Hiihtokeskukset Pohjois-Suomi

Valitse listaus

Hiihtokeskus ArvioMajoitus-
kapasiteetti
Moottori-
kelkkareittejä
RavintoloitaKuntosali
Ruka - hiihtokeskus
Ruka
Suomi
25 700 hlö600 km28 kplOn
Ylläs - hiihtokeskus, Kuva: Flycam Oy
Ylläs
Suomi
23 000 hlö300 km30 kplOn
Levi - hiihtokeskus
Levi
Suomi
23 500 hlö886 km38 kplOn
Pyhä - hiihtokeskus
Pyhä
Suomi
9 900 hlö50 km7 kplOn
Salla
Suomi
3 050 hlö512 km1 kplOn
Iso-Syöte - hiihtokeskus
960 hlö300 km1 kplEi
Suomu - hiihtokeskus
Suomu
Suomi
520 hlö30 km-On
Saariselkä Inari Lappi hiihtokeskus. Kuva: Simo Vunneli
--3 kplEi
Ukkohalla - hiihtokeskus
1 810 hlö150 km-On
Luosto - hiihtokeskus. Kuva: Lapland Hotels
Luosto
Suomi
4 000 hlö220 km8 kplOn
Vuokatti - hiihtokeskus
7 000 hlö240 km6 kplOn
Paljakka - hiihtokeskus
1 160 hlö500 km-On
Ounasvaara - hiihtokeskus, Kuva: Kaisa Sirén
350 hlö50 km32 kplOn
Pallas - hiihtokeskus
Pallas
Suomi
132 hlö--Ei
Pikku-Syöte - laskettelukeskus
240 hlö773 km1 kplOn
Olos hiihtokeskus, Kuva: Lapland Hotels
Olos
Suomi
495 hlö-2 kplOn
Hetta hiihtomaa - hiihtokeskus
-600 km1 kplEi
---Ei
Taivalvaara - hiihtokeskus
170 hlö290 km2 kplOn
Kallin hiihtokeskus - laskettelukeskus
--3 kplEi
Kirikeskus - Kiririnteet - hiihtokeskus
128 hlö200 km2 kplEi

Lappi ja Lapin hiihtokeskukset

Pohjois-Suomi ja Lappi tarjoavat laskijalle koko Suomen pisimmät rinteet ja suurimman laskettavan korkeuseron. Lappiin saavutaan autolla, junalla tai lentokoneella laskettelemaan pääkaupunkiseudulta ja ulkomailta asti, eikä tarjontaan joudu perillä pettymään. Suomen kolme suurinta hiihtokeskusta, Ylläs, Levi ja Ruka, sijaitsevat kaikki Lapin tuntureilla, mutta vaihtoehdot eivät todellakaan rajoitu pelkästään niihin.

Laskettelijat ihastuvat varmasti paikallisten hiihtokeskusten vaihteleviin ja pitkiin rinteisiin. Lapin eksotiikka ja ainutlaatuinen luonto hurmaavat kuitenkin myös ne perheenjäsenet, jotka eivät laskettele.

Lappi ja Pohjois-Suomi Lumipallossa

Lappi tarjoaa jokaiselle laskijalle välineestä ja mieltymyksistä riippumatta jotakin, kunhan tietää mitä laskulomaltaan haluaa. Lumipallon hiihtokeskushaku auttaa löytämään Lapista juuri sinulle sopivimman laskettelukeskuksen.

Tällä sivulla voit vertailla yli 20 esittelemäämme hiihtokeskusta Lapista. Listalla on Ylläksen ja Levin kaltaisia kansainvälisestikin merkittäviä laskupaikkoja, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita, joissa voi keskittyä nauttimaan Lapin luonnosta omassa rauhassa.

Löydä Lapin parhaat hiihtokeskukset

Oletusnäkymässä listaamme Lapin hiihtokeskukset niiden saamien arvioiden keskiarvon mukaan. Listauksessa näkyvä yleisarvosana muodostuu Lumipallon toimituksen ja lukijoiden antamien pisteiden keskiarvoista. Hiihtokeskukset on arvioitu erikseen sen mukaan, miten hyvin ne soveltuvat rinne-, off-piste- ja parkkilaskijoille, perheille sekä after skihin.

Makuja on kuitenkin monia, eikä suurin tai parhaiten arvioitu Lapin hiihtokeskus välttämättä sovi jokaiselle. Kannattaa siis valita ensin laskumieltymyksien mukainen listaus, ja klikkailla hiihtokeskukset sarakkeista itsellesi tärkeimmän ominaisuuden mukaiseen järjestykseen.

Jos laskuseurueessa on erilaisista asioista ja laskutavoista nauttivia eritasoisia laskijoita, on turvallisin valinta tasaisen hyvän yleisarvosanan saanut kohde. Pelkästään off-pisteistä tai luonnon rauhasta nauttivalle laskijalle tällainen paikka saattaa kuitenkin tuntua turistirysälle.

Vinkkejä Lappiin

Arvosana ja listaus eivät nekään kerro kaikkea. Hiihtokeskuksen nimeä klikkaamalla pääset lukemaan kattavan esittelyn, josta löytyy alueelle tärppejä, menovinkkejä ja paikallisia erikoisuuksia. Hiihtokeskusesittelyistä saat apua oman Lappi-matkasi suunnitteluun ja varaukseen. Samalla selviää myös miten hyvin hiihtokeskus soveltuu aloittelijoille, harrastajille ja eksperteille, ja kuinka sille Lumipallossa annettu arvosana on muodostunut.

Jos olet lasketellut Lapissa, jätä toki oma arviosi ja matkavinkkisi kyseisen hiihtokeskuksen esittelysivulle! Mikäli taas huomaat jonkin sinulle rakkaan laskupaikan vielä puuttuvan listaltamme, asiasta.