastoa

Pienimmät laskijat pääsevät hyppimään ensi alkuun Murrin Streettiksellä, josta löytyvät länsirinteiden helpoimmat hyppyrit ja leveimmät pressit. Kokemuksen karttuessa voi siirtyä Mountain Dew Snow Parkiin, jonka boxit on tehty selkeästi isommiksi ja reilit haastavammiksi.

Temppumaastoa voi jatkaa rinteissä ja SnowRide-krossiradalla, johon pääsee etenkin lautailijoita ilahduttavasti myös tuolihisseillä. Hiihtokeskuksen parkit ovat hyviä, mutta Himoksen vahvuudet ovat kuitenkin selkeästi monipuolisessa rinnelaskussa.

Majoituspalveluita ja rinneruokaa

Himoksella ja sen lähiympäristössä on yhteensä yli 4 000 vuodepaikkaa ja karavaanareille vielä kaksi asuntovaunualuetta. Intohimoisimmat laskijat majoittuvat joko rinteiden juuren tai huipun loma-asunnoissa ja mökeissä, joista pääsee suoraan laskemaan. Vuokraamosta saa välineet lasketteluun, lautailuun sekä pulkkailuun.

Nälän yllättäessä vatsan voi täyttää hiihtoalueen useissa ravintoloissa tavanomaisilla rinneruualla kuten pizzoilla ja purilaisilla tai evästää omia eväitä laavulla. Kauden 2013 / 2014 uutuus on keskeisellä paikalla sijaitseva ravintola Rinne, jossa tarjolla on myös pihvipainoitteista ravintolaruokaa á la carte -listalta. Lisäksi Jämsä palveluineen on vain muutaman kilometrin päässä laskijasta.

Muutakin kuin rinnelaskua

Lisäohjelmaa tarjoavat monipuoliset rinnetapahtumat, joita järjestetään lähes joka viikonloppu ja loma-aikoina jopa päivittäin. Ohjelma vaihtelee laskukilpailuista teemapäiviin ja välinevalmistajien demotapahtumiin.

Iltaelämän keskus on HimosAreena, joka toimii Suomen suosituimpien artistien keikkapaikkana. Nimekkäitä esiintyjiä on talvikaudella lähes joka viikonloppu sekä perjantaisin että lauantaisin. HimosAreenalle vaihtoehdon tarjoaa Mono Pub & Pizzeria, jossa tarjolla on karaokea ja hyvää pizzaa.

Kohtuullinen ajomatka koko eteläisestä Suomesta

Lyhyet ajomatkat lähes koko Etelä- ja Keski-Suomesta tekevät Himoksesta vain houkuttelevamman laskukohteen. Pääkaupunkiseudulta omalla autolla perille ajaa kaksi ja puoli tuntia, Tampereelta tunnin ja Jyväskylästä vielä selkeästi vähemmän. Hieman pidempi matka kertyy lännen Turusta ja idän Lappeenrannasta, joista kummastakin on Himokseen noin kolmen tunnin ajomatka.

Jos omalla autolla matkustaminen tuntuu hankalalta, järjestetään muutamista kaupungeista – Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Salosta talviviikonloppuisin suoria bussiyhteyksiä laskettelukeskukseen. Jämsän keskustassa, kahdeksan kilometrin päässä Himoksesta on myös rautatieasema, jonne saavuttuaan matkaa rinteille voi jatkaa asemalta lähtevillä paikallisvuoroilla.

Vastinetta rahoille

Himos kuuluu Sappeen ja Tahkon rinnalla kotimaan keskisuurten hiihtokeskusten joukkoon ja laskettavaa sen rinteillä todellakin riittää. Parhaiten kohde sopii rinnelaskuun ja viikonlopun mittaiseen lomailuun perheen kanssa.

Sekä suomalaisten että venäläisten lomakausina hiihtokeskuksen suosio ilmenee tehokkaista hisseistä huolimatta ruuhkaisuutena. Myös alueen yleinen hintataso on verrattain korkea ja hissiliput keskimääräistä tyyriimpiä. Toisaalta laskija jaksaa hinnoista paikan päällä harvemmin valittaa – sen verran hyvää vastinetta rahoilleen tuntuu saavan kautta linjan.

Plussat

 • Monipuoliset rinteet ja hyvät hissiyhteydet
 • Lapset otettu hyvin huomioon
 • Kattavat majoitusvaihtoehdot ja oheispalvelut

Miinukset

 • Suosio nostaa hintatasoa
 • Pienet ruuhkat rinteissä mahdollisia
 • Rinneruokailun mahdollisuudet painottuvat hampurilaisiin, pizzoihin ja makkaraperunoihin