Hyppää sisältöön

Vuoden 2012 parhaat hiihtokoulut

Vuoden 2012 parhaat olivat Iso-Syöte, Uuperinrinteet ja Tahkonrinteiden Hiihtokoulu
(SHKY:n tiedote 25.04.2012)

Hiihtokauden vielä jatkuessa Pohjois-Suomessa, Visit Finlandin johtama valintaraati palkitsi vuoden huiput Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen kevätkokouksessa lumisella Pyhätunturilla 24.4.2012. Vuoden 2012 hiihtokeskus on Iso-Syöte, vuoden lähikeskus Uuperinrinteet ja vuoden hiihtokoulu Tahkonrinteiden hiihtokoulu.

Iso-Syötteen valintaan vuoden hiihtokeskukseksi vaikutti toiminnan järjestelmällisyys, kunnianhimoisuus ja asiakaslähtöisyys. Keskuksessa on panostettu vahvasti lapsiperheisiin, ja yhteistyö lähiseutujen ja parin tunnin ajomatkan päässä olevan Oulun kaupungin kanssa kantaa hedelmää. Perheyritystä kehitetään pitkäjänteisesti ja henkilöstön osaamiseen panostetaan vahvasti.

Vuoden 2012 lähikeskus Uuperinrinne on panostanut Kotkan, Karhulan ja muiden lähialueiden nuorisoon uusimalla freestylehiihtäjille ja lautailijoille tarkoitettua Snowparkia, aktivoitumalla sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä kauden aikana lukuisia tapahtumia. Vuoden lähirinne palkitaan erikseen, sillä Suomen keskusten väliset erot ovat suuria, ja lähikeskusten rooli ympäröivän väestön liikuttajana on merkittävä.

Tahkonrinteiden hiihtokoulu on määrätietoisesti kehittänyt toimintaansa palvelemaan asiakkaitaan jatkuvasti paremmin. Tärkeässä roolissa asiakaskokemuksen rakentamisessa on yhteistyö muiden alan toimijoiden, kuten välinevalmistajien, kanssa. Hiihtokoulu myös vastaa Tahkonrinteiden Ski Patrol toiminnasta, eli tuo kaikille laskettelijoille lisää turvallisuutta, opastusta ja neuvontaa.

Messilälle annettiin kunniamaininta erinomaisesta kaikenlaiset asiakkaat huomiovasta hyvästä asiakaspalvelusta.

”Valinnat eivät olleet helppoja, sillä hyviä kandidaatteja oli paljon. Yleisesti ottaen hiihtokeskuksissa ja -kouluissa on ymmärretty jatkuvan kehittymisen ja asiakaskeskeisyyden tärkeys. Lopputuloksessaan raati oli kuitenkin yksimielinen, nämä neljä ovat kuluneen kauden aikana todella loistaneet ”, hehkuttaa valintaraadin puheenjohtaja, Matkailun Edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen.

Valintaraadissa istuivat tänä vuonna puheenjohtaja Jaakko Lehtosen lisäksi Pekka von Hertzen Aluevalvontavirastosta, Jaana Karhila Skisport Finlandista, Anne Larilahti Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:stä, Mats Lindfors Suomen Lumilautaliitto ry:stä, Timo Welsby Suomen Hiihdonopettajat ry:stä ja Antti Zetterberg Krook Mediasta.