Juupavaaran hiihtokeskus
 • Juupavaara hiihtokeskus hissit
  Juupavaara hiihtokeskus laskettelijat
  Juupavaara hiihtokeskus rinteet
  Juupavaara hiihtokeskus laskettelurinne
  Juupavaara hiihtokeskus laavu
 • juupavaara vuokraamo
  juupavaara kahvila ravintola
  juupavaara ruoka
  juupavaara rinteet
  juupavaara hiihtokeskus

Juupavaaran Hiihtokeskus – Rauhallinen perhemäki

Juupavaaran rauhallisissa vaaramaisemissa saa laskea ilman ruuhkia. Mäen huippu on Pirkanmaan ja Etelä-Suomen korkein kohta, ja alas pääsee skaalan jokaista rinneväriä pitkin.

Juupavaaran mäkeen raivattiin rinne jo 90-luvun alun buumissa, mutta perässä seurannut lama kaatoi ensimmäisen yrityksen. Nykyinen Kari Pulkkisen vetämä hiihtokeskus täyttää pian 10 vuotta.

Uusia rinteitä ja hissejä on tehty etenkin 2010 jälkeen ja kehityksen myötä viime vuosina hiihtokeskuksen kävijämäärät ovat olleetkin reippaassa nousussa. Asiakaskunta tulee melko tasaisesti eri puolilta Pirkanmaata, Etelä-Suomea ja Turun seutua.

Jokaista rinneväriä Pirkanmaan katolta alas

Juupavaaran Hiihtokeskus sijaitsee Juupajoella, alle tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Rinnetarjontaan kuuluu viisi vaihtelevaa rinnettä ja kolme hissiä. Punaisia, eli keskijyrkkiä rinteitä on kaksi, muita väriskaalan rinnejyrkkyyksiä löytyy yksi kutakin vihreästä mustaan. Kaikki rinteet ovat valaistuja ja kävijöiden suosikkina on sininen perherinne. Hiihtokeskus on kokonaisuutena etenkin lapsiperheiden makuun.

Aloittelijoille ja pienemmille lapsille on yksi hyvän mittainen, sompahisillä varusteltu rinne. Snow Park puolestaan soveltuu lähinnä harrastelutasoisille parkkilaskijoille ja pitää sisällään erilaisia hyppyreitä sekä reilejä.

Kehitystyötä on tarkoitus jatkaa raivaamalla lisää rinteitä, muun muassa siirtymärinteen perherinteiltä. Kaudeksi 2013 – 2014 Juupavaaran mäkeen on suunniteltu kohennettavan off-pistelaskumahdollisuuksia.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Juupavaaran rajalliset mutta riittävät palvelut

Juupavaaran välinevuokraamossa on perinteisten suksien ja lumilautojen lisäksi telemark-settejä, lumiskeittejä, snowbladeja ja murtsikkavälineitä. Kaikille näille välineille saa keskuksesta myös huoltoa, minkä lisäksi vuokraamon yhteydessä on käytettyjen välineiden myyntiä. Oppimishaluisille harrastajille Juupavaara tarjoaa hiihtokoulun palveluita.

Rinnekahvion valikoimissa on hiihtokeskusille tyypillistä grilliruokaa, joten kahvila-ravintolan pöydissä näkyy lähinnä ranskalaisia nakeilla. Annosten hintahaitari liikkuu neljän ja kahdeksan euron välillä, ja omilla eväillä varustautuneita laskijoita palvelee nuotiopaikalla laavu.

Alueelta löytyy myös caravanalue sekä muutama vuokramökki. Suurin osa asiakkaista on kuitenkin päiväkävijöitä. Rauhallisena ja perhekeskeisenä keskuksena iltaelämä on pienimuotoista, vaikka alueella onkin ajoittain yökahteen asti avoinna oleva, A-oikeuksin virvokkeita tarjoileva ravintola.

Plussat

 • Pitkät ja vaihtelevat rinteet
 • Ei jonoja
 • Palveleva välinevuokraamo

Miinukset

 • Majoitustarjontaa vain vähän, soveltuu lähinnä päiväkävijöille
 • Haastavampi rinnetarjonta suppeaa
 • Ei parkkia edistyneemmille