ruunarinteet hiihtokeskus
 • Ruunarinteet Savonlinna
  Ruunarinteet Savonlinna
  Ruunarinteet Savonlinna vuokraamo
  Ruunarinteet Savonlinna hissiliput
  Ruunarinteet Savonlinna kahvila
 • Ruunarinteet Savonlinna hissit
  Ruunarinteet Savonlinna rinteet
  Ruunarinteet Savonlinna saimaa
  Ruunarinteet Savonlinna street
  Ruunarinteet Savonlinna pulkkamäki
 • Ruunarinteet Savonlinna lasketelijat
  Ruunarinteet Savonlinna rinteet
  Ruunarinteet Savonlinna kahvila vempele
  Ruunarinteet Savonlinna
  Ruunarinteet Savonlinna rinnekahvila
 • Ruunarinteet Savonlinna rinneravintola
  Ruunarinteet Savonlinna lihalörtsy
  Ruunarinteet Savonlinna keskus
  Ruunarinteet Savonlinna laskettelu
  Ruunarinteet Savonlinna rinnekone
 • Ruunarinteet Savonlinna laskija
  Ruunarinteet Savonlinna hiihto
  Ruunarinteet Savonlinna reiliputket
  Ruunarinteet Savonlinna parkki
  Ruunarinteet Savonlinna parkki

Ruunarinteet – Savonlinnan monipuolinen lähimäki

Ruunarinteet sijaitsevat Savonlinnassa, lähellä kaupungin keskustaa. Hiihtokeskus soveltuu etenkin lapsiperheille ja parkkiharrastajille.

Ruunarinteiden sijainti Savonlinnan tuntumassa on koko Etelä-Savon parhaimpia, eikä rinnevalikoimakaan ole kaupungin lähimäeksi yhtään hassumpi. Hiihtokeskus houkuttelee laskijoita paitsi muualta Etelä-Savosta, myös itärajan takaa Pietarista ja Venäjältä.

Kesäkaupungin hiihtokeskus

Kesäisistä Oopperajuhlista ja veneilijöitä kosiskelevista järvimaisemistaan tunnettu Savonlinna mielletään helposti pelkästään kesäkaupungiksi. Alle vartin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta sijaitseva laskettelukeskus Ruunarinteet rikkoo kuitenkin tätä käsitystä tarjoamalla kiinnostavaa tekemistä myös talvisin. Ruunarinteiden laskukausi kestääkin kesäkaupungin leimasta piittaamatta joulukuusta aina huhtikuun alkuun saakka.

Yhdeksän kilometrin päässä Savonlinnasta sijaitseva hiihtokeskus on aloittanut toimintansa jo vuonna 1965. Rinteitä pyörittävän yrityksen nimi vaihtui vuonna 1985 muotoon avoin yhtiö Ruunarinteet, ja se on 2010-luvulle tultaessa kehittynyt varsin toimivaksi hiihtokeskukseksi.

Helppoja laskettelurinteitä

Laskijalle Savonlinnan lähimäellä on nykyään tarjota kuusi laskettelurinnettä, joista pisin yltää 650 metrin pituuteen, 85 metrin laskettava korkeusero, sekä yksi ankkurihissi. Suomen lähimäkien tavoin myös Ruunarinteiden rinneprofiilit painottuvat helppoihin laskuihin, mutta valikoimaa piristävät musta ja punainen laskettelurinne. Hiihtokeskuksen leveät ja loivat rinteet soveltuvat erityisen hyvin carving-lasketteluun.

