Hiihtokeskukset Pohjois-Suomi

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioKorkeuseroYläasemaLumimäärä
Pyhä - hiihtokeskus
Pyhä
Suomi
280 m500 m-
Pallas - hiihtokeskus
Pallas
Suomi
340 m--
Ylläs - hiihtokeskus, Kuva: Flycam Oy
Ylläs
Suomi
463 m718 m-
Salla
Suomi
230 m425 m-
Iso-Syöte - hiihtokeskus
192 m292 m-
Suomu - hiihtokeskus
Suomu
Suomi
250 m410 m-
Luosto - hiihtokeskus. Kuva: Lapland Hotels
Luosto
Suomi
230 m514 m-
Levi - hiihtokeskus
Levi
Suomi
325 m531 m-
Ruka - hiihtokeskus
Ruka
Suomi
201 m492 m-
Saariselkä Inari Lappi hiihtokeskus. Kuva: Simo Vunneli
180 m350 m-
Paljakka - hiihtokeskus
190 m340 m-
Pikku-Syöte - laskettelukeskus
130 m380 m-
Ounasvaara - hiihtokeskus, Kuva: Kaisa Sirén
140 m200 m-
Olos hiihtokeskus, Kuva: Lapland Hotels
Olos
Suomi
210 m350 m-
Taivalvaara - hiihtokeskus
80 m--
Ukkohalla - hiihtokeskus
170 m380 m-
Hetta hiihtomaa - hiihtokeskus
105 m--
Kallin hiihtokeskus - laskettelukeskus
50 m--
50 m65 m-
Kirikeskus - Kiririnteet - hiihtokeskus
110 m--
Vuokatti - hiihtokeskus
174 m293 m-

Lappi ja Lapin hiihtokeskukset

Pohjois-Suomi ja Lappi tarjoavat laskijalle koko Suomen pisimmät rinteet ja suurimman laskettavan korkeuseron. Lappiin saavutaan autolla, junalla tai lentokoneella laskettelemaan pääkaupunkiseudulta ja ulkomailta asti, eikä tarjontaan joudu perillä pettymään. Suomen kolme suurinta hiihtokeskusta, Ylläs, Levi ja Ruka, sijaitsevat kaikki Lapin tuntureilla, mutta vaihtoehdot eivät todellakaan rajoitu pelkästään niihin.

Laskettelijat ihastuvat varmasti paikallisten hiihtokeskusten vaihteleviin ja pitkiin rinteisiin. Lapin eksotiikka ja ainutlaatuinen luonto hurmaavat kuitenkin myös ne perheenjäsenet, jotka eivät laskettele.

Lappi ja Pohjois-Suomi Lumipallossa

Lappi tarjoaa jokaiselle laskijalle välineestä ja mieltymyksistä riippumatta jotakin, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa löytämään Lapista juuri sinulle sopivimman laskettelukeskuksen.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Lapista. Listalla on Ylläksen ja Levin kaltaisia kansainvälisestikin merkittäviä laskupaikkoja, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita, joissa voi keskittyä nauttimaan Lapin luonnosta omassa rauhassa.

Löydä Lapin parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Lapin hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu Lapin hiihtokeskus välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai luonnon rauhasta nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Lappiin

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman Lappi-matkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Lapissa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.