Flachau

Etusivu Foorumit Kohteet Itävalta Flachau

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Teha 8 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4398 Vastaus

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/itavalta/flachau/

  #28043 Vastaus

  Suosittelen lapsiperheille

  Olemme omatoimisesti matkailleet alueella jo viisi kertaa ja joka kerta viihtyneet todella hyvin – vaikka emme koskaan ole tyytyneet vain Flachaun lentokentille. Ne kun ovat ajoittain ruuhkaisia ja todella takkuisia varsinkin tanskalaisten ja hollantilaisten ansiosta – mutta Herminaattorin rinteessä riittää kyllä tilaa, kunhan ensin vain osaa valita laajalta rinnealueelta oikean reunan.

  Wagrainin puolella Rote 8erin väliasema tarjoaa hyvän tukikohdan niille, jotka haluavat opettaa taaperonsa laskettelemaan. Sieltä on toimivien hissiyhteyksien ansiosta helppoa lähteä retkeilemään Grafenbergin rinteille, jotka niin ikään ovat lapsiperheiden suosiossa. Myös Alpendorfin rinteet ovat nopeasti saavutettavissa, silloin kun ryhmään kuuluu aikuisia.

  Kun viitseliäisyyttä ja aikaa riittää, myös Kleinarl on tutustumisen arvoinen vain lyhyen automatkan päässä. Hissit eivät siellä ole yhtä moderneja kuin Flachaun rinteillä, mutta maisemien jylhyys ja luonnonrauha korvaavat matkan mahdolliset rasitukset. Myös rinneravintoloiden hinta/laatu -suhde on enemmän kuin kohdallaan, etkä taatusti kuule englantia tai venäjää turhan usein. Lautailevalle nuorisolle alueella on riittävästi tekemistä, ja myös offareista haaveilevalle pikkuväelle on tarjolla varsin mukavia ski routeja.

  Zauchenseen olemme korkanneet hiihtämällä vain kerran, ja sää oli silloin niin huono, että oli turhan kiire pois. Viikon ajalle riittää siis toisin sanoen laskettavaa enemmän kuin tarpeeksi, mikä on taannut sen että olemme säännöllisesti palanneet Ski Amadeen yhä uudelleen ja uudelleen.

  #174777 Vastaus

  Teha

  Kuten ”Suosittelen Lapsiperheille” kirjoittaa, niin ihan mukavaa laskumaastoa Flachau kumppaneineen Wagrain ja Alpendorf tarjoaa. Nyt varsinkin, kun G-link ”bussi” yhdistää Grafenbergin ja Griesengareckin kumpaisenkin vuorenpuolikkaan väliasemalta 3S rakenteisella tuplakabiinilla.

  2014 ja 2015 ollaan alueella suhailtu, mutta ns. liian myöhään, koska ollaan reissuja tehty vasta 12 ja 13 viikoilla, jolloin hyvästä säästä johtuen kelit ovat olleet jo liiankin keväiset.

  Rote(ter Gondolin väliasemalla sijaitseva Wagraini lastentukikohta on kyllä käsittämättömän hieno, sillä siellä on kaikki mahdollinen tarjolla ilman veloitusta ja puitteet on suunniteltu lasten tarpeet huomioiden. Vessasta löytyy vaipan vaihtopiste, 30-40 neliön mökistä löytyy täysin varusteltu keittiö, missä on helppo kokkailla ruokaa vaikka koko porukalle. Ruokatiloista löytyy 2 x 8 hengen pöytä ja kaiken kruunaa melkein puolet mökistä vievä leikkialue, jossa on pelejä, kirjoja ja leluja vaikka kuinka paljon. Ainut miinus on, että kirjallisuus on saksankielistä.

  Flachau on hissien puolesta todella moderni, mutta eipä Alpendorf juuri jälkeen jää. Jostain syystä olenkin itse tykännyt laskea enemmän Alpendorfin puolella. Zhauensee ja Kleinarl on jäänyt toistaiseksi väliin, mutta ehkä seuraavalla kerralla.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Flachau
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">