Parhaiten rinteet soveltuvat lapsille ja aloittelijoille, jotka voivat ottaa kotimäessään tuntumaa laskuharrastukseen. Vanhemmatkin laskijat viihtyvät rinteissä, jotka soveltuvat hyvin taitojen ylläpitämiseen. Myös hiihtokeskuksen snow park on saanut kiitosta, ja tarjoaa paikallisille parkkilaskijoille lähiseudun parhaat puitteet harrastukselle.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Savonlinnan toiseen hiihtokeskukseen, Lekottiin, verrattuna Ruunarinteiden suurimmat kilpailuvaltit ovat sijainti, suurempi rinnevalikoima ja monipuolisemmat rinneprofiilit. Savonrannalla sijaitsevaan Lekottiin on nimittäin Savonlinnan ydinkeskustasta noin tunnin ajomatka. Etelä-Savossa muita vastaavan kokoisia hiihtokeskuksia ovat Juvan Hasa ja Mikkelin Ski Tornimäki. Savonlinnassa asuvat laskijat hakeutuvat kuitenkin yleensä juuri Ruunarinteille.

Pihlajaveden maisemissa tapahtuu

Laskettelurinteiden ja streetin lisäksi käytettävissä on myös pulkkamäki lapsille ja lapsenmielisille. Hiihtokeskuksessa uuden harrastuksen aloittamista vauhdittaa osaltaan hiihtokoulu, jossa on tarjolla alkeita alppihiihdosta, lumilautailusta ja telemarkista.

Nekin perheenjäsenet, jotka eivät itse laskettele, nauttivat takuulla Ruunarinteiden huipulta aukeavista upeista maisemista Suur-Saimaan suurelle ja kauniille Pihlajavesi-järvelle. Paikallisten lisäksi maisemista nautiskelevat usein myös venäläiset laskijat, jotka ovatkin Itä-Suomen hiihtokeskuksessa yleinen näky.

Hiihtokeskuksessa on kuluneina vuosina järjestetty paljon tapahtumia, jotka ovat aktivoineet paikallista ja kauempaa saapuvaa laskukansaan tehokkaasti. Etenkin useana vuotena tammi-helmikuussa järjestetty Itä-Savon rinnerieha on ollut suosittu tapahtuma, jossa haetaan Ruunarinteiden nopeinta laskua sekä ikäkertoimen kanssa että ilman. Erityisen tapahtumasta tekee se, että Itä-Savo -paikallislehti tarjoaa laskijoille ilmaiset hissiliput. Toinen suosittu, mutta sittemmin ohjelmasta poistunut tapahtuma oli Jibfest, joka toi keväthangille suuret määrät lumilautailijoita.

Ruunarinteet – Hyvä sijainti ja toimivat palvelut

Ruunarinteet on monipuolinen hiihtokeskus aivan Savonlinnan keskustan tuntumassa ja sopivan ajomatkan päässä monista muista Itä-Suomen suurkaupungeista. Hyvin toimiva lähimäki ei kuitenkaan ole kaikkein edullisin mahdollinen hiihtokohde. Aikuisten päivälipulle hintaa tulee noin 25 euroa, kun taas esimerkiksi kausikortti maksaa kaudella 2014 – 15 yhteensä 260 euroa. Myös rinteiden kunto on kuluneina vuosina toisinaan heitellyt säätilan mukana voimakkaasti.

Hiihtokeskuksen muita palveluita ovat välinevuokraamo ja rinnekahvio, jossa suosikkituotteita ovat munkkikaakao sekä Laurikaisen lihapiirakat. Ruunarinteet tarjoaa laskijalle majoitusta vuokramökeissä, mutta myös hotellimajoitusta ja yöelämää löytyy yhdeksän hieman kauempaa, Savonlinnan keskustasta.

Koko perheen Ruunarinteet

Ruunarinteet on Savonlinnan lähimäki, josta löytyy mukavan monipuolista laskumaastoa. Parhaiten rinteet soveltuvat paikallisille aloittelijoille ja perheille, mutta valikoimassa on myös haastavampaa laskumaastoa.

Savonlinnan keskustasta jää hiihtokeskukseen alle kymmenen kilometrin ajomatka. Imatralta, Mikkelistä ja Varkaudesta ajaa Ruunarinteille alle kahdessa tunnissa, Joensuusta hieman pidempään. Pääkaupunkiseudulta ajomatkaa puolestaan kertyy yhteensä lähemmäs neljä tuntia.

Kuva: Ruunarinteet, ruunarinteet.fi