Levi - hiihtokeskus
 • Levi Tuikku
  Levi rinteet
  Levi kylä
  Levi after-ski
  Levi gongolihissi
 • Levi hiihtoalue
  Levi offari
  Levi rinne
  Levi rinneravintola
  Levi rinteitä
 • Levi tie
  levi tunturi porot
  levi tunturi maisema
  levi tunturi maisemat
  Aurinko nousee Levillä
 • levi after ski bileet
  levi after ski terassi
  levi maastohiihto
  levi latukahvila
  levi koiravaljakko
 • levi lasten rinne
  levi laskettelu hyppy
  levi parkki hyppy
  levi laskettelurinteet
  levi lumikenkaily
 • levi offarit lautailu
  levi lautailijat
  levi moottorikelkkailu tuikku
  levi porosafari
  levi world cup 2012
 • Levi World Cup 2012 Patrick Forsblom
  Levi Black World Cup Teemu Moisio
  Levi gondoli World Cup Teemu Moisio
  Levi pujottelu World Cup Teemu Moisio
  Levi kylä ilta
 • Levi keskusta
  Levi hiihtokeskus
  levi kävelykatu
  Levi kävelykatu valaistus
  Levi ostokset

Levi – Monipuolinen ja kansainvälinen

Tunturi-Lapissa sijaitseva Levi on Suomen suurimpia ja kansainvälisimpiä laskettelukeskuksia. Kittilän lentoasemalta Leville on vain 15 minuutin ajomatka. Ensimmäiset rinteet saavat lumipeitteen yleensä loka-marraskuussa ja hiihtokausi jatkuu toukokuun puoliväliin asti.

Levin rinteet tarjoavat sopivia haasteita kaikille laskijoille – loivia aloittelijoille ja keskivaikeita kokeneemmille. Levillä on 43 rinnettä, joista 17 on valaistu ja 17 lumetusjärjestelmällä varustettua rinnettä. Lisäksi innokkaimmat pääsevät nauttimaan laskemisesta myös iltavalaistuksessa.

Levillä riittää vaihtoehtoja

Upeiden tunturimaisemien ihailu kuuluu asiaan, mutta samalla voi tehdä valintoja eri rinnevaihtoehtojen välillä. Kevättä kohden aurinkoiset rinteet vetävät eniten puoleensa ja keskitalvella voi etsiä suojaisia rinteitä, joihin pakkanen ja viima eivät pääse.

Pisin rinne on 2,5 kilometrin mittainen ja Levillä voi todellakin nauttia vauhdin hurmasta. Jonoja on todella harvoin, sillä laskemaan voi lähteä eri puolilta tunturia ja hissien tai ilmaisen hiihtobussin avulla voi hakeutua ruuhkattomille rinteille. Vaikka majoituskapasiteettia on ison taajaman verran riittää rinteissä tilaa hyvin.

Maailmancup on ikkuna maailmalle

Alppihiihdon maailmancupin pujottelun aloituspaikkana mainetta niittänyt Levi on saavuttanut vankkumattoman suosion niin urheilijoiden kuin kansainvälisten toimijoidenkin keskuudessa. Kaamos, pakkaset, porot ja Lapin lumo yhdistettynä hyviin järjestelyihin ovat taanneet maailmancupin statuksen moneksi vuodeksi eteenpäin. Tapahtuma vetää hyvin yleisöä paikalle ja tv:n välityksellä viikonlopun kisoja seurataan laajalti.

Levi on onnistunut markkinoinnillaan ja maltillisella rakentamisella luomaan keskuksesta kansainvälisen paikan gondolihisseineen. Tasokas majoittuminen, erinomaiset palvelut ja lyhyet kulkuyhteydet ovat avaintekijät lomanviettopaikkaa valittaessa. Vaikka Levi on jo kuin kaupunki, voi siellä edelleen nähdä aitoja poromiehiä ja kokea sitä kuuluisaa Lapin vetovoimaa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Monipuolinen rinnevalikoima

Huippu siintää 531 metrin korkeudessa ja kirkkaalla säällä voi bongata pohjoisesta Pallaksen ja lännestä Ylläksen. Vauhdin hurmaa voi kokea Koillisrinteillä tai Levi Black- rinteessä, jossa maailman huipuillakin riittää haastetta. Lumisateiden jälkeen rinteiden väliset maastot houkuttavat puuterilumen pariin ja tuulen suuntia tarkkailemalla voi päästä laskemaan nautinnollista pehmeää lunta.

Lastenmaassa perheen pienimmät temmeltävät ja kahden parkin tarjonnassa viihtyvät vähän varttuneemmat. Lapset on huomioitu erityisen hyvin, sillä 10 hissiä ja rinnettä on kypäräpäisten käytössä aivan ilmaiseksi. Hiihtokoulu näkyy ja toimii aktiivisesti ja hiihdonopettajat hallitsevat yleensä lajikirjot monipuolisesti. Erityisesti maastohiihtotuntien kysyntä on viime vuosina kasvanut.

Tunturimaisemia ja hauskanpitoa

Lähellä huippua sijaitseva Tuikku on niittänyt mainetta huikeilla maisemilla ja mukavana kokoontumispaikkana, jossa moni aloittaa illanviettonsa. Hauskanpitopaikkoja on tarjolla runsaasti ja jokainen löytää itselleen sopivan vauhdin. Parhaimmillaan tanssitaan monoilla pöydillä, mutta myös rauhallisempia vaihtoehtoja on tarjolla.

Suosio näkyy tietenkin hintatasossa. Suomi on maana arvokas eikä hiihtokausi ole ympärivuotinen. Juomat ovat samanlaisia suurin piirtein joka puolella maapalloa, mutta ruokien suhteen kannattaa satsata lappilaisiin erikoisuuksiin.

Halvinta hauskanpito taitaa olla maastossa hiihdellen. Latuverkoston laajuudesta huolimatta pääreitit ovat ruuhkapiikkeinä kansoitettuja, mutta nuotiopaikoilla ja kahviloissa riittää tilaa. Latuverkostoa hoidetaan erittäin hyvin ja kävijä halutaan saada Leville seuraavanakin vuonna.

Plussat

 • Monipuolinen
 • Kansainvälinen
 • Lumivarma

Miinukset

 • Laduilla ruuhkaa loma-aikoina
 • Suksilla liikkuminen voi unohtua juhlahumun keskellä
 • Korkea hintataso