Hyppää sisältöön

Agentti 007:n seikkailut suksilla – katso huikeat kohtaukset ja äänestä suosikkisi!

Bond-elokuviin kuuluvat vaaralliset superrikolliset, kauniit naiset, hienot autot ja vodka martinit, mutta agentti 007 on tietenkin myös äärettömän taitava suksimies! Muistatko nämä vauhdikkaat takaa-ajo -kohtaukset? Äänestä oma suosikkisi ja tutustu laskukohtausten hiihtokohteisiin Lumipallossa.

1. The World Is Not Enough – Kun maailma ei riitä (1999, Azerbaidzan)

Öljymiljonäärin tytär on vaarassa ja James Bondin toimeksianto on suojata häntä. Kahdenkeskinen hiihtohetki Azerbaidzanissa keskeytyy ikävästi terroristien hyökkäyksellä, ja Bond saa peräänsä laskuvarjoilla varustettuja moottorikelkkamiehiä.

2. For your Eyes only – Erittäin salainen (1981, Cortina D’Ampezzo)

Tällä kertaa Britannian puolustusministeriölle tärkeä ATAC-laite on vaarassa joutua vääriin käsiin ja Bondin tie vie Italiaan. Lumisessa maisemassa agentin henki on taas uhattuna ja vaiheikas pako voi alkaa. Rinteen lisäksi suksilla lasketaan mäkihyppytornista, ravintolan terassin läpi ja jäistä kelkkarataa pitkin. Elokuvan vauhdikas ja värikäs laskukohtaus on Cortina D’Ampezzon rinteiltä Italian Dolomiiteilta.

3. Spy Who Loved Me – Rakastettuni (1977, St. Moritz)

Elokuva alkaa Itävallan Alpeilta. Bondin  kurvaillessa kauniilla puuterilumella, joutuu hän Neuvostoliittolaisten agenttien väijyttämäksi. Luotisateen saattelemana Bond suksii karkuun. Alamäen jahdissa nähdään hurjia kuruja, taidokkaita hyppyjä temppuineen ja näyttävä syöksy jyrkänteeltä. Videon komeat maisemat tarjoaa St. Moritzin laskualue Sveitsissä.

4. A View To a Kill – Kuoleman katse (1985, Siperia)

Bond lähetetään Siperiaan etsimään kuollutta 003 agenttia ja hän joutuu matkallaan ongelmiin Neuvostoliittolaisten agenttien kanssa. Bond pakenee pitkin Siperian vuoristoa suksilla, moottorikelkalla ja lumilautailee lopuksi myös moottorikelkasta irronneella suksella.

5. On Her Majesty`s Secret Service – Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (1969, Grindelwald ja Saas Fee)

007 agentti jahtaa rikollisjärjestön johtajaa Sveitsissä ja saa pahikset peräänsä. Alkaa hurja takaa-ajo pitkin pimeitä rinteitä. Bond yrittää taidokkaasti karistaa kannoiltaan aseistautuneet viholliset ja onnistuukin siinä vain yhdellä suksella. Hämärä takaa-ajo on kuvattu Sveitsin Grindelwaldin ja Saas Feen laskettelukohteissa.

Teksti: Elina Koskinen

[poll id=”2″]

 

Tutustu jutun kohteisiin ja suuntaa Bondin maisemiin:
> Grindelwald, Sveitsi (On Her Majesty`s Secret Service, 1969)
> Saas Fee, Sveitsi (On Her Majesty`s Secret Service, 1969)
> St. Moritz, Sveitsi (Spy Who Loved Me, 1977)
> Cortina D’Ampezzo, Italia (For your Eyes only, 1981)