Narvik

Etusivu Foorumit Kohteet Ruotsi ja Norja Narvik

Merkitty: 

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Teha 8 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4514 Vastaus

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/ruotsi-ja-norja/narvik/

  #39040 Vastaus

  simovunn
  Ylläpitäjä

  Maisemien puolesta Narvik on yksi upeimpia käymiäni hiihtokohteita. Vuori taittuu jyrkkänä sulana pysyttelevää jäämerta ja Narvikin pikkukaupunkia kohti. Rinteitä on vähän ja niistä vain osaa hoidetaan. Eniten Narvikista saa irti kokenus harrastaja tai todennäköisemmin nimenomaan offareista kiinnostunut.

  RInteenvierusoffareita tänne ei kuitenkaan kannata lähteä laskemaan. Parhaat maastot tavoittaa nousukarvoilla yläasemalta etenemällä. Jos mukana ei ole paikat tuntevaa opastajaa, niin kannattaa varustautua kunnon maastokartoilla ja kompassilla ynnä muilla takamaastovälineillä. Näkyvyys saattaa kadota täällä hyvinkin nopeasti.

  Upea kohde hyvän kelin sattuessa kohdalle!

  #177784 Vastaus

  Teha

  Monesti on tullut täälläkin sählättyä ja aina on ollut hupia, vaikka viimeisimpinä vuosina ylätuoli (hyvät offarit tarjoava tuolihissi) onkin ollut kiinni.

  Aikoinaan taisi olla kaupungin omistama ja kehitys oli varsin nihkeää. Toki saavutettavuus on ns. työn takana, mikä harventaa kävijä määriä, mutta takaa myös hyvät ja ruuhkattomat laskut, jos/kun tänne saakka eksyt. Björkis/Riksu reissulla poikkeaminen täällä on mielestäni vaivan arvoista. Samalla pääsee myös ”sivistyksen” pariin, jos ”kalliin” Norjan kaupoista tahtoo tuotteita ostaa mieluummin kuin ”erämaahintaisista” keskusmarketeista Ruotsin puolella.

  Gondoli on pulssityyppinen eli pysähtyy puolivälissä kerran, ennen kuin on perillä. Ankkureista keskimmäinen voi olla vähän laskeneelle ns. ”hieman” vaativa, kun nostaa kohtalaisen lyhyellä matkalla varsin kiitettävän korkeuseron ylöspäin.

  Masterplaneissa on kovat kehitysnäkemykset, mutta toistaiseksi mitään EI ole realisoitunut, vuokraamoparakkeja lukuunottamatta, mutta saapahan välineet ja tamineet nyt kuitenkin kunnon puitteista, entisiin työmaakoppeihin verrattuna.

  Maisemiltaan huikea ja hyvällä säällä todella hienoa hiihtoa kaikille, jotka uskaltavat haastaa itsensä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Narvik
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">