Zermatt

Etusivu Foorumit Kohteet Sveitsi Zermatt

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Alpit aina toimii 9 vuotta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4462 Vastaus

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/sveitsi/zermatt/

  #19422 Vastaus

  Cervinia vaihtoehtona

  Jos Zermatt kiinnostaa, niin toimiva vaihtoehto on majoittua Cervinian puolella, sillä hintataso Italiassa on huomattavasti edullisempi Sveitsiin verrattuna. Hintatason vuoksi Zermatin rinteillä ei törmätty juuri ruuhkiin, kun taas Cerviniassa sai kuulla säännöllisesti ”Attenzionia” tai muita vastaavia varoitushuutoja epämääräisen paikallisen ihmisparven kohdalla. Zermatissa rinteet ovat mukavan viettäviä ja leveitä baanoja, varsin täydellisiä vauhdikkaaseen cruisailuun. Kylä on todella kaunis, ”oikeita” autoja ei näy, mutta sähköautoja todistetusti välillä näkyy ihan ”ruuhkaksi” asti (lue: kerralla katukuvassa saattaa näkyä jopa 2-3 sähköautoa). Matterhorn on kyllä mielestäni Alppien vaikuttavimpia huippuja, joten maisemat on täällä kohdallaan!

  #38791 Vastaus

  Alpit aina toimii

  Zermatt kuuluu selkeästi alppikohteiden top kolmoseeni. Maisemat Matterhornille jaksavat hämmästyttää joka päivä kun niitä Zermattin puolelta pääsee katselemaan. Cervinian puolelta tuo Toblerone-vuori ei nimittäin näytä yhtä upealta. Kylä vanhoine rakennuksineen ja kapeine autottomine kujineen on yksi Alppien tunnelmallisimmista.

  Laatu ja hintataso kulkevat täällä käsikkäin, mutta ovat korkealla kuten lumivarma hiihtokin. Ylin ankkurihissi taitaa olla Alppien korkeimmalla sijaitseva, vaikka usein tuo pikkupätkä ei taidakaan olla talvikaudella auki. Maailman suurimpia rinnekorkeuseroja ja rinnepituuksia täällä kuitenkin tikataan.

  Zermattin kylä on sen verran jylhärinteisten seinämien muodostamassa laaksossa, ettei aurinkoaika ole alhaalla pitkä. Kannatta amyös nousta junalla Gornergratille paitsi laskemaan, niin myös yöpymään jos suinkin mahdollisuus tarjoutuu. Tätä hienompaa maisemapaikkaa hotellillie tuskin voi löytää.

  Ehdottomasti suositeltava lomailukohde. Tosin niukemmalla budjetilla liikkuvien kannattaa harkita majoittumista vuoren toisella puolella Cerviniassa ja laskemista paljolti myös Zermattissa, jos vain sää sallii ylitykseen tarvittavien hissien aukiolon.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Zermatt
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">