Hiihtokeskukset Pohjois-Suomi

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioRinteitäKorkeuseroHissejä
Ruka - hiihtokeskus
Ruka
Suomi
35 kpl201 m22 kpl
Ylläs - hiihtokeskus, Kuva: Flycam Oy
Ylläs
Suomi
63 kpl463 m29 kpl
Levi - hiihtokeskus
Levi
Suomi
43 kpl325 m26 kpl
Pyhä - hiihtokeskus
Pyhä
Suomi
14 kpl280 m9 kpl
Salla
Suomi
15 kpl230 m6 kpl
Iso-Syöte - hiihtokeskus
17 kpl192 m8 kpl
Suomu - hiihtokeskus
Suomu
Suomi
10 kpl250 m4 kpl
Saariselkä Inari Lappi hiihtokeskus. Kuva: Simo Vunneli
15 kpl180 m5 kpl
Ukkohalla - hiihtokeskus
31 kpl170 m5 kpl
Luosto - hiihtokeskus. Kuva: Lapland Hotels
Luosto
Suomi
7 kpl230 m3 kpl
Vuokatti - hiihtokeskus
13 kpl174 m8 kpl
Paljakka - hiihtokeskus
31 kpl190 m7 kpl
Ounasvaara - hiihtokeskus, Kuva: Kaisa Sirén
8 kpl140 m5 kpl
Pallas - hiihtokeskus
Pallas
Suomi
9 kpl340 m2 kpl
Pikku-Syöte - laskettelukeskus
9 kpl130 m5 kpl
Olos hiihtokeskus, Kuva: Lapland Hotels
Olos
Suomi
10 kpl210 m4 kpl
Hetta hiihtomaa - hiihtokeskus
3 kpl105 m3 kpl
6 kpl50 m4 kpl
Taivalvaara - hiihtokeskus
6 kpl80 m2 kpl
Kallin hiihtokeskus - laskettelukeskus
2 kpl50 m1 kpl
Kirikeskus - Kiririnteet - hiihtokeskus
3 kpl110 m1 kpl

Lappi ja Lapin hiihtokeskukset

Pohjois-Suomi ja Lappi tarjoavat laskijalle koko Suomen pisimmät rinteet ja suurimman laskettavan korkeuseron. Lappiin saavutaan autolla, junalla tai lentokoneella laskettelemaan pääkaupunkiseudulta ja ulkomailta asti, eikä tarjontaan joudu perillä pettymään. Suomen kolme suurinta hiihtokeskusta, Ylläs, Levi ja Ruka, sijaitsevat kaikki Lapin tuntureilla, mutta vaihtoehdot eivät todellakaan rajoitu pelkästään niihin.

Laskettelijat ihastuvat varmasti paikallisten hiihtokeskusten vaihteleviin ja pitkiin rinteisiin. Lapin eksotiikka ja ainutlaatuinen luonto hurmaavat kuitenkin myös ne perheenjäsenet, jotka eivät laskettele.

Lappi ja Pohjois-Suomi Lumipallossa

Lappi tarjoaa jokaiselle laskijalle välineestä ja mieltymyksistä riippumatta jotakin, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa löytämään Lapista juuri sinulle sopivimman laskettelukeskuksen.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Lapista. Listalla on Ylläksen ja Levin kaltaisia kansainvälisestikin merkittäviä laskupaikkoja, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita, joissa voi keskittyä nauttimaan Lapin luonnosta omassa rauhassa.

Löydä Lapin parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Lapin hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu Lapin hiihtokeskus välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai luonnon rauhasta nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Lappiin

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman Lappi-matkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Lapissa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.